Imbunatatirea terasamentului la Roco Line

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

cosmin78

Well-Known Member
Trenulist
28 Aprilie 2007
6.284
965
Porto/Craiova
YAHOO
cosminn78
LOCATION
Porto/Craiova
Rolul terasamentului pe o diorama este fundamental,ochiul fuge de la materialul rulant la "asternutul" de sub acesta.si cu cat este mai bine reprodus,cu atat senzatia de realitate se amplifica.de aceea,cu toate eforturile depuse de diverse firme,cel mai realist terasament este cel aplicat cu pietris brut.
ce te faci atunci cand ai cativa metri buni de linie cu terasament de fabrica?te scarpini in cap si te gandesti...sa il folosesc asa,insa nu arata grozav sau sa il scot si sa pun pietris pe langa linie...?greu al naibii,mai ales cand faci socoteala la cantitatea de pietris si costul acestuia.eu aici nu am gasit pietris mai ieftin de 14 euro ambalajul(parca 500g au borcanele acelea de la Noch)...
insa,cuvintele instructorului de la Casa Pionierilor.....imi rasuna in minte..."improvizati,improvizati,inlocuiti".tipic romanesc,nu?sau este glasul eficientei? :wink:

magazin pentru animale,animaluse,pasarei si pestisori,testoase si soparle...pietris pentru acvariu,5 euro punga de 2 kg,granulatia parca intentionat facuta pentru HO :shock: culoarea,putin inchisa,insa nu e problema.

L-am intrebat pe Florin Vornicu ( Gam3) cum au facut la diorama de la Sinaia,unde au folosit Roco Line la care au adaugat pietris...si am trecut la treburi :)

intai am avut grija sa albesc pietrisuldiferenta se vede clar.

una din transele de pietris aflat la vopsit nu a iesit asa cum mi-am dorit,iar pentru insista pe culoarea mai deschisa,am adaugat un pic de pudra de talc,acest pietris fiind utilizat numai pe mijlocul liniilor.
 
si am acoperit-o cu pietris.pe mijloc am pus pietrisul la care am folosit pudra de talc.
in cazul in care vreau sa fixez pietrisul mai bine cu solutie de aracet+apa(si picatura magica de detergent),pe laterale ramane neschimbata culoarea,iar cel de pe mijloc se inchide un pic,in realitate murdaria fiind mai evidenta intre linii.

 
am adaugat vopsea alba diluata intr-un recipient peste care am pus pietrisul,apoi am lasat la uscat
 
Roco Line code 83 (2,1 mm) cu terasament de cauciuc...nu se mai fabrica de mult acest terasament,in schimb linia da.
face rezonanta,insa diorama avand 2 nivele,tuneluri,deci implicit cutii de rezonanta din plin,cred ca nu face mai mult zgomot decat facea fara pietris.
as fi putut sa incerc o antifonare,lipind un strat de pluta cu prenandez pe suportul de placaj si peste sa aplic liniile de mai sus...insa... :p