Horia_Radulescu a spus:...
ca sa raspund lui Gyuri la punctul "H", la noi la FREMO fiecare este responsabil pentru materialul sau rulant (functionare), insa inainte de intalnire se face o lista cu materialul disponibil, pentru ca avem si un responsabil cu formarea garniturilor autentice (sau de exemplu necesarul de vagoane de marfa la diferitele "industrii"... ca daca nu am cu ce sa duc carbune de la mina la furnal si de acolo cocs la otelarie, degeaba am 20 de vagoane platforma sa duc placile de otel la fabrica de masini si acolo inca 10 vagoane inchise ca sa duc masinile gata fabricate...la extrema asta inca nu s-a ajuns la voi, insa cum ar fi un traseu logic simplu, de exemplu "taiat lemne in padure > incarcat lemne in gara X > transportat si descarcat la fabrica de lemne > de acolo incarcat scanduri > transportat la gara Y > de acolo transbordare pe vapor, slep, camion, etc (si evident retur vagoane goale)"
![]()
Sa schimbam putin macazaul.
Ce ne facem cu "specificul" modulelor? Facem toti gari? Daca pe viitor ajungem sa facem expozitie intr-un spatiu mult mai mare, mergem cu trenul din gara in gara? Adica clubul x are gara, clubul y are gara, pasionatul z are tot gara si tot asa?
Vreau sa stiu daca se baga cineva la facut alte module, ce ar vrea sa faca?
Zona montana cu poduri, zona de campie, triaj, un combinat chimic, o mina, etc. Ar fi bine sa stim si aceste aspecte inainte de a ne apuca sa facem alte module.
De exemplu eu am vorbit la expozitie cu Vali si am fi tentati sa facem o zona de munte, cu ceva viaducte.