Locomotiva cu decodor - cum functioneaza in analog?

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

batori

New Member
1 Ianuarie 2008
5
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Buna ziua
Spune-ti va rog care aveti cunostinta despre asa ceva:am achizitionat o locomotiva BR218 cu decodor digital si deocamdata nu am telecomanda si ce mai presupune asa ca totusi vreau s-o urnesc in stilul analog ce trebuie sa-i scot de acolo?
Multumesc !
 
Dupa cate cred eu ca stiu, decodoarele digitale accepta si functionarea in sistem analog daca nu-mai-stiu-care bit din CV29 este setat corespunzator. Bitul respectiv este setat din fabrica la valoarea respectiva, deci este foarte posibil ca locomotiva ta sa functioneze in sistemul analogic daca nimeni nu a umblat la programare. Pur si simplu pune locomotiva pe linie, langa o locomotiva analogica, alimenteaza circuitul cu alimentatorul analogic si vezi ce se intampla. In orice caz, NU exista riscul de defectare a decodorului. Sunt doua variante:
1) locomotiva digitala se comporta cam la fel ca si cea analogica - atunci este OK;
2) locomotiva digitala nu reactioneaza deloc, adica nici farurile nu se aprind si nici motorul nu se roteste - atunci decodorul nu accepta sistemul analogic si va trebui sa faci o vizita la un posesor de statie Lenz ca sa verifice acel bit din CV29 si sa-l seteze corespunzator.
 
in general CV29 este setat ca sa functioneze in analog,insa nu e nevoie de o statie
Lenz,merg si statiile Roco,Piko,Fleischmann,....toate pot modifica CV29
 
multimouse-il citeste si afiseaza,inteliboxul(piko,fleischmann,maerklin) idem
...majoritatea statiilor digitale citesc si afiseaza,iar mai nou si scriu in decodor :wink:
 
Toate statiile digitale scriu in CV-uri, dar nu toate stiu sa si afiseze valorile REALE :D. De exemplu Roco Multimouse afiseaza valori FICTIVE atunci cand se solicita citirea :p (scrie negru pe alb in prospect si chiar m-am convins ca asa este - cititi aici). Despre alte statii digitale nu prea stiu multe, asa ca va rog sa completati :).
 
@Batori

Locomotiva trebuie sa functioneze in analog asa cum este , dar este posibil sa iti clipeasca luminile. Ce tip de decodor ai ?

Toate bune,
Pcg
 
@rally,
decodoarele roco,fleischmann,esu,lenz,zimo mi-au functionat din prima in analog.
se comporta ca o loc analoga si controlul asupra lor este dat de potentiometru si
atat,o opresti si o pornesti...
 
@batori: uite o poza a unei mufe dummy:

Dupa cum vezi pinii 1,2,8 sunt in scurt (adica lumini+perie colectoare+contact motor pe o parte) precum si pinii 4,5,6 (adica lumini+perie colectoare+contact motor pe cealalta parte).
Daca nu reusesti iti fac o mufa cadou. ;)