Link-uri utile

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

dan

Active Member
Trenulist
19 Septembrie 2016
152
0
Timisoara
www.info.uvt.ro
WEBSITE
http://www.info.uvt.ro/~mpopescu
YAHOO
mihai_dan_popescu
LOCATION
Timisoara
Brawa - http://www.brawa.de - Vizitati-le site-ul. Merita; veti avea cateva surprize placute. Din pacate preturile sunt cam piperate. Oficial nu au distribuitor in Romania, dar Trainergy are cateva modele.

Fleischmann - http://www.fleischmann.de Dupa parerea mea cele mai bine detaliate modele. O delectare sa le priviti. Datorita pretului multi din noi doar asta vor putea face :(. Site-ul are sectiuni in lucru si nu am putut gasi distribuitorii oficiali din Romania. Din nou Trainergy are cateva locomotive si seturi de start.

Lenz - http://www.lenz.com Mai mult specializati pe aparatura digitala au si cateva modele de locomotive proprii. Trainergy iar.

Mehano - http://www.mehano.si Poate cel mai accesibil din punct de vedere economic producator. Produsele sunt comercializate de bunul nostru rally http://www.jucarii.com.ro, de Trainergy si TOP CENTER EXIM S.R.L.

Piko - http://www.piko.de/ - Poate cel mai bun raport calitate/pret mai ales pentru modelele de inceput. http://www.jucarii.com.ro, Trainergy, http://www.crazytoys.ro si nu in ultimul rand SILDOROM srl, care se pare ca sunt distribuitorii oficiali.

Roco http://www.roco.com - Au modele interesante si comparabile ca pret cu Piko pe linile de colectie. Trainergy.

Tillig http://www.tillig.com - Desi cunoscuti pentru scara TT au si modele pentru H0. Trainergy.

SILDOROM srl
BD. Timisoara Nr. 43, Bloc 34, Scara1, Etaj 1, Ap. 7, Sector 6
R- 77304 Bucuresti
Tel: 040-21-4116977
Fax: 040-21-4116977
www: www.piko.ro
Email: [email protected]

Trainergy
Trainergy - Diverta
Mall Plaza (Militari)
Bulevardul Timisoara 26
Sector 6, 061331 BUCURESTI
Sediu central
Sperantei 21
Sector 2, 020993 BUCURESTI
ROMANIA
Telefon +40 (21) 316 1510
+40 (21) 316 1513
Fax +40 (21) 316 1545
www: http://www.trenulete.ro
E-mail [email protected]

TOP CENTER EXIM S.R.L.
STR. GRIGORE MORA N.35, SCA, ETJ3, AP7 -SECTOR 1
BUCARESTI - ROMANIA
Tel.: +40/21 2316 772
Fax: +40/21 230 2713
E-mail: [email protected]

Pe departe de a fi o lista completa. Voi reveni cu noi informatii si astept orice ajutor din partea voastra pentru a completa lista. :)[/url]
 
Firma Klein - Austria

<r>Face niste modele super, unele chiar peste asteptari ! <E>:D</E> <br/>
<br/>
<URL url="http://www.kleinmb.at">http://www.kleinmb.at</URL></r>
 
Site-ul lui Viessmann Modell

<r><URL url="http://www.viessmann-modell.com">http://www.viessmann-modell.com</URL></r>
 
Sa mai adaugam citiva producatori: A-ti uitat pe unul din cei mai vechi si mai constanti FLEISCHMANN cu o gama larga de loks-uri ,vagoane si accesorii. Il gasiti la www.fleischmann.de Un alt producator cunoscut care si-a mutat productia in China dupa ce a fost achizitionat de Bachmann este LILIPUT :modele deosebite atit la locomotive cit si vagoane. www. liliput.de O alta firma care a reaparut pe piata dupa ce daduse faliment pt.ca se intinsese prea mult si achizitionase alte 3 firme celebre LIMA ,JOUEF si ARNOLD, este RIVAROSSI .Toate apartin acum firmei Hornby pe site careia le gasiti : www.hornby.de.
Nu in cele din urma trebuie sa amintesc poate producatorul care a deschis drumul in HO si anume MARKLIN www. maerklin.de care este acum si proprietarul unei alte firme celebre TRIX ; www.trix.de
Ar mai fi de spus despre o fosta firma est-germana care a reusit sa se mentina ,ba chiar sa scoata niste modele super: GUTZOLD iata si site-ul ei www.guetzold.de Cam atit despre marii producatori.Sigur exista si firme exclusivviste care produc modele in serii scurte numai metal la care doar putem aspira.Cu o alta ocazie poate dezvolt ideea.Va las sa va delectati cu cele de mai sus.
:
 
