Linia 202 Filiasi-Simeria

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

dantm

Well-Known Member
Trenulist
5 Martie 2008
2.051
87
Anul 2013 luna iunie ziua 15

am urcat in trenul 1696. Plecare 22.00
tractiunea 41-0564-9+41-0257-0, doua locomotive pentru ca una merge dupa 1697, fostul 593 care nu se mai intoarce la Bucuresti Nord singur ci cuplat cu 73. Prin urmare locomotiva trebuie sa ajunga dupa el.

in continuare cuseta 44 31 034-2 dormitorul 71 31 072 8 si clasele
clasa 1 vagon cu compartimente cu 5 locuri si salon 30 76 015 6 + clasa 2 vagoanele gri alea ieftine cu 117 locuri ca in autobuz 21 87 017 7+21 87 003 7.

in vagon nu prea mergea clima era cald, a urcat un macio men care cred ca a venit cu sageata de Virset. A umplut vagonul de miros de transpiratie in ciuda telefonului destept si a tatuajului de pe picior, ii lipseau hainele de schimb. Cum usile sint automate si bipuie daca le deschizi am rabdat o vreme.

trenul a oprit in Recas pentru ordin de circulatie dar mai apoi a oprit in Belint. m-am uitat afara si a urcat un om intr-un vagon din fata. interesant nu?

In Lugoj am avut 10 minute intirziere.

in Caransebes s-a atasat vagonul de la Resita Nord.

vagon 21 87 023 5. M-am mutat in el, atmosfera era mult mai buna. La inceput.

Doua tate mergeau la Piatra Neamt, erau obisnuite cu trenurile asa ca le intreb daca a venit doar un vagon de la Resita.
,,nu, au venit 3 vagoane cu 2 locomotive"

Intre timp un betiv din tren pune muzica la telefon ceva gen emsi hamer chen tastis, iar la mijlocul vagonului o ceata de tineri discuta nu foarte zgomotos in schimb o fata se exteriorizeaza ca la orgasm tot la a doua vorba a lor. Cam pina la Herculane, iar dupa Drobeta Turnu Severin s-au luat la cearta in gura mare care e mai prost, care e mai proasta.
Ii spun tipului cu muzica sa o dea mai incet si imi reproseaza ca nu e obligat sa auda discutiile din vagon.Mda dar nici muzica ta.

La Gura Vaii vad un vagon din fosta garnitura sanitara, aia veche vagoanele alb verde.

nu inteleg cine vede numele garii suuuus acolo pe copertina in Turnu Severin?

Gata cu prologul, cobor in Filiasi.

in ciuda orei, gara are public si chiar doua chioscuri deschise.Se discuta, e si un politist mai cite un gura casca.

Soseste 2081 tras de 46 0103 5+430095 daca am vazut bine.
vagoanele au usi automate.

trenul e plin de oameni care merg la piata in Tirgu Jiu, au la ei galeti cu cirese, custi cu pui si alte obiecte.

Pozele sint facute pe automat si sport. Nu toate sint reusite, imi cer scuze.

Pozez prin geam racordul intre 202 si 221 la intrarea in Tirgu Jiu. Pare nefolosit.



In Tirgu Jiu la linia 1 nu pot incadra cladirea, plus ca erau tot felul de gura casca iesiti la aer.



usa se inchide foarte repede, urez toate cele bune celor care au inventat usile astea puse la personale care merg cu 50 km.Asta e

Din Tirgu Jiu pina in E. Teodoroiu pe stinga este o linie care e nefolosita.Din ea se ramificau multe alte linii spre stabilimente industriale.

pozata prin geam



Ce o fi CAM asta?



Ecaterina Teodoroiu (statia) cred ca a fost cindva statia de marfa a orasului, e plina de linii si racordari industriale, dar si de vagoane abandonate Ucs, E, G, si chiar un Exs sau Esx(ala mic pe doua osii)



urmeaza Ezureni



Vreau sa pozez prin geam, dar trenul e de o mizerie crunta




Si incepe faimosul traseu Bumbesti Livezeni



Nu pot deschide manual usile pentru ca manetele sint sigilate. Sa fie turneul un esec?
fiind etajate, vagoanele nu imi permit sa fiu la inaltimea potrivita pentru pooze chiar si prin geam.

