Locomotiva Micro-metakit DR 38

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

anghelson

Active Member
Trenulist
Asa cum am promis, iata cateva fotografii cu locomotiva DR 38 produsa de Micro-Metakit. Prima surpriza cand am deschis cutia ... a fost:

o pereche alba de manusi, inscriptionata Micro-Metakit, o sugestie discreta in privinta grijii cu care trebuie manevrat modelul.
Iata si o fotografie cu eticheta cutiei:

Modelul este seria 23 din 30 produse in total. Chestia asta este scrisa in vreo 5 locuri diferite, inclusiv pe certificatul de autenticitate (nu l-am mai fotografia si pe asta), dar si pe diverse etichete de pe sasiul locomotivei.
Acum iata pozele din fata si spate (stanga si dreapta):
Acum cateva comentarii:
- locomotiva este complet metalica (alama si metal alb), rotile au toate suspensii independente (inclusiv cele de la tender), tampoanele sunt cu arc.
- usile de la cabina se deschid
- cabina este complet echipata (cel putin asa pare) cu toate manometrele, tevile si manetele posibile
- nu am o fotografie facuta pentru demonstratie, dar este impresionant ce este sub locomotiva,
suspensii, tevi si altele asemenea
- motorul este de tip Faulhaber (fara perii), iar rotile sunt RP25
- locomotiva nu are iluminare si nici decodor digital nu poate fi montat

Cam asta este. Daca mai doreste cineva si alte detalii, cu placere...

Sorin Anghel
 
Felicitari pt. locomotiva. Sunt incepator, dar din ce vad in poze "simt" ca e ceva deosebit. Bune si pozele. Totusi, parca nu ai folosit Nikon-ul la poze, nu ?!
De ce spui ca nu se poate monta decodor digital pe ea ?!
 
Salutari de la Braila!

Intradevar, aceasta locomotiva este superba in realitate, pozele nu redau decat 10% din ceea ce este cu adevarat.
Imi aduc aminte in una din vizitele facute la dumneavoastra, ca mi-ati prezentat aceasta bijuterie care m-a lasat masca. :x
O asemenea locomotiva iti cam poate zapaci mintile. :D

Pun cateva poze de completare facute de mine atunci:
Mitica
 
Un model superb, multumim frumos Sorin!

Pentru ca multi prieteni de aici de pe forum vor fi probabil incurcati de aceasta "BR 38" care nu prea seamana cu ceea ce stiau ei, consider ca este necesar sa fac o mica precizare:

Avem de-a face de fapt cu un excelent model al unei locomotive din seria BR 38.41

vezi:

http://de.wikipedia.org/wiki/Baureihe_38

Sub acest nume au fost inregistrate la DRG (Deustche Reichsbahn Gesselschaft) locomotivele austriece de tren rapid ale Österreichische Südbahn (caii ferate austriece de sud) din seria SB 109, construite intre 1910-1914.

Aceste locomotive au avut o istorie destul de zbuciumata si au fost in compunerea mai multor cai ferate nationale unde au fost denumite in diverse feluri dupa cum urmeaza:
seria 209 la BBÖ (liniile ferate austriece)
seria 03 la JDÂŽ (liniile ferate iugoslave)
seria 653 la FS (liniile ferate italiene)

Doua exemplare mai exista in momentul de fata: la MÁV in Ungaria si in la muzeul cailor ferate Strasshof din Austria, unde pastreaza numerele vechi de pe vremea Österreichische Südbahn.
 
Multumesc tuturor pentru comentarii. Cateva raspunsuri:
@Blue-Max - este adevarat, am folosit un Olympus, nu aveam inca Nikonul cand am facut pozele. In legatura cu decodorul digital, nu am reusit inca sa imi dau seama cum s-ar putea desface locomotiva (nici nu am incercat prea tare, e drept), apoi fire de legatura catre tender sau catre faruri nu poti pune decat "la vedere" ceea ce cred ca nu merita.
Mitica- ma bucur mult ca ne intalnim si pe aceasta cale! Cand mai ai drum prin Bucuresti, te rog frumos sa nu ma ocolesti...
Dorin - multumesc mult pentru precizari, ar fi trebuit sa le fac chiar eu. Recunosc faptul ca am ales aceasta locomotiva (atunci cand am fost pus in fata placutei sarcini de a alege) din doua motive - imi plac tare mult locomotivele austriece (au o linie frumoasa) si pretul (ceva mai mic decat la alte modele care imi placeau)
Adrian - bine zici tu, dar se pare ca vin vremuri de criza.

Cu voia dvs. am sa continui tot pe acest topic, sa pun fotografii si cu celelalte doua locomotive pe care le mai am: un BR81 de la Fleischmann si un E69 de la Trix.

Tuturor, un La multi ani calduros!