LDM 12 Malaxa, Sinaia

Sandu

Member
1 Februarie 2009
45
0
Sinaia
LOCATION
Sinaia
Dupa ce am vazut realizarea de exceptie a lui Alin am hotarit si eu sa realizez acest model. Am folosit aceleasi planuri ale lui Dorel (@LDH) caruia ii multumesc pentru planurile realizate (poate si pentru altele pe care le va realiza) si am inceput treaba. Ca materiale am folosit alama de 0.5 mm, ace cu gamalie (bolduri), sirma de cupru de diferite diametre, aliaj de lipt (fludor). Dupa finalizare am aplicat un strat de chit (spray) si apoi vopsirea cu aerograful cu vopsea acrilica semilucioasa de la Agama.
Ca scule am folosit scule obisnuite ce se gasesc la fiecare modelist: traforaj, pile de diferite marimi si forme, minibormasina, burghie de diferite diametre, ciocan de lipit, etc.
Pentru ca am vorbit destul acum citeva poze din timpul realizarii modelului.

Radiatorul si capota motorului:Piesele componente ale cabineiElementele cabinei montateSasiul montatO mentiune de facut. In fotografiile de mai sus am folosit pentru longeroanele locomotivei aceiasi tabla de alama. Ulterior am inlocuit longeroanele de alama cu unele confectionate din sticlotextolit simplu placat (folosit pentru circuite imprimate) pentru a realiza fixarea lamelelor colectoare ce curent fara a face tot felul de artificii pentru realizarea izolatiei fata de sasiu.
O prima montare de proba si pentru citeva poze.
In paralel am realizat si citeva accesorii: sacra de acces la cabina, treapta manevrantului, farurile din fata.Poze cu motorul si angrenajul demultiplicator.Locomotiva montata la final.
Locomotiva vopsita.Citeva cuvinte despre ceeace nu se vede. Farurile sunt functionale functie de directia de mers. La locomotiva nu am montat cupla cel putin deocamdata deoarece acest exemplar probabil ca va ramina asa cum este in prezent.
Mos Craciun ar fi trebuit sa imi aduca din tarile din nord niste folie pentru realizarea de decaluri cu inscriptiile de pe locomotiva. Dar renul Rudolph l-a dus pe Mos la un magazin care era inchis asa ca .......
Nu am realizat jaluzelele de la usile de acces la motor, minerele de deschidere ale acestora si minerele de la usile cabinei.
Cam aceasta a fost incercarea mea de a realiza un LDM12
Pentru a fi finalizata trebuie sa mai montez instalatia si furtunele de aer.
, geamurile si minerele de la trapa motorului
 

PDI

Well-Known Member
Trenulist
27 Februarie 2016
896
2
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Acum cand avem "CU CE", vorba cantecului, nu mai mergem la concursul international de la Budapesta sau la altele similare... pacat, pentru ca astfel de modele merita sa fie mediatizate!

PDI
 

tiamat

Member
11 Februarie 2010
41
0
timisoara
LOCATION
timisoara
felicitari

<r>Felicitari pentru aceasta frumoasa realizare !<br/>
Ai executat cu multa indeminare si acuratete piesele tie-o tot asa ! <E>:lol:</E> <E>:aplauze:</E></r>
 

Sandu

Member
1 Februarie 2009
45
0
Sinaia
LOCATION
Sinaia
@tiamat
Multumesc de aprecieri. Am incercat sa fac ceva cit mai aproape de realitate. Totul a fost executat manual si de aici inexactitatile fata de original.
 

victorian

Well-Known Member
Trenulist
21 Octombrie 2007
2.229
8
Constanta
LOCATION
Constanta
Sanatate multa Sandu,

Modelul este super! Stiu ca totul este realizat manual, de aceea apreciez in mod deosebit munca depusa la realizarea lui, mai ales ca avem un termen de comparatie absolut, modelul lui Alin realizat prin fotodecupaj.

Pot constata din poze ca modelul realizat complet manual are geometria corecta chiar si in conditiile in care pozele tradeaza orice unghi iesit din 90 de grade, orice asimetrie si orice problema cat de mica. Nu vad nimic de genul acesta... e o reusita formidabila pentru un model realizat numai din pila si traforaj!

Tocmai de aceea, singura mea parere de rau este ca n-ai realizat si jaluzelele de la motor, ca modelul sa fie complet. Stiu ca ar fi fost practic imposibil de realizat manual, de aceea e pacat ca n-ai avut acces la fotodecupaj pentru asta. Poate vorbesti cu niste baieti priceputi la fotodecupaj sa-ti realizeze niste obloane noi pentru motor fotodecupate cu toate fantele respective, ar fi o incununare a modelului!

Spor la treaba si... astept noutati! ;-)
 

Sandu

Member
1 Februarie 2009
45
0
Sinaia
LOCATION
Sinaia
Buna ziua Dorin
In legatura cu jaluzelele de la motor am in lucru un mic dispozitiv cu care sa fac aceste jaluzele. Primele incercari sunt promitatoare. sper sa iasa pina la urma.
 

sogard_2003

Well-Known Member
Trenulist
19 Ianuarie 2016
3.617
62
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Pai au ma gandesc la un poanson facut dintr-o lama de cutter. Acuma nu stiu ce dimensiuni vrei sa tai ca poate e vorba de ceva foarte mic. Ar mai fi o idee sa pui piesa pe un suport metalic care sa aiba o adancitura exact cat o lamela de lata si de lunga. Iar pe partea opusa sa presezi cu o piesa de dimensiuni putin mai mici... e finete mare piesa trebuie realizata la micrometru imi imaginez, dar daca faci numai una eu zic ca merita sa iti creezi un astfel de dispozitiv.
Nu ti-ar fi mai utila o tabla de alama de 0.1mm pentru constructia usilor ?