Buna,
Catinel ca nu dau turcii, mai baieti. Aici se intalnesc diferite filozofii si unii nu-i inteleg pe ceilalti. Eu unul, cu ego mare si gras specific meseriei pe care o practic am pretentia ca ii inteleg pe toti, asa ca incerc sa va impac.
Alex14 are un vagon. Acest vagon nu are un prototip real, este un Bpmz 29x al DB / DB AG vopsit de producator in culorile ÖBB actuale si vandut ieftin ca vagon ÖBB. In plus este si cu lungimea la 1/100 in loc de 1/87. Pentru unii este un model, pentru altii un model hobby - inclusiv pentru producator, pentru altii o jucarie. Acum cum se pozitioneaza fiecare fata de acest vagon e ceva pur subiectiv.
Acum, Alex14
are acest vagon si i s-a spus ce e in neregula cu el. Omul are mai multe alternative: sa-l arunce pe geam, sa-l faca cadou altcuiva, sa se joace cu el mai departe asa cum este sau sa-l faca sa-i fie mai mult pe plac. Si daca omul stie ca acest model este un compromis, ca el este fals si a decis sa se joace mai departe cu el si sa-l echipeze cu iluminare interioara, unde e problema? Aceasta iluminare nu-l face nici mai fals si nici mai realist decat este.
Am vazut pe forumuri, chiar si aici, oameni care distrugeau in mod constient modele corecte punand lumini albe/rosii la locomotive cu abur pe care cele reale nu le-au avut niciodata si alte asemenea monstrozitati. Aici nu este cazul: se ilumineaza un model hobby, care oricum nu are prototip real. Deci lasati omul sa faca mai departe!