trenurile circula pana la Poiana.Slanic ( singura statie cu mai multe linii inainte de Slanic ca locomotiva sa poata face manevra de intoarcere ) De aici linia merge in sus trecand prin haltele Vladesi, Varbilau si Prajani. In statia Poiana Slanic cand vine trenul de 16:20 din Pl.Sud sunt 3 microbuze care asteapta calatori : Slanic , Alunis si Bertea. Am fost cu bicicleta in tren pana la Poiana.Slanic si de acolo pana la Slanic cautand podul cu pricina si am gasit un pod de fier intre Prajani si Slanic, singurul pod !! Pod care nu cred ca se va mai repara vreodata deoarce transportul de marfa din zona Slanic e mort iar cel de calatori nu renteaza. CFR are in prezent 2 trenuri dimineata in rest cu 1 singur tren ( un LDH cu un mecanic si 2 nasi la una garnitura TE si un vagon 21-47 ) acopera traseul Pl.Sud-Plopeni-Poiana.Slanic fara probleme. De ce sa faca podul cand trenul din Poiana Slanic pleaca cu 3-4 calatori ??? Nu mai zic ca vagonul 21-47 ar trebui inchis astfel ca nasi din Pl.Vest unul pe sus unul pe jos in Te pana la Buda , iar cei care merg de la Sud sau Vest pana la Buda se urca la 21-47 si calatoresc pe gratis !!!
Traficul de calatori pe trenurile linie 306 se prezinta cam asa :
Dintre toate trenurile care le gasiti pe infofer.ro sau in MT doar cel de 16:20 din Ploiesti renteaza in fiecare zi si primul care coboara la 05:54 ora sosiri in Pl.Sud. Celelalte trenuri indifirent de ce zi este nr minim de calatori pe care il are 20 maximul fiind undeva pe la 150-200 dar asta in zilele norocoase

Trageti si voi linie din 100 calatori cati sunt angajati la Cfr cati au alte beneficii si cati cu abonamente sau cu nasul ?? acelasi 1 Leu a ramas la putere :-x Controale nu am mai vazut pe aceasta linie de cand a fost limitat la Poiana.Slanic.
si sa nu uitam ca de la Gageni pana la Poiana.Slanic si mai sus pana la Slanic linia de tren este langa sosea unde microbuzuele circula foarte foarte des pe trasee cum ar fi : Ploiesti-Plopeni , Ploiesti-Plopeni-Varbilau-Alunis , Ploiesti-Plopeni-Vrbilau-Bertea , Plopeni-Slanic si mai multe trasee intermediare.
...cine stie in viitorul apropiat poate ca se va aduce o sageata sau doua la Ploiesti iar linia 306 va fi scurtata la Plopeni.
OFF-TOPIC : Vineri dupa-amiaza la 16:25 3 civili coborasera din R 832 la Pl.Vest si nemaivand tren pe care sa opereze ar fi vrut sa urce in Personalul de Poiana.Slanic dar s-au razgandit dandu-le un "sfat" nasilor : " eu zic sa va urcati acolo in cuplul ( Te ) ala ca-s mai multi"
Si cand imi aduc aminte ca in 2000 Personalul de 08:35 sambata pe timpul veri era tras de un Sulzer cu 3 garnituri Te si plin ochii

Odata am ajuns prea tarziu la gara si din cauza nr mare de calatori de la ghiseu eu si cu 2 familii ne-am urcat in tren fara bilete...stiti ce-a facut nasul cand a venit ?? a taiat bilete la pret in tren. ce vremuri...