locomotive din carton

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

gamitzu

Well-Known Member
Trenulist
8 Februarie 2010
1.399
490
galati
LOCATION
galati
:confused: Eu cel putin recunosc ca am innebunit cand am vazut pozlele pas cu pas si ce a iesit la urma. Cautand la Japonezi pe site cum sa crap in doua un Kato D51 am dat de site-ul asta:
http://www5a.biglobe.ne.jp/~toyoyasu/index.htm
Dupa ce l-am casapit cu Google translate, chiar daca uneori din Jpnz in Engleza suna ca dracul, am gasit ce imi trebuia, poze clare si fara multa vorba. Apoi am gasit astea:
http://www5a.biglobe.ne.jp/~toyoyasu/P12_1.htm

http://www5a.biglobe.ne.jp/~toyoyasu/P96_1.htm

:D Eu unul ma dau batut, am facut cataracta uitandu-ma la ele.La urma urmei ei au inventat arta Origami. :lautar:

Si tot de acolo, un tutorial despre cum au facut tipii sistem de decuplare la hidoseniile de cuple Rapido de la scara N. Sistemul e simplu si la obiect, cred ca merge si automatizat cu un magnet su servo mic.
http://www5a.biglobe.ne.jp/~toyoyasu/adc_1.htm
 
Absolut remarcabil! Asta da arta a cartonului, si finisajul este foarte frumos. Oricum munca cu cartonul ca materie prima pentru realizarea caroseriei si a detaliilor, la acest nivel, este o dovada a minutiozitatii la care se poate lucra. Adevarul este multe alte lucrari din carton se pot ascunde pe langa ce putem vedea acolo. Multumiri gamitzu pentru link-urile postate. Respect
 
Am incercat si eu sa fac asa ceva dupa planuri trimise de un var care preda aeromodelismul la palatul copiilor din Ploiesti si mai se ocupa si cu alte modele , daca nu am avut la timpul respectiv adezivul potrivit sa ramana fix la prima lipire nu am avut rabdarea necesara,cu toate ca asa ceva nu se cade in modelism, m-am lasat.Erau planuri de locomotive cu abur.
 
:confused: Cianoacrilat gel de la Locktite. Ala merge aproape la orice. Dar e vorba de un carton de 0,3mm sau 0,2mm rulat si indoit in sensul fibrelor. Tipul cred ca e ticnit, alea sant la N. Sau e pensionar si n are ce face. Una din loco e Kato 9600, asta:

Mie mi-a luat jumatate de ora dupa ce am scos-o din cutie sa pun balustrazile si numerele care erau demontate si puse in pungute de plastic :( :evil:
 
Da astea care le aveam eu erau la HO,nu am reusit sa-i fac decat sasiul.Erau statice dar cu mare viziune realistica ca cele din imaginile tale gamitzu ,nu iti dadeai seama ca ar fi de carton.Cele ale japonezului am vazut ca avea si componente in miscare ca la modelele electrice,sa inteleg ca ar fi posibil sa le folosesti pe o diorama in miscare ca orice model de la rocco ,piko si mai alte firme?
 
El ia loco din magazin, ca cea din imagine si o reface din carton cu inca 100 de detalii in plus. Sasiul si motorul cu bielele erau facute de Kato. Oricum de nota zece sau mai mult. Cartonul il printeaza si el stie ce scule foloseste pentru taiat. mie nu mi s-a parut ca e decupat cu laser. La piese mari inteleg, da la scara de pe cazan sau alte detalii? Domurile le faca din straturi succesive de carton suprapuse prin lipire si finisate dupa uscare. :confused:
 
Sunt prea migaloase si dupa cum bine spuneai trebuie sa ai ffff.multa rabdare si timp,cu timpul tind sa cred ca tine ca ar fi pensionar daca au si ei asa ceva ca muncesc pana cad pe jos, iar cu rabdarea nu le lipseste la ce opere de arta fac de obicei asiaticii,unii.
 
Vezi si acest model. Este o locomotiva PKP PX48. ceva incredibil dupa parerea mea.

http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=13783&postdays=0&postorder=asc&start=240
 
Este nu pot sa zic,foarte bine realizata ca si la celelalte scari de prezentare dar la 1/25 detaliile se maresc nu pot spune ca ar fi mai usor dar nici atat de migaloase ca cele prezentate de gamitzu la N,unde trebuie sa ai o vedere ffff buna ca sa realizezi cele mai mici detalii care e posibil sa le vezi cu o lupa probanil,oricum este arta nu jucarie,orice scara ar fi.
 
Cam tarziu,dar decat deloc,merge si asa,am aflat de la acea ruda care se ocupa cu modelismul in carton[fusese plecat in Germania],de siteul unde se pot gasi planuri detailate ale diferitelor modele Paper Models .Am inteles ca poti trage la o imprimanta planurile pe carton direct.Persoana respectiva face cladiri,biserici si alte anexe dupa acele planuri si le comercializeaza pe bani grei.Bafta celor care se incumeta sa faca minunile alea.