Se lucreaza la amenajarea hidrotehnica a Jiului. era si o conducta dar greu de prins in poza



Am cautat in toate modurile sa pot poza ceva dar fara acces afar ae foarte greu.



In zona sint cladiri transformate in locuinte dar si cladiri abandonate. Constructorii au incropit si o lucrare de arta.

Desi am trecut de multe ori prin zona, acum am vazut lucrarea de la urma trenului, am privit-o cu alti ochi. Dincolo de propaganda comunista lucrarea in sine este spectaculoasa si daca ne gindim doar la mijloacele tehnice de care au dispus muncitorii.

hei rup-ul a fost metoda cea mai folosita. Celor care azi isi spun constructori, ar trebui sa le fie rusine cu lucrarile facute, viaducte facuta mai jos, poduri luate de ape, sosele si autostrazi a caror taluzuri si terasamente se surpa dupa un an. Ar trebui sa vina pe linia asta sa vada tunele in curba, taluzuri viaducte, ziduri de sprijin facute in epoca in care calculele se faceau cu capul, iar orientarea si avansul tunelelor se facea cu citire inapoi catre exterior nu ca azi cind orice cocalar are GPS chiar pe telefon.

Ar trebui sa le fie rusine si celor care lasa cladirile sa se darime fara sa le gaseasca o folosinta, in ciuda izolarii.



Pe parcurs am discutat cu seful trenului despre pozare si despre usi:

,,sint sigilate de cind a cazut fata aia din tren"
,,noi navetam pe scari luni intregi si nu a mai cazut nimeni"

am vazut ca ultimele usi aveau sigiliile de la manete rupte si am vorbit cu el sa le deschid. Ok dar sa nu cazi din tren.

nu am putut sa deschid dechit una pentru ca cealalata nu avea buton.
Dupa ce actionezi maneta incepe sa puie ceva si trebuie sa apezi inca un buton.usa din stinga avea buton cea din dreapta nu.





Ce este acest inel de tunel?



o scara


Unele tunele cred ca sint reparate in timp se vad urmele covrajelor si zidul de beton, initial ele au fost facute cu atentie la detalii, ma refer la fata vazuta care nu a fost lasata bruta.



Lainici, linia 4 e dezafectata, este in teren dar macazurile au fost scoase.



In acest moment deranjata probabil de bipuri conductoare vine si inchide usa din dreapta pe care reusisem sa o deschid.

,,bai baiatule , mai inchide usile astea"
,,dar fac poze si am vorbit cu seful"

pleaca bombabind timp in care incep sa ii dau eu bipuri si bipuri legate de multe lucruri cu atit mai mult cu cit n-am putut poza manastirea Lainici. Usa nu reusisem sa o deschid decit dupa oprire, manevrid maneta.
Mai tirziu gasesc butonul pe care il cautam. o minte stralucita din prezent dar care daca era la momentul constructiei liniei probabil era cel mult la roaba, a plasat butonul pe plafon, domle , pe plafon in dreptul usii de acces pe culoar.In caz de urgenta poti sa cauti mult si bine butonul respectiv sa deschizi usa, mergind pe ideea ca ar trebui sa fie acolo linga ea ca la usa cealalata. creier domnule, creier.





Nu stiu daca e in legatura cu lucrarile hidrotehnice






PO KM 105+600



Incepe sa se schimbe peisajul, negura apare de dupa munti.



Dupa cum se vede stilpii de metal de pe liniile refacute nu sint chiar atit de noi la CFR. Aici par deja destul de vechi. dar cine sa stie de ei cind apar aia noi pe 300 si pe 800??



In tot turneul din 16-06-2013 am fost surprins de citi ciini am vazut in gari si pe traseu.Chiar si in Deva.



Lucrarile hidrotehnice



lucrari CFR pina in apa?? nu chiar , doar gunoiu




Pe parcurs am vazut ca metalul incepe sa dispara si de aici



Un DA si un LDH la un centru de fier vechi, si GFR de mai sus tragea un marfar cu fier vechi.



in Lunca Jiului coboara cei cu sarsanale care s-au urcat si in Valea Sadului.

trenul e destul de intirziat si nu mai am cu ce sa ajung la Lupeni.

Cobor iau un taxi spre Lupeni. Adica alt episod.
 
Am sosit la Petrosani de la Lupeni h asa cum am descris in alt topic.

Fiind garat la linia 1 e mai greu de pozat.
Cladirile mari aferente garii dovedesc importanta de odinioara a statiei.



