Imperiul Lupului

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
De un timp incoace am un chef nebun sa tot mesteresc ceva, sa lucrez pe la diorama mea. Azi de dimineata m-am sculat pornit sa incep realizarea peisajului pe modulul de intoarcere de la fereastra. Initial am vrut sa pun aici ruina castelului cocotata pe o colina din polistiren imbracat cu stanci realizate dupa formula clasica: forme cauciuc Noch si ipsos de modelaj din comert. Dar am renuntat definitiv la idee din 3 pricini:
1. rezultatul nu mi-a placut. stancile stateau aiurea lipite pe bucata de polistiren. nereal.
2. am ramas blocat cand a fost vorba sa le dau o culoare cat mai potrivita si mai apropiata de realitate. habar nu aveam cum si cu ce sa le vopsesc.
3. greutatea. lucrarea devenea foarte grea din pricina ipsosului.

Asa ca am trecut la clasicele si utilele materiale: hartie de ziar, servetele de masa, aracet cu apa si baga mare. Ce a iesit? Eu sunt multumit pana acum. Rezultatul insa este foarte ud si necesita cateva zile de asteptare pana la uscare.

http://img198.imageshack.us/i/img4191l.jpg/

http://img40.imageshack.us/i/img4193k.jpg/

http://img200.imageshack.us/i/img4198a.jpg/

Nu m-am putut abtine sa nu lipesc si cateva stanci din ipsos
Cred ca dau bine

http://img514.imageshack.us/i/img4199p.jpg/

Abea astept sa-mi vad trenuletele trecand pe aici

http://img269.imageshack.us/i/img4200k.jpg/

Am facut si o mica proba cu cele mai lungi vagoane si nu ating peretii laterali.
Diseara probez cu locomotivele

http://img35.imageshack.us/i/img4201pr.jpg/

Aici, in centrul peisajului va fi asezata ruina celebrei cetati imperiale pe care timpul si vitregiile nu au iertat-o. Monument istoric ocrotit de lege.

http://img188.imageshack.us/i/img4192s.jpg/

Cu ruina

http://img24.imageshack.us/i/img4195kl.jpg/

http://img140.imageshack.us/i/img4196z.jpg/

http://img19.imageshack.us/i/img4197hw.jpg/

Lucrarile au fost supravegheate cu vigilenta de domnisoara arhitect Steluta si mereu veselul domn director al CFI al carui nume inca nu l-am retinut

http://img146.imageshack.us/i/img4189f.jpg/

http://img34.imageshack.us/i/img4181p.jpg/
 
da. ruina este la H0. dar la H0 pare intrat la apa. mie imi place cum arata incadrat intr-un peisaj la N. mi se pare foarte potrivit. mai ales ca un castel trebuie sa fie mare.
 
Astazi am continuat sa ma zbat in febra creatiei si am lucrat la traseu. Am ajuns in spatele canapelei cu al doilea modul

http://img246.imageshack.us/i/img4203.jpg/

Pe care l-am unit de primul astfel incat, la nevoie, cand vecinii se vor satura de mine si ma vor alunga din bloc, sa le pot demonta, lua in spinare si... pe ici ti-e calea ferata.

http://img34.imageshack.us/i/img4204nh.jpg/

Dupa fixare am atasat cele doua linii flexibile roco.

http://img182.imageshack.us/i/img4205.jpg/

Apoi am facut verificarile cu trenuletele mele

http://img524.imageshack.us/i/img4206g.jpg/
http://img44.imageshack.us/i/img4207x.jpg/

Iata cum arata si va arata o parte din camera mea.

http://img89.imageshack.us/i/img4208.jpg/
http://img21.imageshack.us/i/img4209e.jpg/

Fericit si entuziasmat de reusita, am dat iama intr-o sticla de bere, iar acum ma invart cu trenurile mele ... sau mai rau decat ele. :D
Maine promit sa iau pauza. Dar de luni ajung pe birou cu liniile. Azi chiar am pregatit biroul si abea astept sa vina trenul.

http://img35.imageshack.us/i/img4210p.jpg/
 
:D Modulul 2 e de tip sipca sau scandura :D Lasand gluma ma bate si pe mine gandul la ceva de genul asta daca nu rezolv cu spatiul in camera. Dar inca mai am o speranta ... :D M-am hotarat, decat un apartament mai mare cu 3-4 camere din care sa sper la una pentru trenulete, mai bine o casa cu 6 camere din care sa sper la doua :lol: :lol: :lol: :lol: . Imi trebuie numai banii, terenul, proiectul, nervii etc...
 
