Inceput macheta HOe --- Sesamcave.

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
132, pe Ebaaaaaaaaaaah?

in magazin nu am vazut sub de 2-3 ori pretul indicat de tine!

la banii astia merita garantat!
 
nu, direct de la Stängl. Pentru locomotiva 1099 de la ei am mers la Lunz "höchstpersönlich", am avut ocazia sa fac cunostinta cu doamna Stängl. Sint oameni foarte cum se cade!!
Despre modelul 2095, sa-i fie rusine ca-i diesel, deoarece din cauza motorului "Faulhaber" la viteze mici se misca fara zgomot... nu merita de-a fi numit diesel!
 
si cum vrei sa-i spuna, "elektrofaulhidiesel"? :D

Staengl sta in Lunz (am See)? nu stiam, am fost de mai multe ori pe acolo si nici nu stiam pe langa cine am locuit! :oops:
 
...si am revenit,in sfarsit ! 8)
Iaca si realizarile la macheta:
----din proiectul initial,a trebuit sa ma restrang la una bucata blat de 1.2m x 06 m ---asa e cand te muti ....la soacra acasa :D :D
Norocul meu ca am o soacra careia ii plac...jucariile mele !!! 8)


-----am intins sinele si iata ce a iesit


Sina flexibila am lipit-o de pluta cu adeziv Bison Hobby, iar ca sa nu se dezlipeasca, am pus si niste carti, pentru a da greutate actiunii :cool: .

Daca ve-ti face la fel,ve-ti observa ca dupa lipire ,sina flexibila tot...flexibila ramane,deci NU va speriati de pluta. FOLOSITI-O !!!

Extrudatul este lipit de blat cu silicon sanitar transparent aka known as "MY BEST FRIEND for this actions " !!!!
Dupa 2 zile de stat cu cartile pe sine,acestea ( adica sinele ) au fost lipite pe blat tot cu silicon sanitar.
Prefer siliconul sanitar din mai multe motive:
---lipeste repede si bine
---nu costa mult
---lipeste ferm, dar daca cumva gresesti sau vrei sa refaci traseul, poti oricand sa dezlipesti fara sa strici sina sau pluta.
---este un bun izolator fonic !!!
Marius.
 
Pentru teraformare am folosit si voi folosi metoda "aracet + ziare + rabdare " :D


Iata si tunelul realizat de catre moa prin metoda de mai sus:

Pe dinauntru l-am pictat cu un maestec de vopsea lavabila+pigment maro tutun.

La fiecare capat am montat si cate un portal Faller:


Am preferat pe cele de la Faller,deoarece sunt mai mici si mai potrivite pentru HOe decat cele de la Noch....si cred eu ca sunt si mai aratoase !!!
Marius.
 
Pentru terasament am folosit un melanj de mai multe sortimente si culori de pietris:


Acesta a fost raspandit peste sine cu o banala ...lingurita de cafea 8) ( ....ca bani de Schotterwagen n-am ,e criza bla bla bla :D )...


Pentru intinderea uniforma a pietrisului am folosit 3 ustensile foarte speciale :D


Iata si combinatia mortala de ...Axion cu Aracet Moment Parchet si cu o...Pompa De Ulei pe post de ...stropitoare. :D

Folosind acesata pompa ( se gaseste la Cora,la "cosurile Milei " ) ,am stropit pietrisul cu mix-ul de AA ( .....adica Aracet + Axion :D ).
Rezultatul este acesta:

Marius.
 
Iar acum ,un pic de DETOUR: ia uitati-va si cruciti-va ,in ce fel au stiut indivizii de la Fabrica Roco Arad sa monteze aceast Ko HOe :


Sa va explic:
--cand sa-i fac proba ,am observat ca nu mergea corect,mergea cu smucituri. Cand intorc locomotiva cu burta la soare,ce-mi vad ochii ?......numai osiile din spate culegeau curent,cele din fata erau....paaaaaa !!!
Cand ma uit mai bine,observ ca BOUL de muncitor a asamblat locomotiva fara sa se asigure ca toate lamelele culegatoare de curent sunt corect fixate !!!!

Ei d'asta elvetienii sunt buni la ceasuri,bijuterii si...locomotive,iar noi mergem la.....cules de capsuni !!!!! :(

PS:.....cum se face ca locomotivele asambalte in China sunt ok?
Parca si Alex Stoicia a a vut aceeasi problema cu o locomotiva la N,culmea ! asamblata in Romania ,tot la Arad si tot la fabrica Roco de locomotive gata stricate ! :(

Parerea mea !!!
Marius.
 
Strange bani pana in septembrie cand ma intorc din state si ma suni sa vbim de animalele de la Bachman alea cu abur si una electrica cu 3 vagoane iluminate, un Amtrak nichelat. Cu depoul stai bine acuma?
liniile iti folosesc? Oricum erau mai de calitate decat ce am vazut pe net la unii, luate de la Roco. Ai sa vezi ca alea sant china 100%, da la banul de o sa-l dai pe ele o sa fii multumit 150%
:evil:
 
@sesamcave de vina nu e doar cine asambleaza locomotiva, ci dupa parerea mea in cazul de fata, si proiectantul.

