Magazie CFR

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

tudor_corbul

Well-Known Member
Trenulist
9 Mai 2007
498
2
Iasi
LOCATION
Iasi
Din colectia "Nu este kit,imi fac eu" sau "Ce-mi mai trebuie pentru module" va prezint o magazie,cred ca destul de intalnita in statiile CFR.
Dupa cum am prezentat si la topicul "Module MIT" gara ce doresc sa o reprezint este Ciprian Porumbescu de pe magistrala 500,intre Suceava si Gura Humorului.

Materiale necesare:
-carton de mucava(eu am gasit de 1,5 mm)
-cutter
-aracet/adeziv pentru parchet
-planuri
-baghete de lemn de 0,4x0,4 mm

Astfel se incepe lucrul cu baza magaziei,ma exact rampa:
Acum ca rampa este in mare parte gata,urmeaza corpul magaziei.Fiindca ar fi fost mai tricky de desant pe carton cu creionul,am zis sa desenez partile componete in Microsoft Visio.
Am desenat,am printat,am lipit pe carton si am decupat:
Apoi a urmat asamblarea pieselor astfel obtinute.Pentru a fi sigur ca va fi un unghi dreot intre piese am folosit atat pentru a creste rezistenta cat si pentru a pastra un unghi de 90 baghete luate de la magazinul de modelism.
Apoi am pus si acoperisul,si structura de rezistenta a acestuia:
Si pentru moment constructia se opreste aici,urmand ca saptamana asta sa fie finalizata din puncte de vedere al detaliilor si alte piese:
Si sa nu uit,cateva poze cu magazia reala,poze realizate de Marian D.:


 

tudor_corbul

Well-Known Member
Trenulist
9 Mai 2007
498
2
Iasi
LOCATION
Iasi
Multumesc.Vor urma in curand si acele lucruri,insa pana atunci trebuiesc facute usile magaziei si sustinerea rampei in zona de incarcare/descarcare,plus de adaugat asa cum e si in realitate acele scanduri in dreptul ferestrelor laterale.
 

tudor_corbul

Well-Known Member
Trenulist
9 Mai 2007
498
2
Iasi
LOCATION
Iasi
Am reusit sa fac si usile magaziei.Pentru a da impresia de scandura nu am facut decat sa tai in carton cu cutter-ul santuri.
Pentru vopsire am folosit vopsele acrilie,acel verde si negru pentru asa zisele suruburi :D Si pozele:


Acum,o intrebare.Cum ar fi mai bine?Sa vopsesc totul cu acrilice?Sau sa vopsesc numai magazia,si la rampa sa fac textura pe PC si sa o printez pt a o aplica,sau textura totul?Sau orice alta varianta :D

Toate cele bune!
 

LDH

Well-Known Member
Trenulist
3 Septembrie 2016
6.938
5
Bucuresti
modelism-feroviar.blogspot.com
WEBSITE
http://modelism-feroviar.blogspot.com/
LOCATION
Bucuresti
Ca sa nu te mai chinui cu reprezentarea suruburilor/niturilor prin vopsire, la urmatoarea lucrare, cauta o roata/rotita de ceas desteptator - de la cele cu arc - la care sa iti convina distanta dintre dinti si trage cu ea pe carton/hartie partea unde pui adezivul.
Evident ca mergi cu roata drept si cat mai pe mijlocul fasiei de hartie.
O sa ai surpriza sa vezi pe partea cealalalta nituri/suruburi.

Pentru rampa vezi lucrarea lui Cosmin 78

Spoor!!