Endo_ro a spus:
mai bine o casa cu 6 camere din care sa sper la doua :lol: :lol: :lol: :lol: . Imi trebuie numai banii, terenul, proiectul, nervii etc...

eu zic sa revi in lumea noastra cea de toate zilele. pe un spatiu de un metru pe un metru, la scara N poti face ceva interesant. iar daca si acest spatiu iti lipseste, exista si scara Z. e mai accesibila decat vila aceea cu 6 camere. insa ... poti sa speri. si eu mai visez la Casa Poporului.


si din cate imi amintesc, esti insurat. asta dauneaza grav modelismului ( la unii ). mi-e tare teama ca daca ai avea vila cu 20 de camere, nu 6, nu vei primi decat o jumatate de camera si aceea cu mari staruinte, rugaminti, linguseli si .... un cadou scump si sclipitor ( numit si spaga la sotie ). glumeam si eu. pana la urma, sotiile sunt cele mai scumpe locomotive pe care le avem.
 
Ei bine, daca am promis ca zilele acestea ma catar pe birou cu caile mele ferate, chiar am facut-o.
Dar pana atunci, sa va prezint ce s-a mai intamplat pe noul traseu.
Duminica seara, am avut parte de un accident feroviar. Va asigur, ca nu au fost nici un fel de intentii criminale la mijloc. Pur si simplu garnitura de tren nu era trasa, ci impinsa de o locomotiva V220. Cele doua vagoane lungi din imagine au deraiat direct in stanci. Cauza: banuiesc ca vina provine de la cuple .

http://img24.imageshack.us/i/img4244bn.jpg/ http://img35.imageshack.us/i/img4245a.jpg/ http://img268.imageshack.us/i/img4247nf.jpg/

Tot duminica, myu ladies au participat la o mica sedinta de fotografie nud, fara vagoane si alte podoabe.

Fleichmann

http://img84.imageshack.us/i/img4270.jpg/ http://img24.imageshack.us/i/img4269y.jpg/

Trix

http://img153.imageshack.us/i/img4272.jpg/

Roco

http://img22.imageshack.us/i/img4275e.jpg/
http://img29.imageshack.us/i/img4274x.jpg/

Trebuie sa aduc un cuvant de lauda pentru domnisoarele Roco din dotare. Desi nu sunt atat de elegante si de detaliate ca domnisoara Trix, in schimb sunt mult mai rezistenta, mai putin pretentioase la curatenia liniei si au un comportament de toata lauda, raspund imediat laa comenzi, se misca fara nazuri pe sina. In schimb, Trix si Fleischmann sunt foarte sensibile si au pretentii ca niste printese. Linia trebuia sa fie impecabila, la cea mai mica mizerie, au inlemnit.
Locomotiva care mi-a creat cele mai multe neplaceri a fost si este aburoasa BR94 de la Fleischmann. Pentru o rulare cat de cat mai buna, trebuie sa o las sa faca cateva ture pentru a se simti ca acasa. Altfel, tinde sa mearga in reluare sau sa inlemneasca pe anumite portiuni de traseu.
Locomotivele Trix mi-au creat si ele unele neplaceri. Doua dintre ele s-au stricat relativ foarte repede. Un V156, second hand, dupa un an a incetat sa mai functioneze. I se aprindeau luminile la faruri, dar de miscat, ioc. Un BR 362 cumparat nou nout, dupa cateva luni a inceput sa dea rateuri: mers in reluare, inlemnire pe sina. Am vrut sa-i curat rotile si am facut-o si mai varza. Am ramas cu V 156 din primul meu start set la N, dar vad ca zilele acestea a inceput sa prezinte cam aceleasi simtome ca si fostul V 156 second hand. Mi-e teama ca in curand va ramane doar o exponenta in vitrina mea, sau o loco dumi pe o sina moarta.

Sa ne intoarcem la lucrarea mea. Cum spuneam am ajuns pe birou. Ieri dupa masa am inceput lucrarile: am lucrat la baza lemnoasa: taiat placaj si scandurile de sustinere. Cum nu am mai avut timp la dispozitie, am continuat de dimineata montajul liniilor. IN sfarsit, am ajuns la modulul gara. Defapt, prost spus gara pentru ca nu e vorba de nici o gara, nici o cladire, ci doar un peron aruncat in camp, singuratic. Mai degraba, o halta uitata asta daca nu renunt definitv la ea pe parcursul viitoarelor lucrari. Urmeaza o parte putin dificila la aranjarea liniilor, dar si o pana de finante care ma pune in asteptare cu finalizarea traseului pana spre jumatatea lui octombrie.

http://img32.imageshack.us/i/img4276pr.jpg/
http://img87.imageshack.us/i/img4277l.jpg/
http://img153.imageshack.us/i/img4278.jpg/

cam asta e acum. zilele urmatoare incep lucrul cat de cat la modulul gara/halta/nimic de pe biroul meu
 
