imbinare module

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

bogdan_g

Active Member
Trenulist
2 Ianuarie 2009
171
0
bucuresti
LOCATION
bucuresti
ma gandeam, ca cel mai bine ar fi fost ca pe sub pod ... ,evident, sa curga o apa...
intreb, fiind lipsit de experienta, cum pot face sa treaca un rau peste imbinarea celor doua module?
 

stageexp

Well-Known Member
Trenulist
14 Ianuarie 2008
1.260
2
Timisoara
LOCATION
Timisoara
Salut,
imbinarea a doua zone de acest tip este foarte dificila, deoarece lipsesc elementele care au rol de mascare a zonei de separatie (iarba si altele).

Singurul lucru care imi vine imi minte, ar fi acesta: sa ai o zona de apa cu niveluri diferite, adica cu stavilare, ceva de genul amenajarii Crisului in Oradea, astfel incat o cadere mica de apa poate fi organizata chiar in zona de imbinare, mascand astfel trecerea dintre cele doua module.
 

stageexp

Well-Known Member
Trenulist
14 Ianuarie 2008
1.260
2
Timisoara
LOCATION
Timisoara
Pai dai cautare pe google cu oradea crisul repede si gasesti poze la greu.
Adica ceva de genul asta:

http://www.tripadvisor.com/LocationPhotos-g304061-Oradea_Transylvania.html26097300
 

victorian

Well-Known Member
Trenulist
21 Octombrie 2007
2.229
8
Constanta
LOCATION
Constanta
Salut Bogdan,


Daca vrei sa faci raul chiar pe mijloc, cu rostul de imbinare al panourilor in mijlocul oglinzii de apa o sa fie aiurea, o sa se vada foarte urat despartitura.

Fa cursul de apa intr-o parte si foloseste rostul dintre module ca margine pentru el si in felul asta o sa pierzi imbinarea in peisaj. Fie ca faci sau nu o apa, o balta acolo, totul este sa folosesti marginea ca s-o transformi in ceva ce ar putea avea margine dreapta: un zid de sprijin, nu taluz inierbat, un dig, o margine de drum etc. Fiind dreapta, e ceva facut de mana omului. Daca ar fi fost naturala, trebuia sa fie serpuita/sinuoasa. Spor!
 

bogdan_g

Active Member
Trenulist
2 Ianuarie 2009
171
0
bucuresti
LOCATION
bucuresti
dorin, ...santierul meu este impartit in patru segmente, din motive bine cunoscute ..., iar apa ar urma sa ''curga'' pe patru, trei si doi, in conditiile in care pe modulul nr. trei as avea un pic de loc si pentru un lac ...sau ma rog o acumulare de apa. oricum imi trebuie o solutie pentru problema asa cum este ea (adica apa traverseaza imbinarea modulelor). am posibilitatea sa reglez desciderea luciului de apa la aceasta imbinare a modulelor, lucru care sper sa ma ajute un pic ...
asa cum spunea si stageexp mai sus poate iese ceva cu stavilare ... stiu ca pe cursurile raurilor pe care se practica plutaritul erau amenajate tot felul de ... lucrari ... (nu am vazut nici in poze), poate ma ajuta cineva mai documentat. oricum sper sa o scot cumva la capat.
bogdan.
 

victorian

Well-Known Member
Trenulist
21 Octombrie 2007
2.229
8
Constanta
LOCATION
Constanta
OK, am inteles, atunci continuam cursul de apa peste doua module: uneori se pune de-a lungul raului un soi de "treapta" care are rolul de a aduna mai multa apa in spatele ei cu scopul de a face spre exemplu un segment al raului navigabil. Asa este cazul in poza alaturata:

brumlcgd1meu71tri.jpg


Este un exemplu din Bavaria, la Bamberg. Observi in coltul de stanga jos al imaginii aceasta "treapta" peste care surplusul de apa "sare" fara probleme facand spuma. Portiunea din spatele treptei este navigabila pentru barci sau chiar nave fluviale de pescaj mic; portiunea din fata treptei, inspre spatele imaginii, este ne-navigabila.

Aici: http://static.blogo.it/ecoblog/ArnoFirenze.jpg vezi o treapta asemanatoare pe Arno, mai jos de Ponte Vecchio la Florenta, cu acelasi scop: de a aduna un pic de apa in partea de sus, pentru a face portiunea respectiva navigabila.

Pentru tine marea provocare va fi sa realizezi apa si spuma. Probabil cea mai buna idee va fi sa utilizezi produsele dedicate Noch (apa si spuma) servindu-te totodata de imagini ale unor asemenea trepte reale pentru a obtine o imagine veridica. O treapta asemanatoare se poate gasi pe Somes, in centrul Clujului, asa ca ii rog pe clujeni sa puna aici o poza cu treapta din spatele "Casei Modei"!
 

bogdan_g

Active Member
Trenulist
2 Ianuarie 2009
171
0
bucuresti
LOCATION
bucuresti
da, ceva de genul acesta ar trebui ... acum, cum il fac eu si cum il fac tot eu sa arate si din 1900 si cu spuma alba (apa nu face spuma!) este intradevar o mare provocare. ce vreau eu sa fac defapt ? (intreb cum se numesc sau ... ce sunt ...)sa stiu macar ce caut (daca tot am fost directionat din start la google :D) )
 

Gam3

Moderator
Super Moderator
Trenulist
18 Iunie 2016
5.962
2.290
Iași
LOCATION
Iași
Am scris ieri la alt subiect, spuma / efect cadere de apa Faller cod 171662

http://www.modellbahnshop-lippe.com/productzoom/FALLER/39-7-0-7808-004010-0-0-0-0-0-0-grp-gb-p-0/productzoom.html

De la Woodland Scenics:

http://woodlandscenics.woodlandscenics.com/show/Item/C1212/page/1