Apoi urmeaza depoul, observati fierul furat de pe pasarela podului



Desi depoul pare a fi folosit, fiind remizate diverse locomotive, remiza si multe alte cladiri par abandonate



Am pozat din mers la intimplare halta Depoul Petrosani, dar in rest nu m-am straduit sa pozez statiile pentru ca e destul de dificil din mers, nu stii pe ce parte sint, cind apar etc. La acestea se mai adauga si problema cu aparatul care nu pornea cum voiam eu.

Am remarcat totusi ca in zona triajului sint multe cladiri abandonate, ba chiar si triajul pare nefolosit.



Trenul are citeva opriri



la Merisor mi se atrage atentia ca e interzis pozatul, intreb de semnul de interdictie, cica este si nu-l vad eu. La care si sefa trenului imi zice ca trebuie autorizatie ,,de la ei(CFR) si de la noi (RGT)" pentru poze. Trec peste incident si n-are nimeni treaba mea.

Am remarcat cit de grea trebuie sa fi fost sectia pentru locomotivele cu abur si prin urmare determinarea celor care au construit linia. O zona dificila si azi pentru locomotivele electrice. La fel ca pe Bumbesti -Livezeni, cei care se ,,straduiesc" cu o betoniera de la Metro si niste compactoare pentru case(vezi poza din Arad) ar trebui sa bage capul in pamint, sau sa invete de la inaintasi cum se construieste ceva adevarat.
Din cauza aparatului nu am putut poza chiar tot ce am vrut. Dar poate intr-o zi voi reveni sa pozez traseul. (asa era programat dar 2707 e anulat pe aceasta distanta)


Atentie, trenul circula cu locomotiva la urma



Pe parcurs am vazut o sumedenie de vagoane de marfa abandonate, oare le mai are cineva in inventar? acuma era un scandal ca nu ies 100 de vagoane. pai sint pe aici. In schimb natura isi revendica terenurile pe care s-au construit liniile.Exceptind liniile in uz toate sint acoperite de vegetatie. E destul de interesant daca avem in vedere pe ce teren tasat, poluat si plin de piatra sparta isi gasesc plantele nutrientii.

http://i397.photobucket.com/albums/pp51/dantm120/Petrosani%20Simeria/P6161609_zps0bd0eb30.jpg]

vagoane abandonate in PUI, despre vagonul asta parca s-a mai discutat pe aici.

[img]http://i397.photobucket.com/albums/pp51/dantm120/Petrosani%20Simeria/th_P6161609_zps0bd0eb30.jpg</IMG> <IMG src="http://i397.photobucket.com/albums/pp51/dantm120/Petrosani%20Simeria/th_P6161610_zpsa15776f3.jpg">

era o discutie pe forum undeva , despre un tip de coloana de apa englezeasca. Asta mi s-a parut ca e rotunjita cam in acel mod, fiind oarecum altfel decit cele obisnuite. S-au mai sigur nu ma pricep si nu vad ce trebuie? trecind pe linga ea n-am avut cum sa o prind mai bine.





Linia de la Hateg in Subcetate



in curtea remizei erau doar niste utilaje



si in Subcetate sint multe vagoane abandonate



Cladirea statiei este chiar in dreptul macazurilor din cauza remizei banuiesc, asa incit trenul opreste dincolo de cladire cu mult



alaturat statiei sint multe cladiri fiecare cu doua locuinte, cladiri care dupa arhitectura se vede ca au apartinut caii ferate. A fost mai greu sa le prind.



O situatie interesanta in Calan. Statia nu mai are linii sau macazuri dar are IDM


se vede insa ca a fost activitate, semnalul unei linii industriale



Din tot ce a fost la Calan nu a mai ramas nimic in picioare, pozele nu sint reusite,




Nici la Calan Bai nu mai este mare lucru, natura vine peste linii, iarasi vagoane de marfa



Triajul Simeria mai este folosit? e plin de vagoane



tot straduindu-ma sa prind o poza mai buna, am remarcat altceva dincolo de triaj





Apoi trec pe linga uzina, am scris Grampet, parca ei au luat REVA nu?



Pe vremuri cind industria socialista functiona, cineva s-a gindit ca traficul de marfa sa fie separat de cel de calatori iar aici s-a reusit chiar evitarea circulatiei pe linia 200. trenurile formate pentru Hunedoara plecau din triajul Simeria PESTE linia 200 in ambele capete ale statiei Simeria.



