Locomotiva usoara pentru manevra

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Eu as zice ca, in loc de alama, sa folositi Nickel Silver. Este mult mai "prietenos" la asamblare decat alama. Ca dezavantaj ar fi ca daca este indoit de mai mult de doua ori, se rupe.

In link-ul de mai jos, un producator de kit-uri la comanda cu o lunga experienta:

PPD Ltd

@andrei_nsts: cu sau fara "materialul clientului", diferenta de pret este relativ mica. Nu de acolo apare costul mare al unui kit fotodecupat (alama, Nickel-Silver, Fosfor-Bronz, otel etc)

Un site cu informatii utile pentru incepatori:

Etching for Beginners

Si unul cu tehnici de fotodecupare DIY:

Home Etching Techniques
 
@andrei_nsts: nu fac eu fotodecuparile. Le dau in lucru la una din firmele specializate. De obicei cer oferte de la mai multe firme si aleg oferta mai convenabila. Preturile anuntate in mesajul anterior, au la baza o cotatie pentru o lucrare asemanatoare ca si dimensiuni si material. Este necesara insa o comanda minima de 10 buc.
 
@felippe: multumesc pentru link-uri (cu PPD am lucrat deja). De fapt foarte multe dintre materiale eu le procur din UK (atat pentru diversitatea de optiuni cat si pentru
faptul ca nestiind limba germana, mi-e mult mai usor sa gasesc ce vreau). De altfel websitul meu preferat in modelism este tot din UK (websitul asociatiei 4 mm - CLAG).
De altfel si websitul asociatiei 2mm este super.
 
Multumesc de raspuns(uri).

M-ar interesa si pe mine sa imi fac citeva detalii la locomotive si vagoane din decupaje si nu numai.


Pentru lipirea pieselor trebuiesc cositorite? Sau merg si alti adezivi gen cianoacrilat?
 
andrei_nsts a spus:
...
Pentru lipirea pieselor trebuiesc cositorite? Sau merg si alti adezivi gen cianoacrilat?

Se pot asambla si cu cianoacrilat dar este total nerecomandat, cel putin pentru componentele de dimensiuni mari.

Pentru fixarea detaliilor foarte mici, se recomanda lipirea cu o statie de lipit te tipul RSU. Cum acestea sunt cam scumpe sau DIY, nu foarte usor de construit, se poate folosi cu succes si cianoacrilatul.

Cateva sfaturi pentru construirea kiturilor fotodecupate se gasesc aici:

C+L Finescale -> Data Sheets
 
Proiectul locotractorului este aproape gata. Maine voi posta primele desene. Trebuie sa recunosc faptul ca a fost un proiect mai delicat decat ma asteptam. In fapt, spatiul sub capota este atat de limitat, incat a fost nevoie de un motor foarte mic, dar totusi suficient de puternic. Si in plus, capabil sa ruleze la 12 Vdc.

O seara buna,
 
Asa dupa cum promiteam ieri, va prezint proiectul locotractorului fabricat la Sibiu in anul 1960. Asa cum am procedat si cu alte ocazii, desenele de mai jos nu reprezinta o redare fidela si 100% la scara a modelului real, ci includ toate acele compromisuri pe care a trebuit sa le fac pentru a il putea reproduce in alama fotodecupata. Cateva exemple in acest sens:
- farurile sunt usor marite si au forma simplificata, insa pot "gazdui" leduri in format 0603 pentru cei ce se gandesc la un model cu iluminare
- tampoanele nu au arcuri elicoidale in interior
- suspensia nu are numarul exact de foi lamelare... etc.
Iata desenele:

Cateva comentarii:
- in al doilea desen am prezentat o forma alternativa a grilei de radiator. Eu am primit informatia ca un numar de locotractoare a fost dotat cu o asemenea grila, dar nu am nici o fotografie in acest sens. Poate ma poate ajuta cineva...
- mecanica propusa face apel la un motor coreless de 8 mm diametru si la doua etaje de reductie (raport final de transmisie cca. 1/62).

Tot ca de obicei, in scurt timp voi posta pe blogul meu imagini in rezolutie ceva mai buna. Un foarte mic numar de kituri (unul sau max. doua) este inca disponibil. Daca exista cineva interesat, ma poate contacta fie pe PM, fie folosind adresa de pe blog.
Sugestiile si comentariile dvs. sunt binevenite.
 
Realizari de exceptie, descriere riguroasa, lucruri deja intrate in cotidian in aceste prezentari.
Ceea ce se vede aici imi bucura privirea si spiritul.

O intrebare din partea unui cunoscut, caruia i-am descris aceste "jucarii" si la care u nu am stiut sa-i raspund: kiturile respective contin si variantele de motorizare? sau acestea se cumpara separat?

