Atentie! Trenuri estivale (lungi!) la Marea Neagra in Eforie Nord [Septembrie, 2011]<i></i>
Staţiunile de-a lungul coastei Mării Negre au reprezentat şi o să reprezinte mult timp o atracţie pentru turiştii din întreaga ţară şi chiar şi de peste hotare. Aşadar, alături de fraţii mei am devenit şi noi vizitatori pentru câteva zile în staţiunea Eforie Nord.
Am profitat la maximum de prezenţa mea acolo pentru a urmări cu drag activitatea FeRoviaRă din Gara Eforie Nord. Deşi aproape la sfârşit de sezon, totuşi trenurile soseau şi plecau cu turişti, în timp ce plajă era plină, iar apa mării -- caldă.
Trenuri ca cele venite de la Suceava, Iaşi, Bucureşti Nord sau Arad soseau unul după altul, în timp ce dinspre Mangalia urcau pe lângă Lacul Techirghiol către Eforie Nord trenuri Accelerate, Rapide şi Personale către Constanţa, Bucureşti Nord sau Iaşi. Vagoanele de călători erau câte 8-10 la fiecare tren, în timp ce locomotivele LDE EGM erau vedetele litoralului conectat de calea ferată. Motoarele ambalându-se, vagoanele scrâşnind din saboţi sau discuri de frână, goarnele asurzitoare sau fluierele oferite de şefii de tren îşi făceau simţite prezenţa şi demonstrau, tuturor, că la Marea Neagră se poate ajunge (şi) cu trenul!
Valurile mării şi ambarcaţiunile din larg sunt subiecte interesante de urmărit, la fel ca şi răsăritul care oferă un miracol zi de zi. La nivel de microcosmos, Constanţa oferă multe obiective turistice de vizitat: cazinoul, stabilopozii pe care stau păsări ca să-şi usuce penajul, parcurile cu dovezi ale coloniei greceşti Tomis, muzeele, teatrul şi restaurantele la care să poţi mânca o Pizza superbă. Turnul de televiziune şi lacul Belona sunt alte două obiective surprinse în filmarea de mai jos, la care vă doresc vizionare plăcută!
Lista trenurilor:
A1852, Suceava Nord -- Mangalia
R682, Mangalia -- Bucureşti Nord
A1862, Iaşi -- Mangalia
P8804, Mangalia -- Constanţa
R983, Bucureşti Nord -- Mangalia
A1822, Arad -- Mangalia
A1861, Mangalia -- Iaşi
R982, Mangalia -- Bucureşti Nord
http://www.youtube.com/watch?v=julD4RD_3_o