Ca sa fac si o paranteza:
adica in anul 2010 cand altii (Trix, Rivarossi, Jouef, Bachmann etc) stiu sa culeaga curentul cu lamele super fiabile plasate in spatele rotilor sau pe osii, roco foloseste in continuare cel mai ineficient si mai ne-fiabil sistem de culegere al curentului. (nu ca ar fi singurii).
 
poate ne spune Sesamcave cum a ajuns in posesia respectivei locomotive... nu de alta dar a existat la un moment dat pe okazii un nene care vindea asa ceva la kg (am cumparat si eu de la el vag h0e, unele erau ok, altele se vedea clar ca sunt rebuturi, am fost la un click distanta sa cumpar si locomotiva asta).

eu am 4 loco h0e, 3 roco cumparate de la hgd, nici una nu imi face probleme, am modificat tot ce se putea modifica in ele (mai putin sunet ca de... nu am primit inca nici o mostenire de la matusa tamara) niciodata nu am avut ce comenta referitor la felul in care au facut partea electrica. mai degraba am injurat modele flm si rivarossi pentru genialitatea designerilor in a plasa cablaje neizolate si a folosi parti metalice pe post de sarme... in rest numai de bine despre modelele respective

 
@Doru_b,

Una dintre locomotive este cea prezentata in paginile anterioare si mai am luat una DIFERITA de cea prezentata, care de asemena e...gata !
Mai precis nu a mers din prima cand am pus-o pe sine, ci pur si simplu s-a blocat...si se blocheaza mereu..., :x :D :D , orice am incercat sa-i fac...

Ambele locomotive le-am luat de la 2 persoane mai mult decat serioase si foarte cunoscute noua, lumii modelistice si trenulistice, deci cade din start " nenea cel rau cu de toate la kg....."
Eu nu ma supar pe dealeri, ca doar nu dealerul construieste locomotiva :-? 8) , ci pe producator, aka ROCO Modelleinsenbahn, care a ajuns de cea mai joasa speta :-x :oops: .....

In fine, intentia mea NU a fost de a transforma acest topic in "war camp " impotriva Roco....

Eu aici vreau sa prezint cam cum imi "iese " mie o macheta HOe si, de ce nu ?, si dificultatile sau solutiile gasite de mine ... 8)

Cu respect,
Marius.

PS: Poze si comentarii cu continuarea muncii la aceasata macheta voi pune maine, Duminica. Am mai lucrat ceva, idei am , la fel am si materialele, timpul in schimb este greuu de cumparat...
 
Cam mult praf s-a depus pe acest topic...:D

Si acum, sa va prezint cateva noutati...mai vechi:

--vagoane de promenada pentru calatori, marca JOUEF--gama Playcraft.
Da, a-ti inteles bine: J O U E F !!!! :!:
Cand Roco se caznea sa vanda en-gros soldatei in US si cand abia cumparau fabrica celor de la Rowa, cei de la Jouef erau "batranei " in fabricarea produselor dedicate liniei inguste --HOe.
Din acea productie apusa, momentan nu am decat aceste 3 vagoane.








Aceste vagoane fac parte dintr-un set ce mai continea un oval de linii HOe si o locomotiva HOe botezata " Steatite ".

Locomotiva nu o am, dar de o poza am facut rost de aici :

http://www.letrainmagique.com/Notice_kit_decauville_egger.htm



Marius.
 
Tot asa, din vechea productie Roco am facut rost si de locomotiva ANNA.
Aceasta locomotiva vine cu 3 cosuri de fum care se pot schimba rand pe rand, in functie de nevoia si placerea proprietarului.









....si tot de la Roco, productia noua Modelleisenbahn, am mai multe seturi de vagoane de minereu si de busteni:




Marius.
 
Hello hello !!

Dupa plaiuri englezesti, am revenit iara pe plaiuri romanesti !!!
Drept va spun: prima data am fost foarte entuziasmat de ce am gasit acolo, DAR parca tooot mai bine e acasa !
Nu cred ca mA ve-ti intelege, eu asa percep situatia !!!! :roll:

Dar sa revenim la ...HOe-urile noastre !!!

Azi am facut o poza cu tot ce am adunat la HOe pana acum:




Locomotiva albastra Roco ( Martin ) si 8 vagoane de carbune sunt noi achizitii, ieri fiind o zi foooarte spornica !!! :p

Locomotiva diesel Liliput este o achizitie de acum 2 luni, exact cu 2 zile inainte sa plec !....cat de curand ii fac si o prezentare, asa cum se cuvine...

Intre locomotivele Roco si Liliput, se gaseste o locomotiva HOe din Weiss-metal , produsa de GEM England. ea vine sub forma de kit de montat, dar nu vine si cu motorizare.....dar am rezolvat-o si cu motorizarea...sub cutia GEM, se gaseste o locomotiva Arnold 0-4-0 Hanomag, care se preteaza EXACT la motorizare ( cei de la GEM recomanda ori un 0-6-0 Arnold, ori 0-4-0 ).....

Am in total 20 de vagoneti pentru carbune !!!!

Iaca si poze cu ele asezate pe linie....si in linie :D :





....si am si 6 vagoneti pentru transport lemne:



Cuplul Martin -Anna trag din greu la vagoneti:




Marius.

PS: Cu ocazia asta fac si un anunt public celor de la GABRIEL RESOURCES:
---- le prezint disponibilitatea mea de a le inchiria vagonetii mei pentru minerit la Rosia Montana !!!
Daca tot se apuca de munca, barem sa mai castigam si noi, ROMANII, ceva din afacerea asta anti-romaneasca !!! :oops: :twisted:
 
Multumesc Emanuel !
Stiu, o fac cei de la Bemo, asa ca trag din greu la"saiba" aici in UK ca sa fac rost de bani pentru ea :D 8) .
Lista mea la HOe e si mai lunga, as mai vrea si acea loco "Steatite" de la Jouef, eventual tot setul, in cutia originala :D .
Marius.