Locomotive clasa 40 Phoenix - Softronic

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Dar din nefericire inca in Romania se merge pe principiul sa avem noi cel mai mare tort, sau carnat de parca asta ar folosi la ceva
da
in principiu extremele te cam pun pe harta lumii.
intreaba lumea de tine.
si daca nu erau oameni care sa vrea mai mult, mai mare, mai departe, mai stralucitor, etc, acum in loc sa stai la caldurica cu ceaiul in fata si sa tastezi viguros, erai inca in pestera si ciopleai pe pereti si te intrebai daca o sa te haleasca animalul ala mare de afara in urmatoarea zi.
romani.
 
LDH a spus:
cristiCFR a spus:
Din cate am auzit chiar e la CFR Calatori.
Dr2005 a spus:
La ce le trebuie lor o locomotivă de 6600 kW?!

La imagine :D

Nu la imagine.
Gresit nenea Cristi.
Tocmai tu? Nu ma asteptam.

Cai putere e bine sa fie cat mai multi la motor din simplul motiv ca un motor puternic consuma mai putin si se uzeaza, lucru cel mai important, mai greu decat unul cu cai putere mai putini si utilizat aproape de puterea maxima.

Una este sa ai 250 kg/CP si alta sa ai 25kg/CP
Una este sa ai un cuplu motor de 90 Nm si alta este sa ai un cuplu de 900 Nm.

:cafea:

LDH, am zis in gluma :razz: :D , dar sa va dau o informatie mai recenta.
Electrica335 a spus:
Ea este a Softronic Craiova.Este doar inchiriata de CFR Calatori in vederea executarii unor probe, care vor include mai multe sectii de remorcare.
 
A mai aparut o imagine cu vulturul alb-albastru aici . Ca sa fiu sincer pentru cei ce s-au plictisit de EA si EC in toata gama de culori e ceva bun, poate va ajunge si la CFR Calatori pentru trenurile lungi de pe valea Prahovei de la anul :evil:
 
In cursul acestei saptamani locomoiva 40-2001 a ajung in Ungaria. Este inchiriata la firma MMV si a primit un nou numar 91 53 0 478 001-7:
BIG_0005405459.jpg

Foto: index.hu
 
a mai aparut o noua locomotiva softronic cu carcasa noua . Aceasta are numarul 91 55 0 478 002 3 -poza facuta de Drian Opris,preluata de la cfr.stfp.net http://cfr.stfp.net/Pic/47/915504780023DOO-HM:1.jpg
 
Pasionatii din Ungaria isi pot admira noua jucarie - iata si poza lui Serban: http://www.railpictures.net/viewphoto.php?id=277064&nseq=0
Locomotiva a stat garata azi la linia 14 pana pe la ora 14:00. Dupa-amiaza la 16:45 a plecat catre Craiova cu rapidul 795 in dubla tractiune - a doua locomotiva a fost 45-0351-2. Cu putin noroc poate vom vedea si filmuletul facut la plecare.
 
Prima lokomotiva fabricata in Romania dupa 1990!

<r>Se numeste Phoenix, fabricata de o firma particulara si livrate primele bucati Ungariei! Nu este totul incredibil? <E>:D</E> <br/>
O poza buna aici:<br/>
<URL url="http://www.newsin.ro/lansare-locomotiva-phoenix.php?cid=view&nid=ae5c1065-fbdb-4ccb-8da0-0610e55b83ae&hid=foto"><s></s><LINK_TEXT text="http://www.new...ccb-8da0-0610e55b83ae&hid=foto</LINK_TEXT><e></e></URL><br/>
Si mai multe informatii aici:<br/>
<URL url="http://www.adevarul.ro/articole/bucuresti-phoenix-prima-locomotiva-dupa-1990.html"><s></s><LINK_TEXT text="http://www.ade...rima-locomotiva-dupa-1990.html</LINK_TEXT><e></e></URL></r>
 
Salut

Aia cu vulturu' (001) nu e la niciun CFR. Este prorpietatea operatorului privat maghiar MMV(Magyar MagĂĄnvasĂşt). Locomotiva 002 a fost facuta pentru a inlocui in Ungaria locomotiva 001( daca observati este in vopsirea specifica MMV-ului). Locomotiva 002 va pleca in Ungaria, iar 001 se va intoarce pentru echiparea si experimentarea sistemului de tractiune cu motoare asincrone.
 
ok m-a dat gata... bravo firmei care a realizat locomotiva, arata super... nu c redeam ca mai poate fi creat asa ceva la noi in tara, si un pic off topic, poate ar trebui sa se uite si dupa autobuze troleibuze sau tramvaie prin tara, decat sa le luam second hand sau noi din alte tari.
 
Ziceam de asta.
Intr-adevar a ajuns tot la MMV:
http://www.railfaneurope.net/pix/hu/private/MMV/mmv-91530-478-001-7_hatvan.jpg

... si conform cu cele spuse aici: http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3539&start=60 ar fi inchiriata de CFR la MMV

PS. Design-ul cutiei nu-mi place. Dar gusturile nu se discuta...
 
Ok am sa incerc sa va dau informatia compleata :
Lcomotiva 001 circula in ungaria este ce aprezeuntata anul trecut in gara de nord actuala locomotiva care este in imagini si voi pune si eu ami multe imaginei dupa masa
este cumparata d eun operator privat din ungaria contra sumei de 2,7 milioane euro .Ea este construita de firma privata in colaborare cu elctroputere craiova si cu o alta intreprindere din caransebes care a afacut boghiile.
In cursul zilei de ieri locomotiva a plecat cu destinati aungaria ea este omologata de statul ungar are toate documentele ca poate circula in uninune aeuropeana este o locomotiva care va tracta numai marfa puatind atinge viteza maxima de 120 km/h.
Producatori sunt dispusi sa produca si ptr romania asemenewa locomotiva dar deocamndata nu exista comenzi din partea statului roman locomotiva este suta la suta romaneasca.
 
100% romaneasca....prima sau a doua dupa 1990...dar intrebaarea este: Componentele sunt 100% noi ?! la pretul asta eu nu prea cred.....
 
Eh, am vazut eu pe discovery sau ng un documentar cu tancul lor cel mai schmeker din parcare (abrahms parca, nu mai stiu exact), care cica nu se mai fabrica de prin 1980 si ceva. Si cu toate astea, exista o fabrica intreaga care il reconditioneaza folosind piesele originale (si bine probabil nimicurile gen cabluri, monitoare etc posibil sa fie noi). In rest piesele principale (inclusiv motorul din cate imi aduc aminte), sunt luate de pe alte tancuri de acelasi tip. Exact ca la dacie, din 3 iti faceai una in stare super ok de functionare.

Deci daca americanii pot de astea, de ce n-am putea si noi la locomotive ?
 
Locomotiva e nouă... e drept, unele soluĂžii de pe ea sunt ca pe restul EA-urilor (boghiuri, motoare), probabil Âşi Âşasiul, deci destul de ieftine, Ăžinând cont că se produc de atâta timp Âşi în cantităĂži destul de mari. Practic... este un 47 făcut de la zero, nu dintr-un EA existent.