într-adevăr, încă de la prima treaptă de viteză motorul trecea direct la viteză maximă şi nu mai asculta decât de comanda de oprire, iar uneori nici măcar de aceasta, singura posibilitate de oprire a locomotivei fiind... ridicarea ei de pe şine. Aceste manifestări apăreau indiferent dacă becul era aprins sau stins (da, această versiune de BR80 chiar are bec). Colegul spunea că în analogic locomotiva funcţionează perfect, iar manifestările anormale apar în prezenţa oricărui decodor digital.
Aceste indicii mi-au arătat clar că avem de-a face cu atingeri parazite între circuitul motorului şi alte componente ale instalaţiei electrice din locomotivă. Deci... demontăm şi examinăm...
Iniţial am suspectat conexiunile beculeţului, mai ales că le-am văzut foarte aproape de traseele motorului, dar testările mele cu multimetrul nu au arătat niciun contact între circuite. Deoarece am şi eu o astfel de locomotivă (poate o mai ţineţi minte, are bielele complete), am montat în aceasta motorul locomotivei vizitatoare. Funcţionarea locomotivei mele cu acest motor a fost OK.