Linia 208 Copsa Mica -Sibiu

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

dantm

Well-Known Member
Trenulist
5 Martie 2008
2.046
86
La data de 26-04-2011 am fost la Odorheiul Secuiesc.
Ca sa pot circula si pe linia 208 am venit in Sighisoara de la odorhei cu o masina de ocazie.

Pe drumul spre gara am gasit un cimitir al soldatilor sovietici.
Spre deosebire de cel din Lugoj care e linga gara(l-am postat la linia Ilia) asta e undeva in zona bisericii linga blocuri. Steaua rosie nu se mai vede pe pietrele funerarePrimavara a sosit si in Sighisoara.ruine in zona gariiparca eu am invatat alta clasificare a regnului animal, cu normele astea europene se pare ca totul s-a schimbat si trebuie sa m-apuc de invatatChiar in zona garii un autobuzCu termen de finalizare 2depasit fostul dormitor al peronalului. Acuma de atitia ani sigur ca activitatea feroviara nu a stat in loc din lipsa dormitorului, dar oare de ce nu se vinde cladirea sa devina un ... hotel de exemplu dat fiind ca zona e turistica?


Gara din Sighisoara s-a modernizat dar parca s-a trasat un perimetru din care nu au iesit, nimic in zona trotuarelor, nimic in zona peroanelor, In fata garii sin cauza parcarii de o parte si a parcului pe alta parte e greu de prins in detalii locomotiva de cale ingusta expusa.Pentru cladirea noua s-a demolat o parte din magazia de marfuri atit cit a fost nevoie de teren si de acces, ce a ramas s-a lasat de izbeliste in stadiul de ruina.O cismea veche pe un fond nou, poate pentru patina timpuluis-a lucrat strict la perimetrul alocat cladirii noi


totusi peronul vechi s-a racordat la platforma noua din zona cladiri cu o rampa facuta parca in lehamite cu ultima roaba de beton care a mai ramas pe acolo. Degeaba e o zona turistica daca nu s-a dat nici o atentie in fara perimetrului alocat noii constructiiprin gara nimic de pozat doar un G vechi pentru care pun zoomulP 9564


Liber! ee stai putin ca avem si muzica pentru ambient, doar au fost Pastele nu?


La iesirea din Sighisoara o tragere despre care nu imi dau sema daca e de manevra sau a fost traseul liniei initiale, apoi la drumGustul asta puternic si amarui mie imi place de mor, pacat insa ca hameiul e din importSurpriza insa.... hameistile romanesti renasc
Bisericile astea...


in Dumbraveni ne incrucisam cu un Regiotrans


La Medias vad doua basculante, gara nu o pot poza pentru ca linia era ocupata de o garnitura cu EA si o rama, la iesirea din statie am remarcat un fel de terminal de transuri.Tirnava e abandonata


In Copsa Mica o statie cu multe linii toate goale, combinatul se pune la pamint, ne incrucisam iar cu un Regiotrans, trenul intra la linia 1 si nu pot poza bine gara, la iesire vad 3 poduri, cum M 300 e dubla celalalt e pentru o linie industriala.


Pe stinga liniei 208 e orasul Copsa Mica, blocuri clasice apoi imediat o haltatrenul opreste foarte aproape de cladirea garii Baile Ocna Sibiului, nu pot poza bine, statia are table cu 2 denumiri disticte. oarecum tipic la CFRne apropiem de SibiuIntre insemnele progresului, calea ferata si ,,centura in regim de autostrada" stina clasica specifica SibiuluiOrasul fara periferii?


Ultima oprire inainte de Sibiu, se vede linia 200


Un pod fara calea industriala


Sibiu


Am coborit repede cu gindul sa ajung in oras sa iau un ,,suvenire" asa ca nu am stat la poza, am remarcat in sa ca Sibiul era un imens cimitir de vagoane albastre, inclusiv linia care era catre liniile inguste.

La intoarcere un LDH tocmai muta acele vagoane de acolo.
In dreapta imaginii e o linie pe care la coborirea din tren nu le-am pozatacest LDH le muta cind m-am intors din oras


Unele erau in revizia de vagoane fiind in uz altele erau in parcul rece


Am luat Desiro spre Timisoara Nord.
Toate bune si frumoase doar ca se circula cam incet.
Pina la Saliste am adormit, apoi surpriza trenul face o ora pina in Sebes Alba. Liberele de Paste fiind pe gatate incep sa apara calatorii, si firesc incep permutarile pe locuri.
Apar si copii mici, hai la mama , stai cu bunica, vreu pisi. fii cuminte, lasa fetita.

La Deva e ultima strigare, trenul se umple si incep alte permutari, hai ca las eu pe donsoara, unde sa stau stau aici, nu , stai ca am bilet, nu sint doua vagoane, nu nu sint pai de ce?

trenul trece de faget accelereaza, tufele trec repede in fata ochilor, apar alte discutii, de ce sa de tirziu ajunge la Timisoara, stai ca uite merge mai tare poate ajungem mai repede. Lumea deja da semne de plistiseala, unii calatori stau pe culoar direct jos.

21.00 trenul e la Lugoj, trrrr telefoanele, da mami, sintem la Lugoj, nu stiu de ce mai facem o ora jumate, da iubi, da pisi, atita face.
Pleaca trenul, din cauza bagajelor, a oboselii, a aglomeratiei, nimeni nu mai merge la WC, nu mai misca picioarele inlemnite in scaune, buni zbiara la al mic, lasa fetita ca te pocnesc, stai cuminte, al mic ce stie el, plinge, fetita intreaba ce are al mic, mami tati etc.

21.43 Buzias, coboara 2 - 3 calatori ametiti de atiata calatorie care nu mai stiu ce sa spuna si intreaba oare cit facea trenul inainte de revolutie.

mai sint 37 de km si 53 de minute de stat in tren, nimeni nu mai vorbeste, nimeni nu mai ride, doar telefoanele cu intrebari , unde e trenul cind ajungeti.

trecem de terminalul de la Semenic, se vede orasul trenul intra in Timisoara Sud in abatere ca sa iasa pe directa, accelereaza si lumea spera sa cistige citeva minute, alte telefoane, dar de data asta la firme de taxi sa fie in gara.
Sun un prieten sa vina in gara.

Trenul intra in ansamblul de linii al GArii de Nord , dar de cind cu TMV face mai mult de la macaze pina la peron decit de la Sud pina acolo.

Un cetatean urmareste ceasul din tren si anunta minutele, trenul e la peron, oamenii se agita, dar nu se deschid usile, s-a defectat, unde e semnalul de alarma, nu este, de ce nu opreste, pai e si 35 abia, incet, incet se tirie spre capatul peronului, se face 36. Cetateanul hitru incearca o gluma, CFR e punctual, daca am fi americani am aplauda sosirea la fix, dar nu-l mai asculta nimeni, toti se bulucesc sa coboare, sar in bratele cui ii asteapta.

Prietenul ma asteapta cu masina in parcare: unde....... ai stat ca de cind sint aici? in tren dar a avenit incet.