Imperiul Lupului

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
:D
Era si timpul sa te intorci.
Spor la munca si sa ai parte de finantare cat mai mare.
Numai bine.
 
Iata ce idei ma bantuie pe mine de ceva timp de cand m-am vazut cu un spatiu atat de generos si scapat de toate piedicile care m-ar fi tinut departe de implinirea acestei pasiuni.
Spatiul dioramei principala se afla sub rafturile cu trenulete. Dimensiuni: 1,25 m latime si 2,50 m lungime. Formata din doua module. Exista ideea sa mai maresc lungimea ei cu inca 25 cm. Inca nu m-am decis.
Vor urma inca doua module care vor trece pe sub fereastra spre coltul opus unde va fi o intoarcere formata din sine curbe R2 si R3. Modulul de intoarcere masoara 1 m latime si 1,25 m lungime. Intre el si diorama principala va fi un mic modul de 37,5 cm lungime si 75 cm latime care va face legatura intre ele.
Acesta este planul in momentul de fata, desi m-am gandit sa renunt la partea cu modulele de sub fereastra, sau sa le fac mai inguste si fara intoarcere in capat ( o posibila remiza? )



Iata o poza cu odaia mea ravasita. In partea dreapta a pozei, in locul dioramei la N se va afla diorama principala. Din ea vor porni cele doua module pe sub fereastra si pe deasupra caloriferului pana in coltul opus.



In primul plan se vede modulul cu intoarcere care se va afla in coltul stang din poza cu camera. In planul doi, micul modul de legatura, iar in planul trei primul modul al dioramei mari.



Aici invers descrierii de mai sus.

Pe parcurs s-ar putea sa existe mici modificari. Dar in mare parte aranjamentul liniilor este acesta, deoarece spatiul nu-mi permite alte posibilitati.
 
Salutare
Mie mi se pare prea brusca trecerea de la raza curbei de pe stanga pe dreapta si nu cred ca o sa dea bine la trecerea vagoanelor lungi
 
nu o sa am vagoane prea lungi pentru ca nu-mi place cum se comporta la curbe. curbele sunt facute din R2 si R3. nu am cum sa fac altfel.
 
M-am gandit ce m-am gandit, am luat in consideratie toate problemele care ar putea aparea ulterior, costurile si eforturile si am decis sa renunt la modulele de sub fereastra si sa ma multumesc cu diorama mare care va fi si mai mare. Adica 2,75 m pe 1,25 m . Va fi formata din doua module. Ca plan al liniilor inca nu m-am decis. Desi imi place planul urban cu multe cladiri, din cauza costurilor ma gandesc sa nu-l aplic. M-am gandit sa nu pun nici gara si practic, foarte putine cladiri, daca se poate, chiar nici una. Nu va fi asa, caci tot va rasari o cladire pe colo, pentru efect macar.
M-am gandit, si-mi doresc mult, sa fac un fel de triaj cum am vazut eu in jocul meu virtual Rail Simulator. O multime de linii moarte pe care sa fie garate garniturile mele in timp ce alte trenuri ruleaza pe diorama. Din start, vor fi doua circuite legate, digitale. Cu formele de relief e o problema fiindca nu sunt hotarat ce sa reprezint: munte cu tunel, padure, ses, ?????
Mai intai voi elibera spatiul din camera unde va sta viitoarea capodopera, apoi voi lucra la module si abea apoi voi decide asupra unei scheme. NU vreau ceva prea complicat si dificil de realizat.
 
Ieri l-am vizitat din nou pe Mr. Bricolage si pentru aceasta am primit trei scandurele: 2 cm grosime. 7 cm latime, 2,5 m lungime. Le-am tarat acasa unde le-al facut pe jumatate, cat sa imi pot construi primul modul.









Aceasta a fost ieri. Din pacate m-am oprit din munca deoarece surubelnita mea electrica s-a ostenit preaa mult si m-a lasat in pana. Am fost si putin nemultumit, deoarece mai intai am facut o greseala de calcul si am taiat imbinarile gresit pentru scandurile din centru, apoi cand am bagat suruburile lungi pentru a le unii, unele scandurele s-au crapat putin si asta m-a intristat.
Azi insa, am intarit colturile ramei cu cleme de fier si am atasat scandurile centrale:





Domnisoara inginer Steluta a venit imediat sa inspecteze lucrarea. Cum a auzit ca incep lucrarile, cum s-a bucurat. Astepta cu nerabdare reluarea santierului, deoarece dorea cu desavarsire sa-si puna in valoare intelectul si sa nu pape mancarea depomana.



