Macheta vagon frigorific

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

bernardo

New Member
26 Septembrie 2012
6
0
Baia Mare
LOCATION
Baia Mare
Imi plac mult trenurile, asa ca mi-am decis sa-mi cumpar si eu cateva modele in miniatura. Fiind incepator, neavand experienta in modelismul feroviar, dar mi-au atras privirea trenuletele. Primele mele achizitii sunt model kit-uri, nu am vrut sa-mi cumpar trenulete gata facute (neavand diorama), imi place sa le ansamblez.
Am cautat doar modele in scara H0, pentru o eventuala diorama (cine stie), si am vazut ca doar Revell si Italeri produce cateva kituri in aceasta scara.
Am vazut pe net un kit de la Italeri - un vagon frigorific. L-am achizitionat tocmai din spania, la noi atunci nu era dosponibil. Va arat cum a iesit, si am incercat sa fac weathering la el. Eu consider ca nu a iesit foarte prost, avand in vedere ca asta e prima mea incercare, cei cu experienta in "murdarire" pot sa-mi dea sfaturi. Multumesc!

 
Vagonul are rotile din plastic, dar conform producatorului de poate folosi si la diorame - pentru asta trebuiesc lipite niste greutati in interiorul vagonului la construire, pentru o rulare buna
 
vopsea lucioasa la weathering nu merge.trebuiesc vopseluri mate, in realitate vagoanele nu sunt deloc lucioase, poate in primele zile de "viata".
 
fiind o macheta statica (...), am vrut sa protejez stratul de vopsea cu un lac. Lacul este mat dar totusi a iesit cam lucios. Se mai poate face ceva ca sa fie mai mat...?
 
Salutare,
solutia pentru o macheta de acest tip, mai ales dupa weathering, este lacul mat. Daca ar fi perfect nou, in ipoteza modelistica a iesirii pe poarta fabricii, s-ar putea folosi si lacul lucios. Totusi, ca parere personala, mai ales la vagoanele de marfa un pic de praf arata bine. In lipsa de aerograf, poti folosi un spray cu lac mat, chiar daca dupa anumite pareri consistenta acestuia este un pic cam grosolana pentru machetele la scara mica. Un tub de spray iti ajunge pentru mai multe machete avand in vedere dimensiunile, folosirea insa o faci obligatoriu in spatii bine ventilate.
 
Am mai modificat, am aplicat lacul mat (acrilic) si am mai adaugat cate o pata de rugina. Poate mai este ceva de corectat la vagon, astept pareri si sfaturi in continuare.