Locomotiva 764.414 expusa in Parcul Tineretului,Bucuresti.

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

sesamcave

Well-Known Member
Trenulist
1 Aprilie 2016
848
153
Brexit country.
LOCATION
Brexit country.
Si iata dovada ca se poate...

Am inteles ca acesata locomotiva a fost adusa din depoul Tecuci, unde fusese cam abandonata....
Ea a tras vagoane pana in 1988 la CFF Orastie.

Locomotiva a fost expus cu ajutorul Primarieie secotroului 4 !!!

Sursa informatiilor si cateva poze interesante gasiti pe:

http://mocaniti-va.blogspot.com/2009/07/o-alta-locomotiva-salvata.html

Iata si pozele mele:


Cateva detalii din interior:.....si alte detalii de la exterior:Pentru o mai buna siguranta, capacul cazanului a fost sudat:Locomotiva a fost expus in apropierea unui loc de joaca pentru copii.
Evident, acest lucru a transformat-o intr-o mica vedeta locala, aceasta locomotiva fiind un adevarat magnet pentru prichindei si transformandu-se ea insasi intr-un loc de joaca :wink: !!!!!

Marius.
 

catalin

Well-Known Member
24 Aprilie 2007
2.885
99
Bucuresti
YAHOO
[email protected]
LOCATION
Bucuresti
Sesamcave,

balanta are doua talere:

pe un taler este o parte buna, aceia ca o locomotiva reala ajunge sa fie accesibila modelistilor si publicului larg care altfel nu ar cunoaste ce inseamna o "Mocanita". Copii se joaca pe ea, unii poate trec de faza de joaca si se si documenteze putin si, cine stie, poate cineva poate prinde drag de ele.

pe celalalt taler este insa si necesitatea de a pastra/recupera aceste locomotive, mai ales ca nu multe au supravietuit. Expunerea intr-un parc si folosirea ca loc de joaca nu este nici pe departe ideea mea de conservare. Uitandu-ma la multele piese lipsa imi reconfirm ideea ca locul acestei locomotive nu este aici. Si acum revenim la ce ai scris mai sus.
Locomotiva 764.414 a fost expusa la depoul Tecuci, nici pe departe abandonata (cauta 764.414 pe google si o sa gasesti si poze cu ea la Tecuci). Era expusa langa calea ferata, la intrarea in depou, pe un cupon de sina , pazita si pastrata intreaga. Poate nu avea vopsea proaspata, dar te asigur ca era intreaga fata de ce vad in pozele tale.
Masina a fost vopsita complet si corect inainte de mutarea la Bucuresti insa cine se va ocupa de mentenanta ei in continuare ? Facem un pariu ca urmatoarea vopsire se va face de catre personalul de la "curatenia strazilor" dupa propria lor parere si cu vopseaua ramasa in garajul cuiva ?
Ce crezi ca se va intampla cu acest exponat dupa ce primarul "popular" si supraponderal nu va mai avea puterea si bugetul sa mentina parcurile din sectorul respectiv sau nu va mai fi la putere ?
Sper sa ma insel si sper ca toate Mocanitele noastre sa ajunga precum cele din curtea lui Hocevar si asta imi doresc si pentru 764.414 insa ce se intampla acum cu ea, nu este nici pe departe un ideal.

PS: in acelasi parc trebuia sa fie expus si un avion si el parte din patrimoniul industrial istoric. Muzeul Aviatiei, desi intr-o situatie grea si multa vreme amenintat cu desfintarea dar si pasionatii aero -vezi campania "Salvati Muzeul Aviatiei"- s-au opus si au invins dorinta maretului primar Piedone, precum si dorinta omologului lui din sectorul 2 de a desfinta Muzeul Aviatiei). Exponatele Muzeului Aviatiei sunt tot in Bucuresti dar... in muzeu, intr-un muzeu salvat prin puterea unor oameni atasati pasiunii lor. Cinste lor ! Nu trage nimeni de ele, nu pleaca nimeni cu piese acasa, nu-si exerseaza nimeni talentele artistice pe aluminiu.
 

sesamcave

Well-Known Member
Trenulist
1 Aprilie 2016
848
153
Brexit country.
LOCATION
Brexit country.
@ Catalin,

Da, ai dreptate cu...balanta...dar, locomotive expuse in parcuri sau locuri publice sunt si in ...Germania .
In 2007, atunci cand am fost pe acolo, stiu ca am facut o poza( de fapt muuulte poze :wink: ) langa o BR 01, cred ca pe la Treutlingen( sper sa fi scris si amintit bine )...cand umblu pe hardul de pe celalalt calculator, pun si poze.
Stii unde e diferenta ???
In OAMENI !!!!
Da, acea locomotiva NU era plina de pietre ( desi si acolo se gasea pietris de terasament..), la fel NU erau copii calare pe locomotiva...

Da, ai dreptate ca nu e un ideal, dar poate si oamenii vor invata cu aceasta ocazie ca NU trebuie sa distruga in mod neaparat ceva frumos !!!!

Marius.
 

PDI

Well-Known Member
Trenulist
27 Februarie 2016
896
2
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Marius, Germania? Asa ai scris? Pai...aici e romanika! Sa nu confundam...
 

sesamcave

Well-Known Member
Trenulist
1 Aprilie 2016
848
153
Brexit country.
LOCATION
Brexit country.
Cum am spus, am revenit cu poze din Germania lu' 2007.
Locomotiva este o BR 01220 stationata in orasul Treuchtlingen:

...si je, cu mana pe ea sa nu o ia vANTU' :D :Marius.
 

mishu88

Well-Known Member
Trenulist
13 Mai 2008
668
8
Falticeni, Pascani, Bucuresti
trenuriromania.blogspot.com
WEBSITE
http://trenuriromania.blogspot.com
LOCATION
Falticeni, Pascani, Bucuresti
Am fotografiat ”minunea” feroviar㒠în 2010, sunt curios cum a ajuns acum...

îmi pare ră’u c㒠nu se mai vă’d fotografiile de pe acest topic... şi de pe altele...

http://trenuriromania.blogspot.ro/2015/10/locomotiva-cu-aburi-764414-din-parcul-tineretului.html