Locomotiva cu abur BR 93 Roco – imbunatatiri

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Prognosis

Well-Known Member
Trenulist
21 Iulie 2007
1.345
1
Slobozia
trenulete.info
WEBSITE
http://trenulete.info/
LOCATION
Slobozia
YOUTUBE
Prognosis
Locomotiva cu abur BR 93 Roco – imbunatatiri
http://trenulete.info/locomotiva-cu-abur-br-93-roco-imbunatatiri/

Cum era si firesc, frumoasa locomotiva a intrat in Atelierele PanArin pentru imbunatatiri. Placa originala a fost suportul pentru modificarile electrice aduse la iluminat. Spatiul din cabina permite chiar digitalizarea locomotivei, desi placa nu este dotata cu mufa pentru decodor, ea poate fi foarte usor schimbata. Pentru inceput am ingreunat substantial carutul alergator folosind bucati de plumb tipografic pe care le-am plasat sum carut, in jurul osiei, greutatea obtinuta prin testare pana cand, masina a rulat perfect in toate conditiile de pe diorama fara sa mai faca probleme. Practic s-au adaugat circa 15 grame de plumb, fapt care i-a schimbat exemplar tinuta de drum.
Pentru iluminat am folosit tehnica de combinare a unui led ALB-cald cu un SMD rosu lipit direct pe piciorusele LED-ului in spatele acestuia, in antiparalel. Lumina rosie se propaga excelent prin corpul LED-ului transfomand acesta in LED bicolor bipolar. Pe placa originala, am inlocuit diodele care dadeau sensul de aprindere becului original, cu rezistori de 980 ohmi, fara a mai face alte modificari. Acelasi model de LED l-am folosit si pentru luminile din spate.