linkuri cu software pentru modelarea caii ferate

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

melc

Active Member
15 Decembrie 2010
57
0
cluj
LOCATION
cluj
Voi incerca sa "upgradez" acest subiect cu linkuri noi pe masura ce ajung sa testez programele respective si sa le compar.

Scarm (creator Milen Peev, Bulgaria) versiunea actuala 0.9.8
http://www.scarm.info/index_en.html

Avantaje: program free cu vizualizare 3D, permite definirea bibliotecilor proprii si adaugarea intr-un mod simplu a altor elemente de cale ferata in bibliotecile deja existente. Este relativ simplu de lucrat cu el si curba de invatare este scurta ca durata. Pe site sunt exemple de proiect in scarile HO si TT respectiv exemplu de realizarea a bibliotecii de componente proprii. I-am adaugat help in limba romana pe care il puteti imbunatatii.

Dezavantaje: nu se poate lucra cu module decat definindu-le grafic pe un spatiu comun (board), inaltimea terenului este dependenta de cotele date caii ferate, terenul nu se poate modela 3D separat, nu se poate schimba iluminarea in modul 3D, trebuie respectata o ordine stricta in cazul amplasarii elementelor care se suprapun (poduri peste rauri sau sosele). Daca se insista, se pot crea planuri de mari dimensiuni, insa fara a avea un control 3D adevarat.

Cadrail http://cadrail.com/

Avantaje: permite modelarea 3D a terenului in modul dorit, desi rezolutia modelarii nu este foarte grozava. Cateva exemple de proiecte se pot downloada de pe site.

Dezavantaje: programul este demo, permite amplasarea si salvarea a maximum 60 de componente in proiect. Costa doar $70 (cat o locomotiva modesta) sau puteti cauta...


Right Track Software http://www.atlasrr.com/righttrack.htm

XtrackCAD http://www.xtrkcad.org/Wikka/HomePage

AnyRail http://www.anyrail.com/index_en.html

TrackPlanning http://www.trackplanning.com/

TrainPlayer http://www.trainplayer.com/

Templot http://www.templot.com/
 
vin cu o adaugire:

WINTRACK http://www.wintrack.de/

A ajuns la vers. 10, ofera o bogata librarie de sine si cladiri ale producatorilor consacrati, randare 3D. Nu e ieftin dar merita banii. Se invata foarte repede.