Macheta autobuz DAC 112 UDM (1987) - scara 1/43

La scara 1/43, orice autobuz nearticulat, costa 250 lei. Daca se doreste si o diorama sau postament de prezentare mai costa 20-30 lei in functie de complexitate. Solicit un avans de 150 lei pentru inceperea lucrarii.

Durata executiei este de 50-60 zile, in functie de comenzile primite pana atunci.

Daca esti interesat, vorbim pe messenger. Id-ul meu este ovidiumagureanu

Ok, cum doresti. Orice an de fabricatie, consfiguratie interioara sau scheme de vopsire, se incadreaza in acelasi pret.

alte modele romanesti

<t>Salut !<br/>
<br/>
felicitari pentru autobuzele construite , din poze se vad ca si cum ar fi adevarate. Le vei expune undeva , sau poti organiza undeva o sesiune de vizionare live (la o cafenea ) ?<br/>
<br/>
Ai cumva in plan si executia de camioane romanesti ( la scara agreata de tine 1/43 ) Roman , Carpati,Buceag ?<br/>
<br/>
Daca vei trece la scara 1/14 , pot sa te ajut cu cateva idei si materiale , eu am facut deja matrite pentru anvelope , jenti, butuci, planetare,arcuri,cercei,sasie metalice. <br/>
<br/>
spor la mesterit !</t>

Multumesc si ma bucur ca-ti plac. Doua modele sunt expuse la Muzeul RATB si vor urma si altele, dar prioritate au comenzile pentru diversi clienti.

Am in plan si constructia de camioane, dar N-AM PLANURI... :grin:
Am construit DAC 8135 dar ne avand planuri ci orientandu-ma dupa o alta macheta de camion DAC.

Mi-ar folosi dacaai niste schitze de constructie, dar la scara 1/14 nu trec.

Multumesc anticipat pentru ajutor.

locatie muzeu RATB

<t>Eu am construit camioanele,fortat de modelele existente din plastic , de la camioanele Bruder, scara declarata 1/16 ( real 1/14 ) la care am facut upgrade , la modele motorizate cu directie , radiocomandate, construind partea mecanica , aplicata pe sasiu metalic .<br/>
<br/>
Te rog spune-mi unde se afla muzeul RATB ?<br/>
<br/>
multumesc !</t>

Urmeaza inca 3 machete, din care una va fi pentru colectia personala (sper :-D), una va avea nr de parc 1303 si linia 601 iar cealalta va fi nepersonalizata.

Am reusit sa finalizez o idee mai veche de-a mea, aceea de a realiza un sistem de bracare a rotilor la machete.

De acum inainte, toate machetele mele (exceptand tramvaiele) vor avea montate sistem de bracare a rotilor.

Urmeaza sa vopsesc si sa fixez piesele, astfel incat intreg ansamblul sa poate fi montat pe macheta si voi reveni cu poze.

Am inceput in fortza lucrul la cele 3 machete pentru ca cel putin 2, trebuie sa fie gata pana pe 18 decembrie.

Am decupat peretii laterali, am pus folia pentru gemuri si am lipit al doilea strat de komatex pentru rigidizare.

Am ales culorile pentru machete. Una va fi in schema RATB, gri-alb-galben-alb si 2 machete in schema alb-galben-rosu 331 (conform UAP). Intre cele 2 machete nu vor fi diferente, asa ca am sa postez poze doar cu una dintre ele.

Am terminat de colantat peretii laterali la toate cele 3 machete (autocolant alb si chedere). Maine fac poze si le expun. Schemele de culoare le aplic aproape de finalul lucrarilor.

Salutare !
Va rog, daca este posibil, sa-mi dai si mie planurile de fabricare ale unui model de autobuz/autocar din perioada 1990- 1998, scara 1:87?
Sunt cam afon, dar, daca nu ma insel, am vazut un model asemanator celui din avatarul dvs, dar cu 2 usi. exista asa ceva?

Salut, imi pare rau, dar am primit desenul gata facut pentru scara 1/43 si nu este cotat.
Pot sa te ajut cu dimensiunile si il desenezi tu, "tradus" la scara la care ai nevoie.

Lungimea, mm 11210
Latimea, mm 2500
Inaltimea, mm 3035
Inaltimea podea, mm 920
Ecartament fata, mm 2068
Ecartament spate, mm 1761
Ampatament, mm 5650
Locuri pe scaune 24
Dimensiuni anvelope 1100/20
Nr. anvelope 6