Pana la urma fara sa mai fie nevoie de decizia mea, nu va fi nici gara, nici halta, ci nimic. Asta deoarece masuratorile de pe hartie nu se potriveau cu cele din practica. Eu am uitat ca pentru a face loc placii de intoarcere, am tot mutat biroul, astfel incat gara/halta a iesit din spatiul alocat de pe birou. Plus ca am renuntat la placa initiala pe care hotarasem sa construiesc modulul de intoarcere si am ales o alta placa OSB putin mai subtire si mai usoara, dar mai spatioasa, daruindu-i de la mine inca un cm latime. Asa ca adio gara/halta.
Vineri am mai muncit un pic si am construit un mic modul pe care am montat macazul de legatura a traseului cu linia moarta

http://img101.imageshack.us/i/img4279.jpg/

http://img245.imageshack.us/i/img4280y.jpg/

intre timp, a mai aparut un macaz spre o alta linie moarta. macazul se afla in paralel cu macazul din imaginea de mai sus, dar nu am mai facut poze ca sa se vada.

am montat si linia la modulul de intoarcere. am facut proba si se pare ca nu se potriveste dupa cum am masurat eu, dar nu e o problema, fiind linie flexibila se poate aranja foarte usor.

http://img25.imageshack.us/i/img4281s.jpg/

Deocamdata lucrarile iau o pauza nedorita, deoarece C.F.I. au ramas fara fonduri si pana la salariu mai e, dar nu mult.

I will be back soon
 
daca ai posibilitatea asambleaza intai modulele, pune liniile asa cum vrei dar sa aiba continuitatea necesara chiar si la imbinarea modulelor, fixeaza bine liniile la granitele dintre module, cu adeziv, holzsuruburi sau mai stiu eu ce... si dupa aia baga freza in linii... cu putina grija o sa tai destul de fin si o sa ai maxim 1mm spatiu intre doua sine plus un aliniament perfect fara batai de cap.
 
ok. am doua probleme.

1. ar trebui sa impusc un perete de beton pentru a pune un suport pentru placa cu modulul de intoarcere. eu nu am aparatura necesara. cunoaste cineva din Bucuresti un om cu astfel de aparatura? ar fi bine sa gasesc pentru ca mai am de pus si un cuier pe hol si tot asa cu impuscare

2. ma bate gandul sa imi construiesc singur la traforaj cladiri la scara N, dar nu am schite, masuratori. are cineva?
 
1. Pentru asta exista ciocane rotopercutoare. Te pot ajuta eu daca doresti. Metoda prin impuscare nu cred ca se mai practica, sau poate ca sunt eu dezinformat. Dar garantez pe ciocanele rotopercutoare: eu am montat mobila, rafturi, galerii, tablouri, cuiere, cabluri, macheta, televizoare si ce mai vrei tu.

2. renunta la idee pentru ca o sa muncesti de o sa iti vina acru, mai bine incearca sa le faci la laser. Iar in privinta planurilor, depinde ce vrei sa faci, ca de gasit se gaseste cam orice, daca tot vrei sa faci ceva incearca sa incepi cu cele romanesti. LDH te poate ajuta cu cateva pentru inceput. vezi pe site-ul de la el din semnatura.
 
multumesc pentru sfaturi, sogard. eu nu am ciocan din acela. daca tu ai si ma poti ajuta, iti sunt vesnic recunoscator. vorbim pe pm daca vrei sau la tel. as vrea saptamana viitoare sa montez si modulul de intoarcere si daca ma poti ajuta atunci nu mai cumpar scanduri pentru rafturi ci suporturi de fier pentru a le monta pe perete. am nevoie de doua montate pe peretele de beton si unul pe cel din rigips care este usor si pot sa o fac cu bormasina.
 
eu am inceput sa fac un turn de control dar la ho din polystirol...pina in prezent...merge...voi vedea in continuare daca va fii apt de pus pe diorama...si vreau sa-ti spun ca este prima mea cladire pe care o realizez...cel putin fac incercarea!!!
vezi pe pagina "de pe malul dunarii" poate iti iei inima in dinti si incerci ceva!!!ce pierzi?vreo 4-5 ore!!!
asaa ca...de tine depinde!!!
 
leon, la H0 este mai usor de cladit, cred eu, o cladire fiind dimensiunile mai mari. nu e imposibil nici la N, dar am nevoie de niste dimensiuni pe care nu le am. si nu mai am nici o cladire la N ca sa masor ferestrele, usile, peretii, etc si sa folosesc aceste date ca puncte de pornire.