Ca sursa de achizitei posibil, intyuiesc eu, ebay.
Stima
 
@stageexp: va multumesc pentru aprecieri!
Toate kiturile pe care le propun (nu numai acesta de locotractor) sunt complete, adica includ motor (sau motoare ca in cazul L45H), roti dintate sau cu curea pentru transmisie, osii, placile de alama fotodecupata, alte materiale (cum ar fi bare si tevi din alama, leduri...etc). Unele kituri (cum este si acesta de locotractor) le pot oferi si intr-o stare intermediara (adica sasiul motor este montat, carcasa este in kit) sau complet asamblate.
Motoarele eu le cumpar direct de la un fabricant asiatic. Cele mai importante furnituri pentru transmisie sunt achizitionate din Anglia iar osiile sunt achizitionate de la un fabricant german.
O seara buna,
 
Locotractorul este gata

<r>Am finalizat primul locotractor. Postez aici cateva imagini cu primul exemplar al acestui model (il rog pe initiatorul acestui subiect sa nu se supere pentru ca nu am deschis un topic separat).<br/>
Iata imaginile:<br/>
<URL url="http://i518.photobucket.com/albums/u344/anghelson/machete/L1201_1f.jpg"><s></s><IMG src="http://i518.photobucket.com/albums/u344/anghelson/machete/th_L1201_1f.jpg"><s></e></IMG><e></e></URL> <URL url="http://i518.photobucket.com/albums/u344/anghelson/machete/L1201_3f.jpg"><s></s><IMG src="http://i518.photobucket.com/albums/u344/anghelson/machete/th_L1201_3f.jpg"><s></e></IMG><e></e></URL><br/>
Mai multe informatii si fotografii am pus pe blog. <br/>
Multumesc inca o data pentru ajutorul oferit (fotografii si planuri)!</r>
 
Multumesc frumos pentru cuvintele dvs. de apreciere. Acum sunt in faza in care mai fac mici corectii la proiectul placii de alama fotodecupata. Va voi prezenta mult mai pe larg modul de constructie si etapele de realizare imediat ce voi dispune de noile placi de alama fotodecupata.
Ferrocarril a spus:
Ceva intenţii de Kit?
Sigur ca da. Verificati in cursul zilei de azi pe blog.

Toate bune,
 
Restrangere activitate pe forum

<t>Am primit de curand un mesaj din partea adminitratiei forumului prin care mi se atrage atentia asupra faptului ca semnatura mea contine un link catre un site ce vinde trenulete. Am mai spus-o si cu alte ocazii, activitatea mea NU este una comerciala. Blogul meu, caci despre acest site este vorba, nu este o intreprindere comerciala. Nu realizeaza profit!<br/>
<br/>
De unul singur nu imi pot permite sa dezvolt asemenea modele din alama fotodecupata. De aceea unele modele pe care le-am realizat (nu toate) le-am oferit celor interesati pentru sume rezonabile. Cei care au dubii asupra acestei afirmatii se pot interesa pe net cam ce preturi au kiturile de alama fotodecupata si mai ales cat costa asamblarea lor. <br/>
<br/>
Insa nu doresc sa calc nici o regula, ca urmare am dezactivat semnatura mea. Toate modelele pe care le voi realiza de acum inainte vor fi in mod exclusiv prezentate pe blogul meu. Pe cale de consecinta activitatea mea pe forum se va restrange de acum inainte. <br/>
<br/>
Sorin Anghel</t>
 
Salutare,

De obicei nu se prea dau lamuriri din partea administratiei atunci cand se aplica regulamentul pe motive concrete si evidenta, avand in vedere ca ati adus o contributie considerabila comunitatii si forumului am considerat ca trebuie sa va dau niste lamuriri.
In primul rand cred ca nu era cazul sa se scrie pe forum, cred ca mai intai trebuia sa fie cerute lamuriri unuia dintre admini, daca ceva nu a fost clar, deci sa lamuresc situatia.

In momentul in care pe forum se intreaba, "veti comercializa aceste kituri?" si se raspunde "intra-ti pe site-ul meu/blogul meu" automat acest fapt intra in categoria comert cu trenulete/accesorii. Indiferent ca vorbim de o locomotiva, o sina, un copac, intra in aceasta categorie. Pentru a evita acest fapt se poate raspunde pe privat celui care intreaba si pe forum i se poate raspunde "ai mesaj privat". In acest mod se evita reclama directa sau indirecta, tocmai ceea ce este interzis de regulament.

Acest forum are o regula publicata in regulament care spune asa:
Se interzice reclama in mod direct spre site-uri care comercializeaza trenulete si accesorii sau site-uri afiliate site-urilor care comercializeaza trenulete si accesorii sau alte activitati de natura comerciala,
vorbim aici de link-uri spre aceste site-uri, postate in mod direct de catre administratorii acestor site-uri sau link-uri puse la semnatura, indiferent ca este vorba de administrator sau alta persoana.
A nu se intelege ca un user oarecare nu poate pune un link spre un produs de pe un anumit site atunci cand un alt user cere o informatie de genul : "unde pot gasi produsul x?" (evident cu conditia ca primul user sa nu aiba vreo legatura cu respectivul site).
Rugam toti userii care au astfel de link-uri la semnatura sa le inlature in termen de 1 saptamana.
- publicat la 5 noiembrie 2010.

Aceasta regula trebuie aplicata fara exceptii deoarece ea este valabila pentru toti, alfel vom avea reactii de genul "el de ce are voie si eu nu am?"

Acest regulament are ca scop sa protejeze comunitatea si interesele forumului, orice firma cu activitate comerciala sau persoana fizica poate beneficia de reclama dar contra cost, asa cum fac toti ceilalti care au reclama pe acest forum.

Toate cele bune!
Florin.
 
Cel mai sigur mergea la Moldovita... cred ca trebuie sa-l intrebati pe Dl. Hocevar, deoarece camionul si locomotiva de pe el par a fi de la CFI Brad.