Dupa aceasta am purces la aplicarea placajului peste rama, iar domnita inginer i-a incercat rezistenta. Daca a vazut ca a tinut-o, mi-a dat aprobarea. Deci, pot merge mai departe.





Iata ca am construit primul meu modul. Aici poate va fi gara si catedrala.



va urma
 
salut,am folosit aceleasi materiale ca si tine dar sus ca,capac am folosit PFL,UN material subtire si usor,binenteles am mai pus intarituri,o sa fie foarte grea diorama cu OSB si cuisoarele intra greu,mai gandeste-te....
 
am mai lucrat la prima mea diorama cu aceste materiale si stiu ca va fi foarte grea. de aceea vreau niste picioare foarte puternice si in plus, voi pune si roti la ele pentru a putea ajunge in toate partile.
 
Lupule felicitari pentru inceperea "santierului", asteptam cu nerabdare evolutia.
Am o intrebare, ce s-a intamplat cu N-ul ? renunti definitiv ?
 
la N pastrez doar garniturile care imi plac cel mai mult. momentan renunt, dar in viitor s-ar putea sa existe si un spatiu pentru N sau pentru aceste garnituri care imi sunt dragi si nu le dau. insa, vazandu-ma in fata spatiului de care dispun acum, m-am intors spre H0 unde am mult mai multe garnituri dragi pe care vreau sa le invart pe ceva.
 
e OK dac ii pui si picioare sa o poti plimba,asteptam cu interes continuarea
 
M-am jucat putin si am cautat sa imi fac o idee despre viitorul traseu. Ieri am pus sinele pe diorama si prima idee ar fi aceasta:









Curbele sunt facute din linii R3.

Azi mi-a venit o alta ideea care ma tenteaza mai mult.







Linie interioara este din linii curbe R2, iar cea de mijloc si exterioara R3.
 
E frumos ceea ce faci tu Lupule! Imi place ideea ta cu gara! si cele 3 circuite :D
Dar am o intrebare pana acum ai in cap ideea cu triaju-l? Ca vad ca ai 3 lini ar iesi un triaj frumos dupa mine....( nu prea dau sfaturi ca nu sunt n masura sa le dau momentan doar sa le ascult :D :D )

Spor in continuare! :cafea:
 
Lupule, inainte de surubelnita ilectrica mai egzista si cea manuala...adica o iei de coada si pui osul la munca...lasa lenea :p

P.S....inainte de a aplica suruburile,faci gauri cu burghiul (1,5-2mm pentru suruburi de 3-3,5 mm) ca sa nu iti mai crape lemnul :wink:
 
Ca si suprafata pe care sa construiesti, unul dintre cele mai indicate materiale este Sundeala. Din pacate, este ceva cam scump si nu stiu daca se gaseste in Romania.

Detalii, chiar pe site-ul lor: http://www.sundeala.co.uk/
 
@ Hachez

Va exista un triaj in plan. El va fi pe modulul doi care este mai lung ( 1,5 m ).

@ Cosmin

Stiu ca trebuia mai intai sa fac gauri cu burghiul, dar... lenea.

@ felippe

eu raman fidel placajului OSB. oricum, nu-mi permit sa-l schimb.
 
A mai trecut o luna si ceva. in timpul acesta am reusit sa fac si al doilea modul de 1,5 m lungime si lat de 1,24 m. insa am ramas blocat. nu stiu pe ce sa pun modulele. nu vreau sa le mai fac picioare din scanduri groase cum facusem la prima diorama. in acelasi timp, vreau sa folosesc spatiul de sub ele pentru altele. ma gandeam la niste rafturi metalice pe care sa asez modulele, iar pe politele de sub sa depozitez diverse materiale, ustensile, etc. plus ca sub modulul mare intentionez sa fac si o mica diorama la TT pe care o voi sprijini de politele raftului.


pana una alta, dorinda sa mai lucrez si eu in domeniu, m-am apucat sa fac un traseu la scara N lung de 4 m, pe langa perete, cu doua module de intoarcere la fiecare capat.
Asa ca, luni, 7 septembrie, am demarat operatiunea N. Am cladit din scandurile si placajele ramase de la diverse incercari, primul modul de intoarcere la care am folosit liniile trix scoase de pe vechea diorama, atatea cat am putut salva, multe deteriorandu-se. oricum, am in dotare si 12 linii flexibile Roco care vor servi acestui scop.

