linia 504 Buzau-Nehoiasu

dantm

Well-Known Member
Trenulist
5 Martie 2008
2.002
63
La data de 20 august 2017 am executat o deplasare pe linia Buzau -Nehoiasu. In cadrul revenirii acasa din estul tarii am aplicat operatiunea ,,Subcarpatica".

Am sosit in Buzau la ora 04.25.Urma sa plec la 05.48 spre Nehoiasu. Trenurile spre Nehoiasu pleaca dintr-o tiganie de pe o linie infundata.
Am prezumat ca motorul care soseste dimineata se intoarce imediat. Cum sosirea este la linia 1 si plecarea la linia 20 nu m-am dus la tren si astfel am plecat cu cel de 07.26 dar a fost bine mai ales ca la motor se deschideau geamurile.Buzau Nord, o statie care a prins vremuri cu trafic de marfa


in Pirscov facem cruce si sint multe vagoane de marfa

peisajul este frumos, sint si calatori urca sau coboara in parcurs, nu e aglomerat, nu te intreaba nimeni pentru ce pozezi, geamurile se deschid ghilotina, o adevarata calatorie cu trenul.Halta Maruntisu e neinsemnata dar acolo sint semne ca a avut zile mai bune. Exista un macaz si o linie industriala spre un fel de depozit, Conpet sau Rezervele Statului acum nefolosit dar niste hidranti noi m-au facut sa cred ca ar putea fi revitalizat.trenul ajunge in orasul Nehoiuopreste in halta Nehoiu, unde sint multe linii abandonate care duceau la diverse fabrici, cred ca actuala oprire este pe un loc mai bun pentru calatori, deoarece mai incolo am trecut pe linga o cladire care cred ca o fost statia initiala, sau poate a deservit doar statia industriala, linii, semnale etc.in fata garii Nehoiasu era un motor deci nu am putut poza, am mers in spatele garii la un mixt local am baut o cafea si apoi am coborit la riu.
O linie industriala se continua din gara pe linga riu al carui mal e puternic stabilizatExpeditia se incheie aici.In Buzau am pozat un vagon vechi, o sa-l postez la topicul lor.