Locomotive DB in Romania

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

hgdan

Well-Known Member
Trenulist
14 Martie 2008
929
0
Cluj Napoca
www.hgd.ro
WEBSITE
http://www.hgd.ro
LOCATION
Cluj Napoca
Am primit de la Oliviu fotografiile urmatoare cu locomotive DB langa Deva:
Br 232 ( Ludmilla )

Br 219 ( U Boot )


Br 335


Rog cei care au fotografii cu alte locomotive sa le posteze aici
 
in gara din craiova poate fi vazuta seara de seara un taurus OBB.am avut ocazia, ca in delegatiile pe care le-am facut sa vad si sa aud multe locomotive.cea care m-a marcat a fost ludmila care in demaraj scoate un sunet de-ti zbarleste parul de pe maini...ceva semanator cu un elicopter.si noaptea,in hotelul in care eram cazat(fiind si aproape de depou),putem deosebi un sunet de ludmila de sunetele altor locomotive diesel care faceau serviciu in triaj si gara.
 
Acum cam trei saptamani am vazut un tren de Eaos-uri tras de o Ludmila si un U-boot dinspre Foscani spre Marasesti. Deci se misca, se misca. Interesant numarul U-boot-ului.
 
din ce vad acolo...pozele facute de Oliviu, sunt de la Chiscadaga, la fabrica de ciment a celor de la Heidelberg-Cement.

Eu chiar vroiam sa fac o tura pana acolo si sa prind ceva poze, mai ales cand locomotivele trec podul peste mures de la Mintia.

Salutari
 
Pare a fi la Chiscadaga, doar ca acolo era un LDH parasit pe care l-au dat la fier vechi si a ramas gol, cand au fost aduse aceste DB-uri? Sau e in Deva la meva?
 
Salut! Este 346 DB. Din pacate poza cu locomotiva in cauza nu am dar am pozat alta tot in aceeasi fabrica.Cat legat de rotile Ludmilei in poza se poate vedea ca sunt pline

 
Br 346 DB este fosta Br 106 DR...

din pacate aceasta frumoasa locomotiva nu este de gasit pe piata in inmatriculare DB, versiunea DR a fost fabricata de Gutzold, dar la calitate destul de slaba... :(
 
Dan, sa stii ca varianta V60/BR105-106 facuta de Gutzold (ma refer la varianta noua cu motor brushless) nu este de loc nasoala; in toamna vor scoate si varianta cu sunet. Eu am achizitionat saptamana trecuta de pe ebay modelul BR106 - cod 41102, insa inca nu a venit; cand o sa o primesc o sa fac o recenzie completa. Totusi, modelul Gutzold mi se pare cam scump; ramane de vazut daca isi merita banii; din poze arata bine, insa toate trenuletele arata bine in poze.

Varianta veche Piko/Gutzold stiu ca e cam nasoala, in primul rand datorita motorului si angrenajelor, si in al doilea rand datoria luminilor. Eu am V180 din aceeasi generatie si am cam tras ca sa o scot la lumina.
 
Am avut si eu Br 106 , din generatia veche dar a fost una dintre primele locomotive remaniate...

Nu demult am montat decodor si lumini intr-o locomotiva identica cu fosta mea locomotiva ( o operatie destul de dificila ) si mi-am adus aminte ce model frumos este...dar nu din prima generatie Guetzold.

Astept cu interes recenzia ta ;-) sper ca modelul nou are biele din metal !