Masini de Legenda DeAgostini

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Mauritius

Well-Known Member
Trenulist
18 Februarie 2008
626
85
Bucuresti
YAHOO
[email protected]
LOCATION
Bucuresti
De azi 29 -09 -2011 a inceput aparitia unei noi colectii "Masini de Legenda"
editata de firma DeAgostini .
Primul numar la pret redus vine cu masina nationala Dacia 1300 a anilor 1969 si cu un album cu descrierea acestei masini.
Macheta la scara 1:43 si este din metal .

 
Åži tu eşti mulţumit de calitate? Å¢epe chinezeşti! Am că’utat la 5 chioşcuri. Toate aveau defecte de vopsire (incomplt㒠la bare, puncte negre, zgârieturi şi chiar vopsea încreţită’). La calitatea asta spun NU!
 
Este prima dat㒠când apare în toat㒠România. în primă’vara a apă’ut la Cluj-Napoca şi alte oraşe din zon㒠o mic㒠colecţie care a început tot cu Dacia 1300 şi au mai fost cred c㒠5 maşini. Colecţia nu a fost în toat㒠ţara că’ci un prieten din Bucureşti s-a chinuit s㒠gă’sesasc㒠dacia dar nu a dat de ea. Calitatea nu e cei drept prea bună’, la a mea îi tot pic㒠un capac şi am şi reuşit s㒠îi rup un ştergă’tor, dar la 11.90 la ce s㒠ne aşteptă’m ?
 
Ferrocarril a spus:
Åži tu eşti mulţumit de calitate? Å¢epe chinezeşti! Am că’utat la 5 chioşcuri. Toate aveau defecte de vopsire (incomplt㒠la bare, puncte negre, zgârieturi şi chiar vopsea încreţită’). La calitatea asta spun NU!

Intradevar nu sunt multumit de calitate este exact cum spui , mai mult si cauciucul de la roti e de proasta calitate .
Dar am crescut cu aceasta masina si am luat-o pentru amintiri .
Oricum in ce ma priveste nu am sa mai cumpar decat ARO 243 (cred ca acesta va fi modelul pentruca are prelata) adica doar ce s-a fabricat la noi , Poate daca va apare si IMS-ul , pretul este ne justificat de mare .
 
@Ferrocarril,

Eu am o vorba:

"Nu poti manca icre de Manciuria la pret de icre de crap " !!!

Usor de zis repede"tepe"....dar la cca 3 euro, NU vei gasi niciunde o masina macar asemanatoare, la 1:43 !!!!..adica DACIA !!!!
....cui nu-i place, poate cumpara Bburago care sunt pe toate drumurile :D !!!

Uite, baietii de pe www.miniauto.ro s-au plans si ei, dar au recunoscut faptul ca la banii astia merge sa iei vreo 3 bucati din care sa faci una !!!

Aici e topicul lor cu "plangeri si laude" legate de colectia DeAgostini ( ca au mai fost si in Martie 2011 un lot, dar doar in vreo 3 orase din RO !!!) :

http://miniauto.ro/forum/index.php?topic=13793.510

....iar aici uite o prezentare mai acatarii facuta de un pasionat:

http://miniauto.ro/forum/index.php?topic=15856.0;topicseen

Marius.
 
Este un merit al publicatiei, care aduce la lumina machete auto romanesti, deficitare sau inexistente pe piata. Calitatea nu este nemaipomenita, dar la pretul acesta este relativ ok. Preturile imense care se practica la machete auto de generatie mai noua, dacia versiunile actuale sa zicem sunt oricum nejustificate, adica sa fim seriosi 60 ron la o macheta de logan mi se pare deja un moft.
In rest fiecare selecteaza si alege ceea ce ii place. Ca modelist este posibil sa faci o macheta de la zero la scara mai mare, pentru colectionarii la scara aceasta insa, cred ca modelele sunt binevenite.

Si referitor la ambarcatiunea lor au existat multe discutii, si pe alte forumuri. Pretul insumat este mare, dar se aplica principiul cumpararii in rate, adica una este sa platesti cateva sute de euro pe un kit de calitate mai buna, si alta sa dai pretul in rate. Evident, de multe ori ne enervam cand in revista sunt putine repere, dar marele merit al publicatiei este acela ca a adus in prim plan modelismul, multi devenind interesati de acest hobby dupa campania puiblicitara imensa.
 
Daca e 1:43 (please confirm) atunci cred ca o sa caut si eu, indiferent de calitate. Oricum la ce calitate sunt daciile respective in ziua de azi (dupa minim 30 de ani) se cam potriveste cu modelul, are deja weathering facut.
Eh, imi aduc aminte cu nostalgie de prima masina (dacia 1300), pe unde am fost pe atunci cu ea nu as avea curajul cu o masina normala ... mi-ar fi mila de ea :p.
 
