Macheta tramvai suspendat AIRTRAM 3C12 (2012)

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

OLECO

Well-Known Member
Trenulist
25 Iunie 2010
1.829
0
Bucuresti - Titan - Sector 3
YAHOO
ovidiumagureanu
LOCATION
Bucuresti - Titan - Sector 3
In urma cu ceva timp, mi-am propus sa realizez o macheta a unui tramvai, dar nu unul obisnuit, ci unul... care se depalseaza aerian. Ideea a ramas... idee, neavand la vremea respectiva, imaginatie pentru un astfel de proiect. De curand insa, ideea a prins contur.

Am desenat un model asa cum mi-ar place sa arate in realitate, cu linii "dulci", avand un design modern, vopsit in culori care sa placa ochiului, si dotat cu minim de confort.

Sa vedem ce va iesi...
 
Dupa ce am trasat cotele pe desen, am inceput lucrul.
Pentru inceput am desenat pe komatex, paretii laterali.Dupa aceea, am vopsit o folie transparenta cu marker negru, pantru geamurile fumuri.

 
Am lucrat la partea interioara a peretilor.

Tramvaiul va avea schema de culoare a modelului V3A in varianta "pantera roz", cu interior galben si scaune rosii.
 
Dupa ce am vopsit chederele, am aplicat folia pentru geamuri. A urmat lipirea ramelor negre la partea superioara si inferioara a geamurilor.

 
Foarte bine, foarte bine aştept s㒠vă’d ce iese :D.
Vei face şi o reţeea pe care s㒠funcţioneze ? Ca şi cea din insula Roosevelt ?
 
Nu stiu la ce te referi. Ce-i cu insula Roosevelt?

Tramvaiul face parte dintr-un proiect mai amplu. In "schema" se mai afla un peron cu scara rulanta, cu un alt tramvai... cu parcare subterana...
Ahă’ă’ă’ă’ă’... ie multe de spus... ;-)
 
Urmeaza sa fac scaunele. M-am gandit la un design modern, cu spatare inalte, care sa se incadreze perfect in "peisaj". De asemenea trebuie sa ma gandesc cum le fixez, deoarece podeaua trebuie atasata ulterior fixarii scaunelor, deci scaunele trebuie fixate ori direct pe peretii interiori, ori urcate pe un fel de soclu.
Nu vreau sa pun multe scaune, incarcand interiorul. Am observat ca la vagoanele moderne, s-a pus accent pe aerisirea spatiului interior, nu prin incarcarea acestora cu scaune.
Dupa cum am spus, scunele vor fi rosii cu manere galbene, iar barele de sustinere din interior, m-am gandit sa le fac roz. Ar fi de efect, mai ales ca am si exteriorul roz. Am sa fac o combinatie de culori (interior galben / manere galbene) si (exterior roz / bare de sustinere roz).
 
"Armata celor 28 de maimuţe". Nu este titlul unui film ci in realitate, sunt 28 de postamente ale scaunelor. Le-am vopsit cu crom pentru a da o nota aparte interiorului vagonului. Unele accesorii din vagon vreau sa le fac cromate si de aceea am facut si postamentele tot cromate.

 
Cutia cu minuni. O parte din agrafele colorate care imi folosesc in special la confectionarea barelor si manerelor folosite la machete.Dupa cum spuneam, aceasta macheta va avea manere galbene si bare roz, deci folosesc agrafe galbene si roz.

 
Ai grij㒠de scaune, c㒠vre-un desperat care caut㒠ceva s㒠prind㒠un cablu, ţi le şuteşte :)

Fain㒠ideea

E.
 
Pe partile exterioare ale peretilor am pus chedere intre geamuri si usi, iar la interior am delimitat spatiul intre usi si locul unde vor fi asezate scaunele.

 
Singura solutie a fost ca scaunele sa le urc pe un fel bordura. Nu puteam altfel deoarece peretii nu sunt drepti, iar o podea dintr-o singura bucata/corp nu era varianta cea mai buna.

 
Am terminat de fixat "bordurile". Au fost acoperite cu autocolant gri, iar pe margini au "primit" coltare care par a fi din aluminiu, dar in realitate sunt trasate cu un marker argintiu.Acolo unde vor fi fixate articulatiile, am lipit autocolant negru.
 
Am facut o parte din scaune.Un scaun l-am adus la forma finala pentru a-mi da seama cum arata fixat pe macheta.

 
Am regandit partea din mijloc a vagonului si in loc de doua geamuri mari, am facut trei geamuri mici, egale ca si lungime cu geamurile aflate la corpurile 1 si 3.
De asemenea am "aplicat" aerisiri pe unele geamuri, conform standardelor UE.