Magia H0m

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

tyco

Well-Known Member
Trenulist
24 Iulie 2016
781
10
Arad
sageata-verde.uv.ro
WEBSITE
http://sageata-verde.uv.ro/
YAHOO
thetycoon_tyco
LOCATION
Arad
Știu c㒠nu e chiar CFR, îns㒠e românesc...
Tramvaiele fac parte din viaţa Aradului. înc㒠de când eram mic credeam c㒠autobuzele sunt doar pentru curse între localită’ţi, pentru c㒠transportul local în Arad se face în mare parte cu tramvaie. Adaug㒠la asta şi o linie veche de tren(Să’geata Verde) şi rezult㒠o pasiune pentru tramvaie şi implicit modelele lor. Pentru mine nu exist㒠tramvaie pe ecartament normal, sunt oribile...cele pe metric au o anumit㒠frumuseţe, sunt mai suave parca...mai finuţe...Am în colecţie demult un set de T4D şi T4D+B4D, care au fost transformate pentru H0m, urmând în viitorul apropiat sa primeasc㒠si motor.
Am zis s㒠îmi încerc şi eu norocul cu un mic proiect de modelism, prima mea încercare de modelare virtuală’(nu am mai avut niciun contact cu softuri de proiectare). Un model la care lucrez de ceva vreme, mai trebuie câteva detalii pe exterior, că’teva extrudă’ri si interiorul fă’cut, iar apoi vine procesarea CAM, probabil undeva prin iunie-iulie sper s㒠am primul model din serie(poate e gata pă’na la Râşnov). Astept completă’ri legate de detalii si sugestii...
Partea mecanic㒠înc㒠e în lucru, c㒠e spatiul destul de mic(ceva idei de cum s-ar putea face?). Scara e 1:87 iar ecartamentul e H0m. Modelul e un tramvai Timis 2 din Arad. Modelul a fost realizat pe baza pozelor, raportat la câteva dimensiuni cunoscute. Cum a trebuit s㒠vin cu multe dimensiuni "din burtă’", în unele locuri se observ㒠mici diferente, dac㒠ai poza lânga model. Astept sugestii unde as putea interveni cu modifică’ri, dac㒠se poate exemplificat cu poze, pentru a iesi un model că’t mai fidel!

Și poze cu modelul real(colecţie proprie)...


Toate cele bune!
 

PDI

Well-Known Member
Trenulist
27 Februarie 2016
896
2
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti


Poza cred ca o am de la Szilviu (Darlea) Ce diferente remarc intre proiectul tau si imagine:
- Inclinatea peretilor frontali e diferita
- Geamurile au alte dimensiuni
Dar, apropos, n'ai de unde sa masori unul real?

PDI
 

tyco

Well-Known Member
Trenulist
24 Iulie 2016
781
10
Arad
sageata-verde.uv.ro
WEBSITE
http://sageata-verde.uv.ro/
YAHOO
thetycoon_tyco
LOCATION
Arad
Mersi Dane. Ar fi unu la Ghioroc, îns㒠cum nu am maşin㒠e greu de ajuns c㒠nu şti sigur dac㒠e cineva la depou sau nu...şi s㒠mergi degeaba e cam nasol...dar am s㒠dau o fug㒠curând...
 

Dr2005

Well-Known Member
Trenulist
4 Mai 2008
1.369
1
Bucuresti, Sect.6, Drumul Taberei
www.transportromania.trei.ro
WEBSITE
http://www.transportromania.trei.ro
YAHOO
ro_dr2007
LOCATION
Bucuresti, Sect.6, Drumul Taberei
Mai gă’seşti la Timişoara destule pe ecartament normal, aşteptând zile mai bune prin depouri. La fel şi în Cluj şi Craiova.

La Timişoara sigur te vor lă’sa s㒠faci ce vrei tu cu vagoanele respective (numai s㒠nu pleci cu ele şi s㒠fie zi lucră’toare şi s㒠fie pân㒠în 16). Poţi scrie pe forumul lor, www.ratt.ro/forum , e posibil s㒠aib㒠ei mă’sură’tori mai în detaliu.

în schimb, pentru boghiuri şi câteva ,,fineţuri" (c㒠ultimele Timişuri din Arad erau varianta ,,modernizată’" de Astra Arad, cu o treapt㒠în plus la uşă’, butoane pentru deschiderea uşii de că’tre că’lă’tori şi mici modifică’ri la bot) va trebui s㒠te duci la Ghioroc.
 

interzis

Active Member
13 Noiembrie 2009
165
0
Arad
LOCATION
Arad
tyco, mai reluam mai proiectul asta? ca a trecut cam multicel de cand n-am mai pus mana pe el
mai ai fisierele CAD?