In Simeria sint aceste vagoane, cred ca le-am mai prezentat



In Simeria ma intilnesc cu DACIA, care avea destula intirziere la 11.25 E faina tabla trenului nu? o buna prezentare in Viena.




De aici am plecat la Hunedoara.
 
Salut DanTM, multumesc frumos pentru reportaj, e foarte interesant sa revad linia asta!
In privinta imaginilor din Calan, atasez alaturat o poza din acelasi Calan in 2007, pentru comparatie.

cf3no1t3hacpityqp.jpg



Inca o observatie... foarte interesanta coloana aceea de apa, fara indoiala este una englezeasca luata fie de pe traseul Bucuresti-Giurgiu, fie de pe Cernavoda-Constanta. Exista o poza mult mai buna a unei coloane de apa similare pe site-ul "Lost Bulgaria" ce prezinta una identica in statia Varna, inainte de 1900. Alaturat, un crop al acelei imagini.

cf3nsk8ddumhama75.jpg
 
Acum ca s-a descoperit coloana de apa, nu mai ramine decit sa fie pozata pina nu ajunge la Hunedoara. Poate trece un pasionat in sens contrar si o pozeaza mai bine de pe linia alaturata.
 
Ei si tu acuma, mai este cite ceva, tocmai ca sa mai fie un cazan de topit.
 
<a href="http://s1226.photobucket.com/user/Valahul1/media/20102013009_zps2f3a2470.jpg.html" target="_blank"><img src="http://i1226.photobucket.com/albums/ee413/Valahul1/20102013009_zps2f3a2470.jpg" border="0" alt=" photo 20102013009_zps2f3a2470.jpg"/></a>
 
Azi 20.10.2013 linia 202 Filiasi - Târgu Că’rbuneşti - Tg. Jiu - Petrosani, avand dovada pt ce a fost oprita circulatia la statia Târgu Că’rbuneşti timp de 3 saptamani se efectueaza lucrari de infrastructura a unui pod peste Râul Blahniţa (Râul Blaniţa).

Regio 2091 Craiova - Filiasi - Târgu Că’rbuneşti 9.50 - plecare spre Craiova Regio 2082 ora 11.00 http://i1226.photobucket.com/albums/ee413/Valahul1/20102013006_zps72acb2a9.jpg

http://i1226.photobucket.com/albums/ee413/Valahul1/20102013002_zps6d05264b.jpg

http://i1226.photobucket.com/albums/ee413/Valahul1/20102013001_zps6ad345a8.jpg

http://i1226.photobucket.com/albums/ee413/Valahul1/20102013_zps19a53b80.jpg

Vedere catre Filiasi
http://i1226.photobucket.com/albums/ee413/Valahul1/20102013003_zps8bad8534.jpg

Vagon de dormit si utilaj infra
http://i1226.photobucket.com/albums/ee413/Valahul1/20102013003_zps8bad8534.jpg

http://i1226.photobucket.com/albums/ee413/Valahul1/20102013006_zps72acb2a9.jpg

Tren pereche Regio 2091 Târgu Că’rbuneşti sosire10.15 stationeaza si plecare spre Craiova Regio 2084 ora 14.23
http://i1226.photobucket.com/albums/ee413/Valahul1/20102013016_zps6214a8cc.jpg

http://i1226.photobucket.com/albums/ee413/Valahul1/20102013015_zps8cb7b1ba.jpg

http://i1226.photobucket.com/albums/ee413/Valahul1/20102013014_zpsf7357a46.jpg

Transbordare cu mijloace auto (inchiriate de la SC. VIITORUL) pana la statia Pojogeni
http://i1226.photobucket.com/albums/ee413/Valahul1/20102013011_zps8213387d.jpg

http://i1226.photobucket.com/albums/ee413/Valahul1/20102013012_zpsdf2830fb.jpg

Azi au fost doar 2 cel de al-3-lea autocar a stationat
http://i1226.photobucket.com/albums/ee413/Valahul1/20102013013_zpsf7b02126.jpg

