Linia 703 Galati-Bîrlad

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

dantm

Well-Known Member
Trenulist
5 Martie 2008
2.048
87
Asa cum am aratat deja in doua postari, la data de 16.08.2017 am avut o deplasare in cadrul operatiunii Baragan Est.
Am avut stationare in Galati venind de la Faurei.
Cu TFC am purces spre Birlad.

Statia Galati e intr-un fel de refactie atit la peroane cit si la linii, s-au mai schimbat ici colo si stilpii cu altii metaliciapoi liniile o iau la dreaptain timp de din dreapta vin spre noi alte liniicare trec peste linia 703vedem si liniile spre Barbosi situate la mare inaltime fata de 703in acest timp din dreapta apare o linie racordata la 703. Probabil ca in vremurile bune (die guten alte Zeiten) era trafic de marfa pe linia 703urmeaza lacul Bratesapoi vad ceva ca un peron abandonat, o fi fost cindva acolo o oprire?


cladirile statiilor pe sectie au fost foarte mari, destul de diferite parca de linia Dorohoi dar cu multe ornamente asemanator cu linia Calafat, cantoanele insa sint tip ca pe multe linii din Vechiul Regat.
MAjoritatea cladirilor sint distruse.

TulucestiSivitaFrumusita, o cladire distrusa, nu inteleg cum nu le are nimeni pe inventar, cum nu s-a gindit nimeni sa le valorifice.

StoicaniFoltestiBaleni,Umbraresti Satdesi deserveste un orasel si este o statie importanta in functionarea TFC cladirea garii Tirgu Bujor este foarte modesta comparativ cu cele care au deservit cindva sateleMoscuRoscani

pe gara Balintesti este inscriptia originala din mortar, Ghibarteni
peisajul se mentine frumos,Si statia Beresti la fel ca Tirgu Bujor este foarte modesta, dar gasesc si o cladire auxiliara la fel ca pe linia Calafatului.si aici gasesc un canton diferit, are 3 geamuri mari in locul celor 4 mai mici din celalalt model.inainte de tunel pe o strada este o haltainainte de intrarea in tunel pe dreapta am vazut o cladire. M-am gindit ca o fi fost halta(are prispa ca alte cladiri) o fi fost canton in legatura cu tunelul sau poate cu soseaua. Am pozat-o oricumapoi tunel Beresti -Talasmani unul dintre cele mai lungi din tara desi nu e o zona muntoasa, se vede apa pe stingadupa intrarea in tunel pe o mare distanta apa curge pe linga sine si printre ele, am consumat mult acumulatorii ca sa prind dar nu am reusit din cauza miscarii in intuneric.Am stat iesit pe geam si apa picura pe fata ici colo(nu peste tot e drept) tunelul este umed in totalitate, apa se prelinge pe pereti, la lumina trenului nu mi-am dat seama daca e cu caramizi sau cu piatra dar este destul de degradat. Undeva departe in interior exista o portiune scurta unde este latit si betonat, probabil o interventie din vremurile de demult. La iesirea spre Talasmani e un fel de mocirla.Nu e foarte fain. :xTalasmani, si aici coboara calatori urcati in GalatiDocaneasaLungesti, coboara citiva calatori pe care ii asteapta o caruta.Balabanesti, cladirea e vinduta si transformata completGrivitaBirladtrenul pleaca spre Tirgu Bujor cu 4 minute inainte ca trenul de la Galati sa soseasca in gara. Nu se pune problema ca 1866 ar putea aduce calatori de la tecuci pentru o gara din zona Birladului.
In Birlad soseste automotorul pozat in Galati

adica astaTurneul se incheie in Birlad, trenul 1866 ma duce la destinatie, seara se lasa pe estul tarii.
Din liniile Baraganului mai ramine doar portiunea Bucuresti-Urziceni-Faurei. Cine stie poate ca intr-o zi vor circula trenuri si pe acolo.

sper ca nu am plictisit pe nimeni.