Linie desfiintata

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

LDH

Well-Known Member
Trenulist
3 Septembrie 2016
6.938
5
Bucuresti
modelism-feroviar.blogspot.com
WEBSITE
http://modelism-feroviar.blogspot.com/
LOCATION
Bucuresti
De cand mi-am mutat biroul in Pajura am asistat la o serie de transformari ale liniilor de garare din aceasta parte a orasului.

Aici se ajungea plecand din Gara Baneasa iar ramnificatia era destul de mare avand in vedere numarul de depozite din zona, nu cele dupa '89, precum si industria existenta.

Usor, usor liniile au inceput sa dispara astazi nemaifiind functionale decat o mica parte: una care ajunge in complexul expozitional si una care se opreste la depozitul din intr.Straulesti.
Linia care traversa bd. Poligrafiei si intra in multitudinea de depozite de pe str. Jiului nu mai este.

Ce va arta mai jos sunt ultimele ramasite ale liniei dezafectate care ajungea la depozitele de pe str. Izbiceni

Au fost, nu mai sunt. Terenurile au fost cumparate de unii si altii dupa 1990 si acuma se naste un cartier cu case noi si...in marea majoritate urate, inghesuite pe un petec de pamant.

Cine stie mai multe despre aceste linii si ce deserveau il rog sa scrie.

Harta cu liniile. Cu rosu este ultima linie scoasa din functiune:si resturile de traverse, sinele au plecat mai de mult la fier vechiCam asta a fost. Cand am timp o sa fac poze si la ce mai exista.
 
Linia care ajungea in Romexpo e demontat de cativa ani.

Vazi ca o bucata din linia aia trecuta de tine cu rosu inca e circulata, se manevreaza zilnic vagoanele cu Gpl.
 
Apropo de linii desfintate, ar putea sa marcheze cineva pe Google Earth pozitia fostelor tuneluri dintre Posada si Valea Larga, de pe Valea Prahovei?
 
shoppy a spus:
Apropo de linii desfintate, ar putea sa marcheze cineva pe Google Earth pozitia fostelor tuneluri dintre Posada si Valea Larga, de pe Valea Prahovei?

Cand am venit sambata dinspre Brasov spre Bucuresti, am numarat 2 foste tunele pe partea dreapta a caii ferate - exista mai multe in aceasta zona? Poate cineva sa faca un pic de istorie a lor?
 
Acele tuneluri au fost folosite pe cremea cand pe Valea Prahovei, era un singur fir de CF.
Traseul actual al liniei a fost facut in anii 50-60 cand s-a dublat linia.
Cand mai treci pe acolo, daca te uit atent se mai vad urme de pod si fostul rambleu.
 
@eporteka: Multumesc de informatii!
Intre timp am cautat pe net si am mai gasit ceva detalii:
Retro: Linia Ploiesti-Predeal (Club Feroviar)
Linii si statii CFR abandonate (Transira)
Citez: "...Pe portiunea Câmpina-Sinaia au fost executate cele mai grele lucrari de arta si aparare, cele mai multe râuri peste Prahova si cele doua tunele Posada Mare si Posada Mica. Aceste doua tunele împreuna cu cel de la Busteni au fost primele tunele executate în Principatele Române. Tunele de la Posada Mica si Posada Mare au fost construite în zidarie de piatra de talie de catre pietrari italieni si pâna la dezafectarea lor cu ocazia dublarii liniei s-au comportat foarte bine, spre deosebire de cele doua tunele de la Predeal executate din zidarie de caramida de maghiari..."