Transbordare dinspre statia Pojogeni catre Târgu Că’rbuneşti
http://i1226.photobucket.com/albums/ee413/Valahul1/20102013026_zps42fc0d84.jpg

http://i1226.photobucket.com/albums/ee413/Valahul1/20102013027_zps93477eaf.jpg

Vedere spre statia Pojogeni - Tg Jiu alaturi linia carbunelui Târgu Că’rbuneşti-Albeni-Seciuri (23 km), construit㒠în anul 1983
http://i1226.photobucket.com/albums/ee413/Valahul1/20102013025_zpsf9bc2ad2.jpg

http://i1226.photobucket.com/albums/ee413/Valahul1/20102013024_zps720662a4.jpg

Pod peste DN67B Târgu Că’rbuneşti - Scoarta - Tg Jiu
http://i1226.photobucket.com/albums/ee413/Valahul1/20102013028_zps0603b568.jpg

Râul Blahniţa
http://i1226.photobucket.com/albums/ee413/Valahul1/20102013029_zpsb165e61d.jpg

Santier in lucru la podul de cale ferata Târgu Că’rbuneşti - Tg Jiu
http://i1226.photobucket.com/albums/ee413/Valahul1/20102013031_zpse7311ff8.jpg

http://i1226.photobucket.com/albums/ee413/Valahul1/20102013032_zps2de8ba1d.jpg

http://i1226.photobucket.com/albums/ee413/Valahul1/20102013034_zps3f605cf3.jpg

http://i1226.photobucket.com/albums/ee413/Valahul1/20102013033_zpse78f9846.jpg

http://i1226.photobucket.com/albums/ee413/Valahul1/20102013037_zps7f2ba839.jpg

http://i1226.photobucket.com/albums/ee413/Valahul1/20102013038_zps2cc41c1f.jpg

Podul a fost vopsit in 2 straturi grund rosu apoi gri (lovitura de ciocan)
http://i1226.photobucket.com/albums/ee413/Valahul1/20102013039_zps66bb715f.jpg

Se vad traversele ce vor fi inlocuite
http://i1226.photobucket.com/albums/ee413/Valahul1/20102013040_zpsc3efea3d.jpg

http://i1226.photobucket.com/albums/ee413/Valahul1/20102013041_zpsbc1d5032.jpg

http://i1226.photobucket.com/albums/ee413/Valahul1/20102013042_zps507152a1.jpg

http://i1226.photobucket.com/albums/ee413/Valahul1/20102013045_zpsa9f9277a.jpg

http://i1226.photobucket.com/albums/ee413/Valahul1/20102013008_zps6ff48d70.jpg

SFÂRŞIT :bye:
 
Tovarasi calatori, dupa mult timp am reusit sa fac un turneu pe liniile patriei(cele ce au mai ramas).
Din linia 202 mi-a mai ramas de facut cu personalul sectia Petrosani-Simeria. Ramine de vazut.
In 6 minute dupa sosirea de la Motru(am pus deja pozele) am plecat spre Tirgu Jiu via Carbunesti.

Dupa toate dezafectarile si distrugerile de pe linia Motru si pe sectia asta am avut cam acelasi sentiment, desi sint constient ca in prezent carbunele nu mai e ce a fost.

Aprope toate garile din parcurs au linii inchise dar si linii ocupate cu siruri de vagoane de marfa, R, K,G si vagoane jumelate L.
Trenul nu a oprit in Bungetel si am uitat sa ma uit dupa PO.

Am circulat cu garnitura Timisoarei care formeaza regio 2028 deci am putut deschide usile dar si cite un geam acolo unde nu era blocat cu cite un holzsurub.

garile au un fel de ornamente rotunde sau ochiri de caramida de sticla, arhitectii au vrut sa le dea o fata care sa alunge rigiditatea si raceala tipica CFR sau epocii, nu stiu.

Inainte de Tintareni e o fosta fabrica, am vazut ca a avut cale ferata, luat cu asta am remarcat niste rezervoare si chiar locuinte cu haine puse la uscat apoi brusc un LDH pe care l-am ratat. Se racordeaza in Tintatreni si vad pe wikimapia ca e o UT a Rezervelor Statului.

Si in Barbatesti vorbeam cu seful de tren iar pe partea cealalta e o grupa cu 2 LDH -ri cred ca o unitate Conpet.

DSCF7955_zpsfd1i3ztc.jpg
DSCF7956_zpsdf8waftk.jpg


La Floresti trenul opreste chiar in sosea, alaturi de cladire e un birt, sau poate chiar in gara. Totusi oamenii isi iau bilet chiar si pina la Gilort, cale de o statie.
Seful de tren imi spune ca ,,acolo la Floresti vinde un privat bilete de mina" nu stiu daca asa e dar e bine ca oamenii isi cumpara bilet.

