Imbunatatiri VT 06

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

costel2007

Active Member
15 Martie 2016
56
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Salut
In colectia mea de jucarii a intrat si automotorul VT 06 produs de Liliput si este compus din trei vagoane.Luminile sunt verde - rosu si se aprind in functie de sens.Producatorul a prevazut acest model cu led-uri bicolor, verde - rosu, cu trei pini.In locul led-ului bicolor, verde - rosu, am folosit o combinatie de doua led-uri:
1.Pentru iluminarea fata am folosit led-uri cu diametrul de 4 mm, alb cald si lentila concava.2.Pentru iluminarea spate am folosit led-uri smd rosii si au fost montate sub cele albe.Dupa asamblare o surpriza neplacuta, lumina scapa excesiv in cabina si sub vagon.Pentru a impiedica dispersia luminii, drept izolatie, am folosit varnish termocontractabilPrinderea varnish-ului am facut-o prin incalzirea acestuia cu un letcon, dupa pozitionare, doar in portiunea celor doua led-uri.
Intre varnish si cablaj am aplicat cateva picaturi de adeziv transparent peste care am dat cu vopsea de culoare inchisa.
In interiorul tubului am aplicat un strat de vopsea alba pentru o dispersie uniforma a luminii.

Iluminarea fata
In partea stanga a automotorului am pus pentru comparatie locomotiva BR 290 (ROCO) cu led-uri albe smd superflux.Iluminarea spate.

 
mpursu a spus:
Felicitari! :aplauze:
Unde ai gasit LED-uri warm-white? 8)
Imi place tare mult ideea LED-urilor rosii plasate sub LED-urile albe :aplauze:
Spune (arata) mai multe despre BR290 :D

Salut si multumesc
poate prin aceasta scurta prezentare am reusit sa inspir pe cineva
am sa prezint si modificarile aduse la BR 290.
 
Revin cu prezentarea lucrarii :lol:

In primul vagon (cel cu motor) am instalat o rigleta cu doua led-uri alb cald.Tot in acest vagon am instalat si un decodor digital DIGITRAX DH123. Am ales acest tip de decodor ca nu se incalzeste ( multumesc sesamcave pentru achizitie :aplauze: ).
Pentru ca am vrut ca iluminatul interior sa fie independent de faruri si stopuri am facut imbunatatiri si la decodor. Am adaugat inca o functie acestuia si astfel am pus pe F2 lumina interioara.Asa arata primul vagon de la automotorul VT 06 cu lumina interioara ( led-uri alb cald ). Cladirea si G12 au primit si ele acelasi tip de led-uri.

 
La asta nu m-am gandit, este o idee excelenta, trebuie sa adun informatii in legatura cu interiorul vagonului. :lol: Multumesc