Inca o americana cu fason

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Prognosis

Well-Known Member
Trenulist
21 Iulie 2007
1.345
1
Slobozia
trenulete.info
WEBSITE
http://trenulete.info/
LOCATION
Slobozia
YOUTUBE
Prognosis
Americana de la Mehano cu lumini directionale

Film de prezentare http://trenulete.info/inca-o-americana-cu-fason/

Venita de la un depou particular din Ploiesti, aceasta locomotiva de manevra americana, produs Mehano din gama hobby, este a doua americana trimisa pentru instalare de lumini directionale. Dupa cum am procedat si la prima, am efectuat gaurile pentru ledurile rosii exact in locasurile luminilor de pozitie imitate in carcasa. Pentru asta, mai întâi s-a punctat cu un ac bine ascuţit, exact centrul gă’urii unde se va amplasa lampa de poziţie. Pentru a se puncta perfect în mijloc, cu o pil㒠uşoar㒠s-a aplatizat forma semisferic㒠a lă’mpii imitate în carcasa locomotivei. A urmat gă’urirea propriuziză’, în trepte, cu spirale din ce în ce mai mari, pân㒠la dimensiunea ledului de tip punctiform ce urma s㒠fie folosit. Gă’urirea în trepte este necesar㒠pentru menţinerea cu stricteţe a centrului gă’urii exact pe forma lă’mpii imitat㒠în carcasă’.

Diodele punctiforme rosii sunt legate in paralel si inseriate cu un rzistor de 920 ohmi montat pe o placa deasupra motorului. Pentru farul central am folosit un led alb neon, inseriat cu un rezistor de 820 ohmi. Ledul este pozitionat in asa fel incat lumina sa fie aplicata central celor doua faruri suprapuse iar o parte din aceasta sa se rasfranga si asupra placutelor cu numere luminoase specifice locomotivelor americane.

Pentru un efect in plus, am amplasat in cabina si un bec de 12 volti care da o lumina placuta in cabina mecanicului.

 
Locomotivele lui PC cu aceste numere sunt clasa (sau modelul) SW7 cu cabina la capat:

http://pc.smellycat.com/docs/model/m_pc9078_subway.jpg

http://www.rrpicturearchives.net/showPicture.aspx?id=1560840

As fi curios ce scrie pe cutia originala de la Mehano, pentru ca astfel de locomotive cu cabina pe mijloc nu prea exista prin USA, in plus inmatricularea face toata tarasenia si mai misterioasa...
Oricum Luminile sunt foarte reusite, as fi curios sa stiu cit de bine trage.

LICA
 
Din pacate nu am cutia originala. A fost trimisa in colet ambalata separat. Este o locomotiva destul de usoara, cu 4 osii, dar contrar asteptarilor trage destul de bine. Am pus pe site la mine un filmulet cu ea tragand tocmai pentru testare.. vagonul de curatat linia care are greutatea sporita la 200 gr si in plus freaca sinele cu suprafata aspra a placii de curatare. Deci se manifesta bine!
 
LOCOMOTIVE DIESEL US ALCO CENTURY C-415 n° 9078 PENNSYLVANIA CENTRAL
T154/29887
http://en.wikipedia.org/wiki/ALCO_Century_415
3018935645_ed0f878d4a_o.jpgreferitor la luminile reale : arunca un ochi aici : http://www.youtube.com/watch?v=F_hycPj-8uI