DSCF7957_zpsac5fhydd.jpg

DSCF7959_zps0swpjkfn.jpg
DSCF7962_zpsalsntfsi.jpg
DSCF7964_zpszfjykswx.jpg
DSCF7970_zpsp8kj6so7.jpg
DSCF7975_zps0mxskmvz.jpg
DSCF7977_zpsqn4nfzyj.jpg
DSCF7981_zps9h0rhjan.jpg
DSCF7984_zpstxd7eobv.jpg

DSCF7986_zps5szaoslv.jpg


In Carbunesti, vad un turn CED cum sint si in alte gari, Tirgu Jiu, Coslariu.
. Iesim din gara alaturi de linia spre Albeni Seciuri, acum abandonata desi era electrificata. Solul instabil din zonele acelea au respins linia care trebuia sa se uneasca cu aceea din Alunu.

DSCF7991_zpsue1lyafw.jpg
DSCF7993_zpsm3cmsixh.jpg
DSCF7995_zpsk7rroy03.jpg
DSCF7996_zps7atvacls.jpg
DSCF8002_zpsk3o5k2uc.jpg
DSCF8006_zpsywf5mxwb.jpg


DSCF8008_zpsg8qz10lt.jpg
DSCF8009_zpsfknztru4.jpg
DSCF8010_zps1w3iahwp.jpg
DSCF8011_zpsv3hw3jmi.jpg

DSCF8012_zpsp1sf6vux.jpg


trenul circula pe firul din stinga al caii duble, pe motiv de acces in halta Budieni, firul normel are alt traseu, nu stiu ce a stat la baza acestei dublari de la Copacioasa pe alt amplasament.

DSCF8019_zpsjked8oq9.jpg
DSCF8020_zpschpgtjyo.jpg
DSCF8023_zpsx7xandvv.jpg

DSCF8024_zpsodjba6bi.jpg
DSCF8025_zpsxf1pzwno.jpg

DSCF8026_zpsphiz7het.jpg
DSCF8027_zpsjst047ee.jpg
DSCF8029_zpsenglzdy1.jpg


Racordul spre Amaradia si linia dinspre Rovinari

DSCF8031_zpsix5wbuz1.jpg
DSCF8032_zpseizj6gx2.jpg
DSCF8034_zpsf20paoky.jpg
DSCF8042_zps8hdnwa6q.jpg
DSCF8043_zpspa4equ04.jpg
DSCF8044_zpsxepr51o3.jpg
DSCF8045_zpspwduw4a1.jpg


gara e mare cu etaj unde este mult spatiu gol nefolosit.

DSCF8048_zpspagd0p2z.jpg
DSCF8049_zpsuha3ndmj.jpg


M-am gindit mult la continuare turneului, trebuia sa ma intorc acasa cu 1691 deoarece lunea e zi de lucru. Totusi am decis sa fac ,la avarie, si traseu retur via Rovinari cu sosire in Timisoara Nord la ora 00.38 urmind sa fiu recuperat de acolo.
Asar am plecat prin oras.

Orasul ma surprinde mai intîi prin multe masini de fite cu tineri la volan.Apoi vad multe sculpturi dar orasul nu va intrece Caransebesul la numarul de sculpturi.De aceea nici nu ma apuc sa le pozez.

Mai apoi vad o fintina arteziana. La o privire mai de aproape vad sigla firmei OASE pe duza si mai surprinzator furtunul de alimentare si cablurile sint la vedere :confused:

DSCF8059_zpsuj6riq5f.jpg


In pofida masinilor bengoase pe strada apare un troleibuz ROMANESC :( :confused: de fapt mai multe.

