Linia 920 Jebel -Liebling

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

dantm

Well-Known Member
Trenulist
5 Martie 2008
2.051
87
Dupa cum v-am spus in alta postare am fost zilele trecute la Giera cu un tovaras de drum de pe celalalt forum.

In Jebel ne-am intilnit cu alt pasionat venit din Arad.

Eu stiam ca am pus linia pe net cind am fost. Am tot cautat dar pina la urma mi-am amintit ca nu pe acest forum ci pe rfr.

Asa incit sper sa nu plictisesc foarte mult daca o sa incerc sa pun aici pozele in paralel.
Desi nici unele nu sint prea bune.

Asadar in 2007 am plecat din Timiseni cu trenul de Resita Sud care avea si motoarele de Giera si motorul de Liebling.
In 2013 am plecat cu RGT care detaseaza motorul de Giera in Jebel, motor care la intors merge la Liebling.(ma rog in prezent pe Liebling mai circula un tren pe zi doar in ziua de vineri)

Dar pina sa plec pozez interiorul garii Timiseni.

2007 / 2013


statia Padureni este abandonata si distrusa, acum este PM, acarul sta in cabina dinspre Timiseni. Interesant ca nu are semnale. Este folosita pentru fostul Comtim acum cumparat de la americani de catre chinezi. Dar pina acolo linia e protejata de vegetatie.Fosta cladire a haltei, pina la construirea statiei pentru Comtim in anii socialismului, dincolo de sosea mai era un canton acum demolat2007


2013
http://i976.photobucket.com/albums/ae244/dantm121/Liebling%20%202007/DSC02196_zps97086bd9.jpg]

2007 CFR circula la Giera

[img]http://i976.photobucket.com/albums/ae244/dantm121/Liebling%20%202007/th_DSC02196_zps97086bd9.jpg</IMG>

acum este RGT, Desiro de Virset si RGT de Liebling

http://i976.photobucket.com/albums/ae244/dantm121/Liebling%202013/P9270261-Copy-Copy_zps6d3c3f7b.jpg

Vagoane vechi

<IMG src="http://i976.photobucket.com/albums/ae244/dantm121/Liebling%20%202007/th_DSC02195_zpsac65518e.jpg"> acuma

au un geam spart si am vazut trestie inauntru


Statia JebelPina sa plecam, pozez turnul de apa, care pe vremuri avea un invelis de lemn.Acum nu gasesc o poza cu acoperisul, cert este ca nu-l mai areSe observa o borna kilometrica. Fiind exact in dreptul statiei cred ca este borna originala a liniei Liebling, cu atit mai mult cu cit Societatea care a construit linia a construit si o linie proprie in Jebel (daca mai stiu eu bine)Ar putea fi borna liniei Liebling.

Liber spre Liebling.
O linie pleaca din linia 5 la siloz, dupa sosea cred ca se unea cu linia care duce la fosta sectie de linii, acum macazul e demontat( e posibil ca acela sa fi fost traseul initial al liniei.Asta e linia care pornea din linia silozului,la intoarcere am pozat-o mai bine. La intrarea in fosta sectie de linie e intrarea in spitalul de psihiatrie si era un punct de oprire Jebel h sau PO KM 1+th_th_th_, am pozat la intors


in 2013 nu mai e nici o urma de traverse sau utilaje.trenul opreste pentru a se inchide bariera. Acuma ma gindesc ca dupa aceea ca sa ajunga la tren, seful de tren traverseaza ilegal soseaua, nefiind marcaj. :-?

la drum

firele de telegraf au disparit de mult, pozele nu cred ca le-am nimerit in acelasi loc.

semnalul de intrare, anul acesta l-am pozat la intoarcereciulini si biserica evanghelica
magazia nu mai exista

Am simtit o mare tristete, vazind atitia ciulini, atita paragina.In 2007 am facut mai putine poze.

la intors am pozat o parte din pusta banateanaintr-o calatorie am prins un ARO, acum un Trabantdupa cum va spuneam a existat un punct de oprire in dreptul intrarii in sectia de linii, a silozului si a spitalului. Peronul era pe stinga in sensul spre Jebel, iar pe dreapta este spitalulnu departe tot pe stinga e si borna de KM 1.la intors reusesc sa pozez... numarul locomotivei pozata in 2007trenul a oprit la semnal, dar eu pun doar poza pe liberva spuneam ca exista o linie spre linia silozuluicred eu ca se unea cu aceasta de la silozsi ajungeau in linia 5 Jebelmagazia si coloana de apamotorul sosit de la Liebling, pleaca pentru regarare si cuplare la motorul de la Resita Nord care soseste.profit de ocazie si imi fac de lucru pe la turnul de apa.intre timp motorul se cupleaza, urc in trencobor in Timiseni, plin de tristete, calatoriile cu trenul nu mai ofera motive de bucurie. Prea multe ruine, prea multa nepasare...

 
  • Like
Reacții: mrpuf