Dupa ce saptamana trecuta mi-am curatat liniile salvate, ieri am prces la fixarea lor pe modul. Am folosit un polistiren extrudat gasit la ghena si inhatat pentru cauze nobile. Dar nu am fost deloc multumit de rezultat. Probabil, calitatea polistirenului nu era atat de buna, incat s-a taiat foarte prost cu cutter-ul, apoi era cam gros pentru scara N si in vremurile acestea de criza, mi-am zis sa fac economie la pietris si sa nu cladesc terasamentul atat de inalt, desi era o mare ispita pentru mine. Astfel incat, seara, am demontat tot ce am facut dimineata si am inlocuit polistirenul cu pluta de 3 mm. Cu ocazia aceasta am adus mici modificari traseului care la final arata mult mai bine. Daca dimineata am inclus in traseu si o linie de decuplare a vagoanelor, seara am eliminat-o din schema.

Varianta de ieri dimineata:

http://img198.imageshack.us/i/img4151k.jpg/

http://img245.imageshack.us/i/img4153d.jpg/

http://img5.imageshack.us/i/img4154ml.jpg/

http://img43.imageshack.us/i/img4155y.jpg/

Poze facute in aceasta dimineata cu varianta finala

http://img34.imageshack.us/i/img4173gs.jpg/

http://img2.imageshack.us/i/img4172lx.jpg/
 
Dupa toate acestea, nu m-am putut declara satul si in jurul orei 24, flamand, dadeam tarcoale modulului de intoarcere din coltul opus al camerei. De data aceasta am ales o bucata mai mare de placaj, 85 cm lungime, 65 cm latime, deoarece am decis sa fac intoarcerea din linii flexibile Roco. Asta si fiindca liniile curbe trix salvate de pe fosta diorama nu-mi ajungeau si erau si foarte stramte, iar eu doream o curba mai larga. Azi noapte am inceput sa-mi indoi liniile flexibile si sa le fixez in suruburi pe placaj pentru a-mi crea o idee, dar in acelasi timp am facut si cateva teste cu o locomotiva V220, cea mai lunga din cele ramase in posesia mea. Testele au iesit multumitoare, dar fixarea finala am lasat-o pentru aceasta dimineata cand am pus si pluta sub linie, am taiat capetele de sina iesite alandala de la indoire. In final, am fixat doua linii flexibile cu pluta cu tot, am facut testele cu patru dintre cele cinci locomotive detinute si totul a iesit dupa voia mea.Insa nu mai pot continua inca deoarece nu stiu cum vor cadea liniile pe modulul urmator, care va trece peste biroul meu si pe care intentionez sa creez o gara, o halta uitata, fara nici o cladire, doar un peron.

http://img34.imageshack.us/i/img4170l.jpg/

http://img9.imageshack.us/i/img4171q.jpg/

Nu am in intentie sa pun vreo cladire pe aceasta "diorama". Accentul este pus pe peisaj. Pe modulul mic de la fereastra intentionez sa creez un munte cu tunel, iar in varf ruina unui castel la H0 dar care este mai impunator si mai potrivit pentru N. In rest, iarba, braduleti, stanci.
Modulul mare.... e inca in productie. Ma gandeam sa fac un semidelulet, cu un lac in centru, si padure cat cuprinde fara numar, fara numar. Dar mai vedem.
O problema, vreau sa pun niste poduri de legatura intre modulele de traseu din spatele canapelei. Nu am gasit nimic la scara N la Noch, asa ca planuiesc sa ma apuc de creatie proprie din lemn de balsa pe care l-am si ochit in Bricolage. Dar mai este pana atunci.
 
E bine ca te-ai decis pentru sina flexi in partea de peisaj. Curbele r1 de la Trix au un mod ciudat de imbinare astfel incat segmentul obtinut nu pare deloc regulat. Le-am experimentat si eu. In plus traversele acelea negre mi se par mai potrivite pentru triaje. Incerca sa pui la macheta picioare rabatabile de mobilier. Gasesti la Bricostore unele de aluminiu. Capeti astfel avantajul de a putea stoca macheta in pozitie verticala cu minim de spatiu consumat.