Incercare Placa Turnanta

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Poti sa pui linistit pod rulant ca exista chiar si in remizele circulare, este chiar foarte util. Atentie , sa poti sa il pui undeva in spatele remizei , intre penultimele picioare. In spatele remizei de obicei se gaseste un spatiu de 2-4 metri unde se depoziteaza diverse componente, unelelte si scule, bancuri de lucru , dulapuri etc. Daca este o remiza de locomotive electrice poti chiar sa faci doua platforme intre locuri, una la nivelul usilor de acces in locomotive si una la nivelul acoperisului, ultima din urma fiind foarte utila la accesul pe locomotivele electrice. Poti face o multime de chestii :D timp si chef sa ai.

Nu uita, daca pui pod rulant acolo unde il montezi sa dublezi picoarele de sprijin.

Spor la treaba.
 
Din seria mintea Romanului naste "monstri" :p va prezint o incercare de a face ferestre industriale daca pot sa spun asa.
In prima faza placaj balsa de 1mm crestat cu freza la 0,5.

Taiem fasii de 1mm cate putem si cat ne tin ochii

Se apuca baiatul de lipit si iar probleme cu ochii :shock:

Rezultatul......


De mentionat ca sunt probe asa ca " nu aruncati cu pietre daca au iesit putin strambe. Si bineinteles scuze de calitatea pozelorAm incercat sa fac si ramele de rigoare .

 
uite o "reteta" faina de facut grinzi H sau Isi o incercare propriese pot realiza grinzi de toate dimensiunile, in functie de materialele disponibile, insa de baza este hartia sau cartonul si lemn de diferite grosimi.


asta ca sa nu te mai chinui atata cu balsa si freze.alea e bune la alte cele.
 
Avand in vedere ca m-am axat pe o remiza cu stalpi metalici zic eu ca nu pot sa trantesc pereti de caramida .
Asa ca m-am gandit la " Beton"


Aici am nevoie de ceva ajutor . Sa continui asa? Pe ideea de pereti din beton si usi si ferestre industriale ?
Nu cred ca este de preferat sa incep cu artificii numai ca sa dea bine. Remiza Jiblea este BETON cum este realizata dar s-a pornit pe pereti de caramida. Eu nu pot asa ca........merg pe ideea asta in continuare.
Este bine ?
 
Ferestrele tale arata de parca ar fi facute cu tamplarie din lemn, nu cu tamplarie metalica, care la scara ar fi mult mai ingusta. Practic, o tamplarie metalica ar putea fi realizata desenand grila respectiva cu negru direct pe o folie transparenta!
Totusi, tamplaria de lemn nu este specifica pentru cladirile industriale si nici pentru depourile de locomotive.

Pe urma, pe vremea cand se folosea tamplaria din lemn, zidurile se faceau de obicei din zidaria de caramida, care putea sa fie lasata aparenta, sau putea sa fie pe urma tencuita pe interior si pe exterior.

Ziduri din beton s-au facut numai la cladiri inalte cu structura glisata cum sunt blocurile de locuinte P+10 construite intre 1960-1975 in diverse orase din tara. Depoul tau, avand doar parter, nu poate sa aiba zidurile din beton, ci doar din zidarie tencuita.

Daca ti se pare prea complicata chinezaria lui Cosmin cu placile din caramida, poti incerca sa faci niste ziduri din caramida sau BCA tencuite, situatie in care iti sugerez sa vopsesti tamplaria in verde sau maroniu, ca sa dea un contrast placut cu zidurile gri.