Locomotiva 060-EA, clasa 40 Rompetrol

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Propunere locomotiva Rompetrol


  • Total voters
    0

Gam3

Moderator
Super Moderator
Trenulist
18 Iunie 2016
6.001
2.407
Iași
LOCATION
Iași
Salut,

producatorul AFModels doreste sa cunoasta opinia noastra legata de ce locomotiva Rompetrol sa fie realizata. Putem alege din lista de mai jos.

Cei care cunosc mai multe informatii sau au poze despre una sau mai multe dintre aceste locomotive pot aduce completari la acest subiect.40-0185-5

http://cfr.stfp.net/Pic/40/40-0185-5DaOP:1.jpg

Neproductibil lipsa scule matrita

===============================================

40-0605-2

http://cfr.stfp.net/Pic/40/40-0605-2OP:2.jpg

Oala farurilor galbena, logo alb pe lateral atipic pentru Rompetrol, lipsa dungii negre la postul I

===============================================

40-0691-2

http://cfr.stfp.net/Pic/40/40-0691-2DQOP:1.jpg

Doua logo frontale, pozitia logo lateral in partea joasa a dungii negre unicat la Rompetrol

===============================================

40-0711-8

http://cfr.stfp.net/Pic/40/40-0711-8DEOP:1.jpg

Inscriptii grosolane aplicate cu autocolant pe fond alb sau albastru

===============================================

40-723-3

http://cfr.stfp.net/Pic/40/40-0723-3D_xOP:1.jpg

Numar de serie in pozitie anormala, dunga neagra vopsita in sens contrar schemei de vopsire Rompetrol

===============================================

40-0733-2 (inainte de modernizare)

http://cfr.stfp.net/Pic/40/40-0733-2DhOP:1.jpg

Oala farurilor de la postul doi este galbena


===============================================

40-0733-2 (dupa modernizare)

http://cfr.stfp.net/Pic/40/40-0733-2DQOP:1.jpg

Disjunctor nou, aer conditionat, faruri de ceata, linia oblica putin deplasata fata de obicei

===============================================

Va rugam sa votati locomotiva pe care o doriti.
 
As prefera 40-0185-5, dar pentru ca nu se poate produce, atunci 40-0733-2 (inainte de modernizare).
@dac: chiar ai dreptate, o sponsorizare Rompetrol ar fi bine-venita.
 
Daca as fi AF nu as produce locomotiva nesponsorizat. Mai ales ca e si o schema cam... ma rog. Am votat 40-0691-2 pentru ca are mai multe logo-uri ale proprietarului. Altfel, neinspirati cei de la Rompetrol.
 
Varianta Zorro - dunga neagra cu ochi galbeni - arata cel mai bine, deci 40-0733-2 inainte de modernizare, dar parca n-ar strica niste faruri de ceata (functionale :!: ) adica 40-0733-2 dupa modernizare...

Se poate cumva si si ? adica varianta din timpul modernizarii :D
 
Personal a-si fi dorit 40-0185-5 ,pantografe simetrice(detasat cistiga)dar nu se poate,deci ramine 40-0733-2 inainte de modernizare(din cauza farurilor galbene)desi arata bine si dupa modernizare dar nu are farurile galbene
 
Acest poll este pentru a alege o locomotiva Rompetrol.

Toti vrem LDH-uri, locomotive cu abur, o vrem pe 060 EA 001 si sunt sigur ca AF stie despre toate aceste locomotive si nu numai. Insa nu la acest subiect este locul acestor discutii.

Va rog sa va rezumati strict la locomotiva Rompetrol.
 
Iata castigatoarea sondajului:Locomotiva este editie limitata si irepetabila.
 
Am mai scris pe-aici, pe undeva, ca mi se pare putin aiurea sa se faca Rompetrol-ul! In primul rand ca nu mi se pare o schema de vopsirea prea aratoasa si , in al doilea rand, ca nu mai exista. Poate ca erau vopsiri mai interesante din ambele puncte de vedere, dar...
Dar iata ca, odata aparuta, m-a cucerit pe loc. Jucaria e chiar frumoasa si da bine pe linie. Si, in plus, imi aminteste de seria zero de EA-uri, galbene complet, care a fost prezentata le Amintiri Feroviare acum vreo 3 ani. E o bucurie care se pupa bine cu sarbatorile de iarna!
La detaliere, Amintiri a facut un pas inainte, completand buzele treptelor vopsite in gri metal cu buzele treptelor de pe boghiuri si cu platformele de la capetele locomotivei. Aceste mici platforme, care usureaza accesul la parbrize si care sunt imbracate in realitate in tabla antiderapanta, au fost pentru prima data vopsite in gri metal. La fel de mult ma bucura vopsirea in galben a jgheaburilor de scurgere a apei de pe plafon.
Cum a fost aleasa aceasta locomotiva (0733) si cum a fost aleasa etapa vietii ei in care sa fie reprodusa, nu ma intereseaza. Poate ca era mai interesanta o locomotiva cu placi de inmatriculare, nu cu autocolante, cum e 0711, dar nu-i bai pentru atata lucru.
Am cautat in fotografia cu locomotiva reala sa gasesc rotile rosii si, cu greu, le-am descoperit pe sub murdarie. Dar nu am reusit sa vad boghiurile si suspensia secundara maro. Mie imi par negre. Oare acesta e un detaliu ramas de la KEG? Si daca tot a venit vorba de KEG, singurul motiv de tristete este ca am regasit aceleasi boghiuri, cu capacele inferioare care nu se clipseaza bine. De ce or face treaba asta? N-o fi mai bine ca toate cele 8 cleme sa se clipseze?
Si inca un amanunt: In fotografie se vede foarte clar numarul inscris pe lateral: 40-0733-2, atat ca Rompetrol, cat si mai tarziu, ca GFR, iar pe jucarie scrie 40-733-2. Nu e un detaliu care sa strice bucuria de a avea aceasta locomotiva, dar merita mentionat. La fel cum sunt si plasele de la disjunctor, care nu ar fi trebuit sa fie.
Mai ramane de vazut cum ruleaza, daca aici s-a mai imbunatatit ceva!

Vreau sa priviti mesajul meu ca pe o critica "pozitiva", nu sunt deloc dezamagit de produs, dar nici nu pot trece cu vederea lucruri care sunt reale. Iar daca punem la socoteala toate bilele negre, dupa parerea mea, cea mai mare problema este capacul inferior al boghiului, care nu se clipseaza bine. Poate vor urma niste piese de schimb, si voi putea sa rezolv treaba asta si la Delfin, si la KEG!