DSCF8063_zps80toccul.jpg
DSCF8064_zpsjq4ayomm.jpg
DSCF8068_zpsevrrcs2v.jpg
DSCF8069_zpsygn3gxd4.jpg
DSCF8070_zpsifk4y7nb.jpg
DSCF8071_zpsahxs1nsf.jpg


intreb un domn la costum cum ajung la operele lui Brincusi, trece de mine aproape in fuga, intreb o doamna imbracata de biserica, se uita in jos si o ia la goana.
Noroc ca familiile mai tinere cu copii la plimbare sint mai deschise la minte si stau de vorba cu strainii de oras chiar cu bucurie ca cineva vrea sa ajunga in parc.

parcul ingrijit cu afise sa nu te urici pe monumente, dar afisele sint scrise tocmai ca sa te urci pe Masa Tacerii pentru poze nu?

totusi altceva imi atrage atentia, proiectoarele sint montate in copaci, si ca sa nu lege cablul au gaurit copacul

DSCF8079_zpsmm6sa1at.jpg


In parc discut cu gardienii publici si o iau la picior spre Coloana Infinitului. Coloana fiind in alta parte a orasului nu o prea viziteaza nimeni, acolo e pustiu.

Pina la Coloana trec linia ferata

DSCF8116_zpsrejv6vkg.jpg


apoi vin spre gara, e fain este o alee asfaltata.
Pe drum vad un podet mai aparte, merg sa il pozez si vad ca a trecut de suta

DSCF8126_zpsas5bluuk.jpg
DSCF8127_zpsjnefwtr6.jpg


spre gara mai pozez cite ceva

DSCF8128_zpswmjvx3oq.jpg
DSCF8135_zpstiokbybg.jpg
DSCF8136_zpspkvzzslg.jpg
DSCF8137_zpsg0zwbgmz.jpg


Desi eram privit urc la etajul garii si fac niste poze, se observa decoratiunile de lemn tipice pentru epoca in care a fost facuta, totusi atita spatiu nefolosit.

DSCF8143_zps9nir18h0.jpg
DSCF8144_zpsqfufbddj.jpg
DSCF8145_zpsmt2gkrb6.jpg
DSCF8147_zpszh2saywq.jpg
DSCF8148_zpsdbp5jw4q.jpg


Eu nu imi dau seama de un lucru, cladirile astea cind au fost construite asa au fost ele facute fara buda? cu buda in afara ca si cum ar fi in fundul curtii? Multe gari au principiul asta
Ca sa mergi la buda trebuie sa mergi dupa turnul CED spre cladirea aia mica iesita din aliniament, in spatele fostului turn de apa la care i se vede cupola

DSCF8137_zpsg0zwbgmz.jpg



dar aia nu e tot, pe linga ca indicatorul e de o palma, drumul pina acolo trece printre dughene cu terase pline de betivi care zic una alta si se mai iau si de femei.
Pina la urma asezarea buzii are o logica locala, deserveste si autogara.La buda am intrebat daca pot sa ma spal si sa imi schimb tricoul(stiti ca la alte buzi vin cu scandal daca te speli sau te razi). Femeia mi-a zis ca doar nu au dusuri cum o sa ma spal? la ghiveta. aaa la ghiveta da spala-te.

spre autogara

DSCF8159_zpskiz7tmoo.jpg


spre gara, aleea dughenelor.

DSCF8160_zps2crjtkhp.jpg


Asadar am zis sa incerc sa merg o statie cu troleibuzul romanesc am iesit in fata garii, tot astptind un troleibuz, de contra a trecut ... un autobuz romanesc :aplauze:

DSCF8156_zpsdyvspybi.jpg


Cum nu am avut noroc m-am intors in gara, mi-am luat bilet, cafea si am iesit la peron.
La fix pentru o tura de poze.

Am discutat cu seful trenului cu care am venit, acest lucru m-a ajutat deoarece ne-a vazut partida trenului cu care urma sa plec.Seful de tren cu care am venit era de la Comanda Piatra Olt, foarte deschis si amabil.Pe ruta 221 partida e de la Comanda Craiova, au fost mai retrasi si nu au vorbit cu mine decit sa imi atraga atentia ca am pozat destul nu mai ma opresc.

DSCF8161_zpszlll9ldn.jpg


soseste un tren OBB, in general acest tren circula pla Cringul lui Bot unde este un parc industrial ce produce pentru Lidl si Kaufland daca stiu bine

DSCF8165_zpsooidp9bg.jpg

DSCF8169_zps7koavct0.jpg

DSCF8171_zpsacwclr1w.jpg

DSCF8172_zpspqmk7hl5.jpg

DSCF8173_zpse8vxuixu.jpg
DSCF8174_zps8qa1fsak.jpg
DSCF8175_zpsij5ke0bd.jpg
DSCF8176_zps55cjmom8.jpg
DSCF8170_zpswk07sy74.jpg


Apoi am plecat spre Filiasi.