Locomotiva BR 232 TC-SNCF

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

tano10

Member
22 Decembrie 2012
28
0
Cluj
LOCATION
Cluj
Stimati colegi,

As dori sa deschid o discutie legata de un model deosebit de interesant de la Fleischmann, este vorba de BR232 TC, vopsit in traditionala culoare verde, specifica cailor ferate franceze-SNCF.
Nu am aflat prea multe detalii legate de acest model, in incercarile de cautare pe care le-am facut. Aici ma refer la zona unde a circulat sau ce tip de garnituri de vagoane au fost atasate la aceasta locomotiva.
M-ar interesa, daca puteti sa-mi spuneti voi cateva informatii, in cazul in care puteti sa le aflati. Multumesc.

<a href="http://s124.photobucket.com/user/tano145/media/BR232TCSNCF_zpse678275e.jpg.html" target="_blank"><img src="http://i124.photobucket.com/albums/p24/tano145/BR232TCSNCF_zpse678275e.jpg" border="0" alt=" photo BR232TCSNCF_zpse678275e.jpg"/></a>
 
Buna,

E vorba de locomotive prusace de captura, clasa prusaca T18. Singurele accesorii franceze de pe ele sunt cosul scurtat dupa profilul UIC mic si lampele tip AL/SNCF.

Locomotivele au circulat doar in estul Frantei, cu precadere in Alsacia. Noi aici in Mulhouse am avut multe, unele au circulat pana in anii 1960 pe linia de la gara centrala spre Ile Napoléon, Bantzenheim, rafinaria de la Chalampé si cu legatura spre Germania la Neuenburg. Au circulat insa si pe linia de Masevaux, pe cea de la Sélestat (Schlettstadt) spre Ste. Marie aux Mines precum si pe alte linii, atat secundare cat si principale cu trenuri accelerate scurte sau locale. Viteza de 90km/h in ambele sensuri o facea foarte polivalenta.

La noi circulau cu vagoane de captura metalice "Boites à tonnères" (Donnerbüchsen) BCi/Ci-28/29 sau chiar cu vagoane de tren accelerat pe 4 osii foste DRG/DRB grupele 30 si 36.