olteanugeo post_id=163307 time=1496931052 user_id=82719 a spus:
Ma poate ajuta cineva cu o informatie? Vreau sa fac o diorama pe segmente. Exista niste cuple pentru sinele Roco Geoline pt capetele segmentelor de diorama? Astfel incat atunci cand montez si demontez diorama sa nu fiu nevoit sa demontez sinele de fiecare data.
Salut.
Din cate stiu eu nu exista cuple pentru sinele Geoline. Poti incerca sa folosesti insa niste bucati de sina flexibila in apropierea imbinarilor respective. Daca ai cum sa faci imbinarile intre module foarte precise autunci poti folosi imbinare dintre sinele Geoline, cu conditia sa nu le mufezi.demufezi toata ziua. Am rulat ceva vreme sine Geoline si desi sunt galagioase ca naiba mi-a placut modul fest de imbinare. Am avut bucati de sina mufate/demufate de vreo 30 de ori si daca umbli cu ele cu grija nu o sa ai probleme cu cuplele prea curand.
Pregateste planul layout-ului si gandeste-te cum il imparti in bucati. Poti sa folosesti programul S.C.A.R.M. pe care il poti descarca gratuit de pe net. Nu pun site-ul oficial dar daca scri in goagle scarm si dai search primul link o sa fie cel oficial. Apoi de duci la sectiunea download, il downloadezi si il instalezi.
Sfatul meu ar fi sa faci modulele suficient de mici incat sa le poti muta cu usurinta. In functie de diorama pe care vrei sa o realizezi inaltimea acesteia poate varia de la cativa centimeri pana la 30-35 cm inaltime sau chiar mai mult, in functie de relieful si structurile pe care vrei sa le folosesti, asa ca poate o solutie pliabila nu este neaparat cea corecta si atunci ramane doar o constructie modulara, cu module care pot fi cumva suprapuse pentru reducerea spatiului ocupat atunci cand nu folosesti diorama.
Am vazut la cineva o diorama de ~ 1,5x3,5m, din doua bucati fixate de perete, care puteau fi ridicate cu un sistem de scripeti in asa fel incat sa se ridice pe perete la aproximativ 20 de cm de acesta atunci cand nu folosea diorama.
Solutii sunt multe, unele mai bune altele mai putin bune, insa este foarte important sa stii ce vrei si mai ales de ce buget dispui, pentru ca trenulitul la HO, chiar cu Geoline si cu o diorama modesta poate sari de cateva zeci de milioane... Evident aici nu am inclus costul garniturilor!
Daca ne dai mai multe detalii poate gasim impreuna o solutie.
Ca sa iti faci o idee, uite cum arata in SCARM planul unei diorame pe care am schitat-o din fuga folosind sine Geoline. Diorama are un minim de 1100x2500mm si este constituita din 3 bucati de aproximativ 875x1100mm.
Toate bune.