Am sa continui cu firmele care produc modele in metal si am sa o fac in ordine crescinda atit a calitatii cit si a pretului.
1. Model Loco. Firma englezeasca ;produce numai kit-uri din wihte metal si alama
la o calitate deosebita.Din nefericire firma a stopat productia la modelele germane dar pe la magazinele din Germania se mai gasesc kit-uri Model Loco. Va sfatuiesc sa le cumparati daca aveti ocazia,nu ve-ti regreta mai ales ca au si preturi acceptabile.
2.Weinert.Firma germana cu cel putin o clasa mai sus decit precedenta. Face kit-uri dar si modele gata montate calitate exceptionala. http://www.weinert-modellbau.de/
3.Beckert.Tot firma germana care produce modele facuta de mina(handarbeit) numai dupa lok. saxone. http://www.beckert-modellbau.de/
4 Westmodel. Acelasi nivel calitativ dar cu modele dupa cele prusace in general.

http://www.westmodel.de/
Va las sa va convingeti.
 
Sa revenim la oile noastre dupa cum zice proverbul.Cunoscuta firma TRIX are o sectiune numita FINE ART unde produce numai 2 sau 3 modele pe an de o calitate exceptionala in serii scurte(fiecare model are certificat cu nr.ei de fabricatie din seria respectiva)Modelele sint din metal in intregime si sint livrate in cutii de lemn de mahon.Preturile vi-le puteti imagina si singuri ; de la 1500EU in sus.
Favorita mea este fara nici un pic de retinere MICRO METAKIT.Totul e la superlativ: detalii fabuloase(distributie la cilindri interiori functionala ,doar un ex.). mecanica ireprosabila(folosesc numai motoare Faulhaber),prezentare de clasa(cutie din lemn pretios, tapetata cu plus). http://www.micro-metakit.com/ Pina si site-ul e deosebit.
MICRO METAKIT-ul are si niste subsidiare: http://www.microfeinmechanik.de/index.php deocamdata doar una
A avea un model MICRO METAKIT mi se pare mie incununarea unei colectii sau luind un termen din muzica "The Power Play"-ul colectiei.
Modele deosebite produce firma germana LEMKE iata si site-ul www.lenkecollection.de
 
Doua firme care produc modele exceptionale mai putin germane si mai mult elvetiene si frantuzesti sint Fulgurex si Lemaco.Amindoua sint elvetiene si fac tot modele din metal deosebite

http://www.fulgurex.ch/fr/index.html

http://www.lemaco.ch/Production.ASPX?ModID=0.1.1&L=0
De un an firma Lemaco si-a schimbat propietarul si cu el si numele:Lematec

http://www.lematec.ch/
 
www.electrotren.com
www.heljan.dk
www.katousa.com
www.bemo-modellbahn.de
www.hag.ch
 
Nici suedezii nu se lasa mai prejos si au o firma ce produce aproape numai replici suedeze dar mai scapa si cite una din alte tari:BRIMALM modele de serie scurta din metal in intregime ,montate de mina
http://www.brimalm.com/eng/index.php
Din Franta avem firma LOCOSET cu modele din metal pt iubitorii locomotivelor frantuzesti.
http://www.locoset.com
Am uitat o firma germana micuta dar cu realizari de loc mici:DRG MODELL BERLIN
http://www.drg-modell-berlin.de/
 
De multe ori cautam noutati la producatorii de machete sau elemente decor.
iata aici o lista compacta, usor accesibila:

http://www.zajc.at/mb.html
 
Salut,
Foarte tari linkurile.
La locomotiva KEG Geconvvm regasim un detaliu pe care multi l-ar considera minor si care ne este indicator a mai multor factori !
1 -- Prezenta in cutie a asa numitei " lingurite de inghetata " din lemn, fara ea NU poti desface carcasa pentru a monta un decoder DCC sau pentru mentenanta.
2-- Dupa cum vad eu de pe mobil, lingurita de lemn nu a fost folosita, deci loko nu a fost deschisa vreodata !!!
Spor la cumparaturi !
M.
PS :
Lasati , daca vreti loko asa cum este...multe ca ea nu mai sunt, azi sunt rare asemenea aparitii.
 
  • Like
Reacții: GFN