Imbunatatire BR 80 Roco

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

B74MRV

Well-Known Member
Trenulist
13 Martie 2016
1.117
67
Bucuresti, Dristor, Sect. 3
YAHOO
[email protected]
LOCATION
Bucuresti, Dristor, Sect. 3
Sal
Recent, un coleg forum-list a apelat la mine pt ai imbunatati o mica dar indragita loko, un BR80 Roco. Adica instalarea de SMD-uri golden-white in faruri si montarea unui decodor cu sunet.
Fara a va mai da amanunte plictisitoare despre parcursul lucrarilor, va prezint rezultatul:


Cea mai grea parte a lucrari a fost sa conving decodorul sa incapa cu tot cu difuzor in micul spatiu pus la dispozitie de marchiza, dar, evident, am resit :aplauze:
Spor
 
inainte de detalii: intrebari

din cate vad e varianta mai ieftina cica de br 80 de la roco ? sau aia fara toate bielele ?
din cate imi aduc aminte are niste faruri pictate sau ceva de genul asta, la fel ca si varianta cu biele full (inmatriculate db/dr, una dupa alta)

ma intereseaza detalii legate de iluminare, cum s-a facut, ca pare totusi opac la prima vedere; s-a gaurit ceva pentru a baga ledurile sau totusi nu e plasticul ala chiar asa de opac precum pare ?
 
Daca o tii tot asa, Prognosis va veni la tine la meditatii de prestidigitatie ;-) pacat ca nu ai facut poze cu etapele, chiar am una de modificat, dar mai bine o trimit la tine, ca esti sarguincios
:D
 
andreiul a spus:
vezi domnu obi, ROOOCOOO

Vreau sa fac cadou la un pusti, asa ca nu spera sa-mi plasez una pe raft, ca nu tine :D
Daca chiar vreau ceva de jenu', strang malai de un 81 FLM, sau Rag Trix, stii ca imi place rugina... :D

Plus ca loko nu e la mine, e virgina, la Dan :fluierat:
 
Sal
Andrei, detali sunt putine: multa munca, spirale la care te uiti cu lupa, degete prea groase si multa rabdare (ce bine ca nu mai fumez :lol: ).
Dan, asta are 3 fata si 2 spate.
Vali, de as aveat timpul D-ului Prognosis ...................... multe as face.
Spor
 
Sal Mircea
Poze din timpul lucrari nu am, considerand aceasta modificare ceva neinteresant pt lumea trenulistica (putin fata de modificarile facute la BBII si la Glaskasten-uri).
Multumesc pt aprecieri.
Spor
 
obiwan a spus:
Daca o tii tot asa, Prognosis va veni la tine la meditatii de prestidigitatie ;-) pacat ca nu ai facut poze cu etapele, chiar am una de modificat, dar mai bine o trimit la tine, ca esti sarguincios
:D

Poi sa vedem daca ma descurc fara meditatii maestre obi!

Locomotiva cu abur BR 80 Roco (alta varianta)

BR80-Roco.jpg


O alta macheta destul de simpatica dar descompletata si cu mototul nefolositor, a sosit de la Constanta pentru reconditionare. Aceasta masina pe vapori, realizata de Roco, este o imbinare ciudata intre Roco de calitate si Roco pueril. Sasiul metalic, bine realizat, cu diverse facilitati pentru montarea de accesorii implica ideea ca masina a fost facuta in mai multe variante. Caroseria foarte detaliata, frumos inscriptionata, lucrata din plastic de calitate si care se imbina usor si frumos cu sasiul, contrasteaza puternic cu bielajul rudimentar si simplist, gen Piko pentru copii… Usa cazanului prezinta o gaura in partea de sus, probabil ca acolo a fost amplasat un far, desi pare nelalocul lui un astfel de amplasament… In rest toate farurile sunt dummy. Daca pe spate va fi relativ simplu de amplasat luminile, felinarele frontale sunt o noua provocare, la care sper sa fac fata cu vreo idee buna!

Pentru inceput am testat motorul si am descoperit un motor Roco, in 5 poli, inchis total in carcasa, dar nefunctional pentru moment. Probabil ca va trebui demontat si curatat, pentru ca el ar da sa plece, dar se poticneste.

Am inceput cu refacerea acoperisului dupa ce am studiat ceva imagini de pe net, folosind ca materie de lucru forexul de 1 si 0,8 mm, din care am confectionat piesele. Lipiturile efectuate cu cianoacrilic si vopsirea cu negru mat Revell acrilic.


(link catre situl meu... CENZURAT)