Lumini alb/rosii la BR 185 HO,Trix

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

aulin

Well-Known Member
Trenulist
27 Ianuarie 2016
294
14
Cuneo
ICQ
543
AOL
alco
LOCATION
Cuneo
Salut fratilor,am in colectie acest tip de locom.(BR 185 Trix)cu decodor incorporat,ruleaza impecabil,putere de tractiune extraordinara dar...nu are lumini rosii la postul opus,vreau sa le montez dar unde le conectez fiindca decodorul are circuite compacte iar eu nu sunt chiar un profesionist,priviti si voi(scuze calit.imaginii,nu am ap.foto,de aceea nu pot posta)
 
Da,lumini albe dar firele sunt pozate in acel cablaj plasticat si conectate la decodor prim mufe minuscule lipite pe interior de placa decodorului fara posibilitate de acces la ele,nu am reusit sa descopar nici macar legatura 'comuna",la celelalte locomotive(BR 218 Roco,Hercules-ul de la Piko,etc.)nu am intilnit aceasta problema,si ele au trecut prin aceasta modificare cu succes,pe deasupra le-am montat lumini si in cabine.
 
La capete,banda cu fire plasticata se termina pe o placuta minuscula cu smd-urile,deci exclusa legatura
 
Incearca sa desurubezi de pe sasiu placutza cu dispozitivele electronice si sa o intorci pe partea cealalta; sunt ferm convins ca acolo vei identifica imediat lipiturile care duc la pinii conectoarelor la care vin fasiile de cablaj flexibil. Pe aceste lipituri poti lipi sarme subtiri care vor duce la viitoarele lumini rosii.
 
Revin cu o intrebare,asa cum am mai spus,nu ma pot lega cu fire pt. lumini stopuri si cabine de nicaieri pe acest montaj cu decodor incorporat(BR 185 Trix),dati-mi o solutie sa fac legaturile direct la alimentarea de la roti,adica punte redresoare,rezistori si ce mai trebuie.
 
Daca faci legaturi direct la roti, stopurile vor fi aprinse permanent, indiferent de sensul de mers si de comenzile date de statie. Deci aceasta nu este deloc o idee buna :-?
Asa ca insist sa cauti lipiturile prin care sunt alimentate conectoarele care duc la faruri; mie mi se pare ca le si vad, numai ca pozele nu prea sunt clare. Numai de acolo poti face conexiunile spre viitoarele lumini rosii.
In alta ordine de idei (sau nu :D), o locomotiva Trix aproape identica va intra curand in componentza Cailor Ferate "La Ursu"; initial si ea a avut numai lumini LED albe, dar ea va sosi la mine cu lumini LED alb/rosu datorita interventiei colegilor de la Cluj :aplauze:. Anume, circuitele flexibile au fost inlocuite cu placutze de cablaj imprimat normal "ornate" cu LED-urile SMD corespunzatoare, conectate la placa "de baza" prin fire obisnuite. Voi reveni cu poze :)
 
Off,proasta idee cu legaturile iluminatului la roti,mai practica mi se pare legatura la motor,oricum,voi astepta sa vad transformarea a la M.P.U.dar de luat in consideratie si ideea lui Endo_ro,voi vedea
 
mpursu a spus:
...o locomotiva Trix aproape identica va intra curand in componentza Cailor Ferate "La Ursu"; initial si ea a avut numai lumini LED albe, dar ea va sosi la mine cu lumini LED alb/rosu datorita interventiei colegilor de la Cluj :aplauze:. Anume, circuitele flexibile au fost inlocuite cu placutze de cablaj imprimat normal "ornate" cu LED-urile SMD corespunzatoare, conectate la placa "de baza" prin fire obisnuite...
(sublinierea mea :))
Exact la aceasta modificare m-am referit! 8) 8) 8) :aplauze: :aplauze: :aplauze:
 
Salut,

Si eu am o problema oarecum similara.
Am inceput conversia unei locomotive ICE Marklin, din FX in MFX.
Pentru asta am folosit o placa TRIX si un decodor MFX de la ESU (Loksound mfx).
Motorul si sunetul functioneaza excelent. Am insa o problema la conectarea luminilor. Placa de baza este cu acelasi tip de conectori pentru lumini, numai ca luminile pe care le am se pot conecta prin fire si nu prin banda.
Daca cinveva poate sa ma ajute am sa pun si niste poze. (acum inca nu stiu cum sa o fac)
Multumesc,
Adrian
 
In mijloc se mai poate lega un fir care ar trebui sa dea lumina rosie (gri si portocaliu sunt pentru lumina alba) iar gri si celalt fir ar trebui sa fie pentru lumina rosie.
Am incercat dar nu merge teoria mea. Am doar lumini albe.Deaorece este o locomotiva cu un singur sens ar trebui sa leg la unul din conectoare circuitul pentru mers in fata si la cealata conexiune pentru mers in spate.
Chestia este ca este criminal de facut aceste legaturi. Am incercat la conexiunile din spatele conectorului. (prin panglica cele doua conexiuni lateral sunt legate impreuna)Multumesc,
Adrian
 
Iata si cealalta fata.
Nu stiu daca rezolutia este suficienta, dar se pare ca nu exista lumina rosieCum ai dezlipit conectoarele?

adrian
 
Se pare ca firma nu a utilizat LED-uri SMD, ci a lipit pe placutza direct chip-urile (jonctiunile si firele microscopice de conexiune) :confused: :confused: :confused: :p :p :p
Tare cred ca poti monta doua LED-uri SMD rosii pe traseele de langa LED-urile albe (sau galbene? :D), dupa ce identifici care dintre firul gri sau firul orange este plusul comun. Atentie la rezistentele de limitare care ar cam trebui sa fie prezente in serie cu LED-urile rosii!