Bai frate, imi aduc aminte de un domn, proprietar de agentie de turism, care-mi povestea cum a primit un telefon de la un client, caruia ii aranjase un loc la un hotel in Vatra Dornei. Si clientul, furios, zice: ma uit pe fereastra, nu vad nimic! Numai padure!
La care omul il intreaba: si ce-ai fi vrut sa vezi, parcare? Normal ca vezi padure, ca tocmai asta-i frumusetea localitatii!!!! :D

Noi romanii nu suntem niciodata multumiti cu ce avem! Iaca eu am cumparat ieri masinuta aia cu 11.90 lei si n-are nici pete negre, nici vopsea aiurea, e totul ok cu ea! La pretul asta, doar nu vrei sa i se deschida si portbagajul?
Si, cand o mai aparea si ARO-ul, o sa-l iau si pe ala. Si o sa mai iau si Moskvici-ul 407, in amintirea masinii tatalui meu!

Si da, e 1:43. N-am stat sa verific cu sublerul daca e respectata scara, insa e de marimea alora la 1:43.
 
victorian
Si o sa mai iau si Moskvici-ul 407, in amintirea masinii tatalui meu!

Poti incerca o inrebare la PARSMODELS poate vor reimprospata stocul de modele auto.
http://www.parcmodels.ro/p_Moskvici-407-8494_1.html
Oricum sunt multe alte machete interesnte de vazut aici.
 
Gradul de detaliere este corespunzator scarii, 1:43, vopseaua este ok.
Primele 4 modele din serie sunt interesante. Ulterior, vom mai vedea.
 
Am intrat si eu in posesia unei 1300 DeAgostini si pot spune ca "merge". Mai dai un cutter pe ici pe colo, mai injuri putin plasticul cam opac al ferestrelor (nu de alta dar s-au chinuit si cu interiorul), dar si la aia reala tot bibileai in jur. Daca ar fi loc de mai bine? Ar fi! Dar probabil ca pretul ar sari muuult peste Dacia de la Herpa.
Personal sunt putin dezamagit de continutul scris al revistei. Ma asteptam la ceva ... o idee mai mult.
 
La 12 lei este in regula. Nu fiti rai. Celelalte vor fi cam scumpute daca pastreaza acelasi nivel de calitate.
Dacia mea nu are decat nr. spate stramb.
 
Am ambele modele şi cel din primă’var㒠şi cel de acum. Åži diferă’... Nu am ochi pt gă’sit defecte dar cum am mai spus la ce preţ are e bună’.
Diferenţe:
- modelul din primă’var㒠e mai mare, scar㒠diferită’.
- bara are culoare diferit㒠cea din primă’var㒠e neagr㒠cea de acum e albă’.
- nr de înmatriculare sunt diferite.
- cea din primă’vara are oglinzi pe ambele pă’rţi iar cea de acum doar cea de acum are doar pe partea cu şoferul.
- pe cea de acum apare UAP pe partea dreaptă’.
şi mai sunt câteva. Oricum mie îmi plac amândouă’.
 
Salut ,
Si aici a mai inceput asa o serie asemanatoare.....eu am luat doar doua masini clasice.....
 
Calitate nu prea , insa pretul este bun pentru valoarea sentimentala oferita. Sincer mi-ar placea sa fie la scara HO (dar la acelasi pret) si probabil nu ar mai conta asa de mult nici micile imperfectiuni. Una peste alta, cred voi lua si eu una, ca deja am dat tarcoale la cateva chioscuri...
 
S-a scris mult pe acest subiect mai ales pe alte forumuri specializate in modelism auto ... in transpunere feroviara as spune ca e un/o DA produs de Lima sau Jouef - Hornby, ma rog, la un pret de 100 ron sa zicem (1/6 din pretul unui produs bine realizat), e alegerea fiecaruia ..... e drept ca valoarea nostalgica nu poate fi cuantificata insa limitele intre care se situeaza pot fi aproximate de bunul simt. Cred ca cei de la deAgostini au mizat mai putin pe colectionari si mai mult pe nostalgici - dpdv al afacerii e de inteles. Nu sunt de condamnat nici cei ce cumpara aceste machete - denumiti "colectionari de gioarse" de catre anumiti "cunoscatori" nici cei ce nu accepta compromisuri, asteptand poate in van editarea lor la nivel premium de producatorii consacrati. Eu unul am in colectie versiunea cu ambele oglinzi retrovizoare - cea din primavara la care am scurtat bratele exagerat de lungi si am mai pilit din cauciucuri si intentionez sa o iau si pe cea de acum. Sa vedem ce va urma...
 
Salutare,
In general,e o actiune super a celor de la DeAgostini,iar la pretul asta nu cred ca poti spera la mai mult.Daca era mai scumpa,atunci poate si calitatea era mai buna dar lumea sarea in sus din cauza pretului.
Nu-i problema,romanii sint circotasi profesionisti si o sa ne obisnuim si cu asta.
Dar,sa nu uitam ca targetul DeAgostinii nu sint cei 6 modelisti parcimoniosi care racnesc "teapa" ci populatia de nivel cultural mediu sau copiii care doresc sa isi faca o mini-enciclopedie si sa mai afle una-alta despre acest subiect frumos.
Eu ma pregatesc sa cumpar o Dacia 1300 din 1972(stare excelenta) pe care sa o "bibilesc" si sincer mi-as fi dorit sa gasesc in revista mai multe amanunte legate de specificul unor modele.
Revista "Lumea Aviatiei" este mai bogata in detalii,mai atent elaborata.
Nu-i problema insa,internetul e mare.
Oricum,voi cumpara toata aceasta colectie,imi place initiativa.