lucrari la AE 6/6 - roco

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

aulin

Well-Known Member
Trenulist
27 Ianuarie 2016
294
14
Cuneo
ICQ
543
AOL
alco
LOCATION
Cuneo
Noua serie de la Roco,nu dispune de stopurile rosii la postul opus,deci accept orice sugestie pt.dotarea locomotivei cu aceste lumini rosii(am observat pe site la Roco ca modelul Cargo are aceste lumini:
http://www.roco.cc/index.php?id=128&Anfangsposition=90&artikelnummer=63770
problema este ca nu stiu cum arata la interior ca sa am un punct de pornire
 
pfffff, locomotiva arata intr-un mare fel; am vazut si varianta roco, si cea merklin; amandoua sunt spectaculoase; din pacate nu stiu cum arata in interior. Si ce daca nu are lumini alb/rosii; ii poti pune; pune poze cu ea, si o sa vedem cum se face (avand in vedere dimeniunile locomotivei, nu cred ca o sa duci lipsa de spatiu.
 
Dupa cate cred eu ca stiu, locomotivele elvetiene reale nici nu au lumini rosii. Anume, in sensul de mers lumineaza alb toate 3rei farurile, dar la capatul celalalt lumineaza alb numai farul din dreapta-jos sau stanga-jos (nu mai stiu precis). Dupa cate observ in imagini, ghidurile de lumina din aceasta locomotiva chiar respecta aceasta configuratie, deci ar fi bine sa le lasi asa cum sunt. Chiar asa, incearca sa pozezi locomotiva cu farurile aprinse. De asemenea, ar fi de interes si o poza cu ghidurile de lumina din carcasa.
Tare cred ca la locomotiva CARGO de aici avem de-a face cu o greseala de tipar :D
Off-topic: acesta este mesajul meu cu numarul 1100 8)
 
Ok,am inteles cum sta treaba,totusi o lumina ratacita in cabina de conducere nu se poate? :D
Pt.MPU.,locomotiva inca nu a primit decodor,deci iata o poza cu becul ce transmite luminile la ghiduri aprins pe o directie de mers,locomotiva are o eleganta aparte in mers,pacat ca Da-ul nu are acelasi tip de roti,sistemul de desprindere al cutiei m-a surprins,doua clipsuri in lateralele locomotivei si.....cirligele de tractiune din capetele locomotivei care trebuie demontate :confused: :confused:
 
Am vazut bine 8)
Pe langa ghidul "mare" care duce lumina alba la cele 3rei faruri din fatza, mai exista si un ghid "mic" care duce lumina alba la farul din spate-dreapta-jos. Aceasta configuratie nu prea poate fi modificata decat prin remodelarea ghidurilor de lumina, ceea ce parca nu prea este la indemana oricui :D
LED-uri galbene sau warm-white in cabine? De ce nu? 8)
 
060-EA a spus:
@ aulin
La modelul meu Ae 6/6 dintr-o editie anterioara luminile sunt:
3 albe in fata si una rosie in spate


explicatia e simpla:

capetele ghidurilor sunt vopsite cu rosu
:wink:

Ehhhhh,vedeti fratilor ca se poate si cu lumini rosii la spate :D ,astept ceva vesti de la HGD apoi ma pun pe treaba,multumesc mult 060-EA
 
Salut,

in sfarsit locomotiva Ae6/6 a ajuns de pe lista de asteptare pe bancul de lucru,
scopul : montare decodor cu sunet.

Nici prin gand nu mi-a trecut ca ar fi posibil ca in aceasta locomotiva sa nu fie loc pentru un asemenea decodor.

Prima incercare:Nici o sansa sa poti inchide asa carcasa din cauza ghidurilor de lumini.

Incercarea nr 2, difuzorul mutat sub sasiu:Deocodorul nu incapea nici cum aici:Tot din cauza ghidurilor de lumini.

Acum cand mai toata lumea lucreaza cu leduri, inclusiv producatori precum lima de exemplu, roco pune 100 de ghiduri:Am frezat din "sasiu" pentru a face loc decodorului:Din pacate nu a fost suficient, am ales sa renunt la 1 ghid de lumina, cel responsabil pt aprinderea unei limini pe partea dreapta, la "spatele" sensului de mers, oricum intentionam sa o trec pe leduri, candva cand va fi timp:Si victorie!!

Dezamagit am fost si de constructia interna a locomotivei, practic, placa cu circuitul sustine si motorul pe pozitie:Un model superb la exterior dar care lasa de dorit la interior.

Sa o admiram putin:p.s. @Aulin, am modificat titlul subiectului ca sa nu deschidem 2 subiecte pt aceeasi locomotiva.
 
Ok,este bine un singur topic despre aceasta locomotiva care este totusi un model interesant,la interior poti face cum vrei modificarile fiindca de afara nu se vad,singura problema care ma deranja au fost luminile anemice,o realitate care nu-mi facea placere,situatie identica cu iluminatul real la 060 DA