MAN schienenbus in Cisnadie (Ex-AKN-ex-KEG)

mrpuf

Active Member
Trenulist
2 Martie 2016
91
103
Timisoara, Arad, Hunedoara
Buna seara,

Documentandu-ma pentru prezentarea machetei Brekina la scara N, am realizat ca mai demult, pe un forum (poate chiar aici-stalk-uiesc de ceva vreme din umbră), am gasit imagini cu un astfel de MAN schienenbus- unul dintre cele 38 VT-uri produse!
Scormonind internetul, am aflat că este vorba de Ex AKN VT-2.20, produs în 1963, pentru calea ferată privată Altona-Kaltenkirchen- Neumünster, mai apoi devenind KEG VT 2.20.
In 2012, apar poze cu automotorul nitel cosmetizat, în gara Cisnadie, urmând să fie utilizat pe calea ferată Cisnadie-Sibiu (Sybin !?). Proiectul eșuează mizerabil însă, si in 2013 regăsim automotorul în ceea ce pare un depozit de infrastructură CFR de pe lângă Sebeș-Olt.
Acum intrebarea intrebatoare misterioasa si enigmatică este: ma poate ajuta cineva sa aflu ce s-a ales de el? Este totusi unul din 38.
Atasez o fotografie a userului WordPress Cisnadianu'Turmentat (https://cisnadie.wordpress.com/2012/11/24/hai-vino-iar-in-gara-noastra-mica/) (daca deranjează pe cineva, o voi sterge).
Eu sunt din orașul de pe Beghei (dar născut în mica Vienna- compliment adus de marele Iorga Aradului), însă când mai trecem pe lângă minunatul Hermannstadt, vom merge într-o mică recunoaștere- daca mai avem ce vedea.
gara-cisnadie (1).jpg
 
Ultima editare:

dantm

Well-Known Member
Trenulist
5 Martie 2008
2.005
67
Subiectul a fost dezbatut aici pe forum

 
  • Like
Reacții: Horia_Radulescu