iluminare vagon piko calatori

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

alecs11

Member
21 Octombrie 2007
28
0
Timisoara
LOCATION
Timisoara
am 3 vagoane calatori obb intercity piko din start set , si as vrea sa le iluminez . Ce leduri imi recomdati si cum sa le pun ? Si mai am o problema, nu am reusit sa deschid vagoanele , cum sa fac?
asa=i cu incepatorii, asa-i cu mine :p
 
Vagonul il desfaci cu un cuter.El este prins in niste cleme si bagi cuterul intre sasiu si carcasa iar cu putina forta,indemanare si precizie ai sa reusesti sa desfaci vagonul.

Bafta
 
NU recomand folosirea cuter-ului, pt. a nu lasa urme. Eu il desfac fara nici un instrument, din aproape in aproape, incepand cu un capat apasand axial pe tampoane, cu atentie sa nu le deformez, pana ce se elibereaza sasiul de carcasa.

Pentru iluminare vezi aici
 
Dac iti garantez ca nu vei reusi sa desfaci vagoanele din startsetul ARCO,cel cu locomotiva electrica.Am desfacut foarte frumos cu cuterul,nu au ramas urme
 
Toate vagoanele de calatori piko sunt la fel: al naibii de greu de desfacut. Asta pt. ca exista acele ghidaje ale carcasei care intra in fantele corespunzatoare din sasiu iar plasticul este destul de rigid.

Se poate desface totusi cu mainile goale cu un pic de atentie. Prima oara merge mai greu... :D

(Vagoanele etajate se desfac muuult mai usor...)
 
Rally, m-am uitat la link-ul postat de tine si nu inteleg de ce sunt pozitionate lamelele in acel mod. Rotile sunt izolate doar la unul din capete? Intreb deoarece la vagoanele mele rotile sunt izolate la ambele capete si nu stiu ce solutie sa adopt.
 
Am dat aici mai multe detalii http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1001&postdays=0&postorder=asc&start=15
 
Eu am incercat mai multe variante pornind tot de la 3 vagoane , apoi am ajuns la 5 vagoane, si le-am iluminat cu leduri , apoi am trecut la smd-uri, de culoare alba, si unele erau mai mici si de culoare mai slaba , altele erau mai mari si dadeau o lumina mai puternica....in prezent le am pe toate cu smd-uri galbene, pt ca mie mi s-au parut mai aproape de realitate-albul neon este prea tare si chiar se vede si prin carcasa de plastic.