Nu credeam ca intereseaza pe cineva detaliile.
Am vrut sa calatoresc cu trenul prin Europa si in trecut dar cum era cu zone am renuntat.De anul acesta din Aprilie nu mai sunt zone.Biletul are calatorii nelimitate in 31 de tari din Europa.In aproape toate tarile daca ai InterRail si calatoresti in tara de rezidenta ai 50% reducere,la noi nu e valabila reducerea :-x :-x .
Biletul e valabil de la granita.
Noi am folosit biletul de 05/10 zile.Adica e valabil 10 zile dar cu trenul trebuie sa mergi numai 5 zile.
Ce e fain e ca daca pleci cu un tren dupa ora 19.00 calatoria e valabila pana a 2 zi la ora 00.00.,deci aveam mai mult de 24 de ore din 1 zi de calatorie cu trenul.
Preturile in euro.
clasa1 adult ; clasa2 adult
5 zile in 10 zile 329 ; 249
10 zile in 22 zile 489 ; 359
22 zile continuous 629 ; 469
1 luna continuous 809 ; 599
Deci am platit la agentia CFR din Iasi 784 lei adica 249 euro.
Tot de la agentie am luat si locul la cl 2,am zis ca nu are rost sa luam la cuseta,de la Arad la Viena care a fost 13 lei.
Acum cu preturile in Strainatate.
In Austria am folosit EC,ICE si EN.La ce am platit in plus;ICE de la Salzburg la Viena locul a costat 3.50 euro(nu e obligatoriu,dar noi nu am stiut). La EN de la Viena la Hanovra,cu tot cu biletul Interrail am mai platit 36 euro la cuseta(micul dejun inclus :aplauze: :aplauze: :aplauze:
).Daca mergeam cu 1 zi mai tarziu plateam numai 10 euro.
In Germania am fost cu S-Bahn;RegionalBahn (RB);Intercity/Eurocity (IC/EC);Intercity-Express (ICE).
Nu am platit nimic in plus.
Se plateste rezervarea,dar nu esti obligat sa o cumperi,care e de 3.50 la ICE.Nu am mai facut ca in Austria
.
Tot cu acest bilet ai unele reduceri/gratuitati la feriboturi.De exemplu daca mergi de la Hamburg la Copenhaga ai transport gratuit cu feribotul Scandlines cu trecerile de aici:
Rødby Færge - Puttgarden
Helsingør - Helsingborg
In Cehia am platit numai locul la cuseta,9.40 euro de la Praga la Arad.La clasa nu costa nimic.
Nu am avut probleme nicaieri,toti amabili.Aveam grija sa nu ne asezam pe locurile rezervate si totul era ok.Toate trenurile au aer conditionat,prize,sunt f curate.
Cu cazarea.Am folosit acest site www.booking.com.
La Viena am stat cu 66 euro camera cu mic dejun ,hotel de 2 *
La Berlin am stat cu 50 euro camera cu mic dejun ,hotel de 2 *
Un off.In Germania ff.scumpa apa.O sticla de 1.5 l costa 1.80 euro si daca nu ai sticla/petul la schimb platesti 2.40 euor
.O bere in acelasi magazin costa 1.10 euro daca aveai la schimb sticla,daca nu era 1.18 euro.
Asa se recileaza la ei peturile .
Si alt off.O calatorie cu metroul costa 2.10 Euro
Trebuie sa ai un card sa poti face rezervarea,nu conteaza ca nu e valabil in strainatate,eu asa am procedat.Si cu cazarea,nu am avut probleme,ajungeam la receptie ziceam ca am rezervare pe numele cutare si gata,poftim cheile de la camera.
Cu banii.Peste tot se plateste cu cardul.E mai bine sa ai mai multi bani pe card si ceva maruntis in portofel.Daca platesti la comercianti nu ai comisioane ca la scos bani de la bancomat.Si aici,nu a zis nimeni nimic,nici nu se uitau la card.
CIVILIZATIE.
Daca mai aveti intrebari va raspund cu placere,sigur nu am scris tot.