ICNcT2009 Oradea / Baile Felix

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

mpursu

Well-Known Member
Trenulist
25 August 2007
3.648
601
Oradea
railcrisana.wordpress.com
WEBSITE
https://railcrisana.wordpress.com/
LOCATION
Oradea
YOUTUBE
mpursu
In perioada 5-7.11.2009, la Oradea / Baile Felix s-au desfasurat lucrarile editiei a 14-a a Conferintei Internationale de Tehnologiii Neconventionale ICNcT2009 (aici). Am facut parte din comitetul de organizare si am participat cu 3rei lucrari, dintre care una a fost selectata pentru a fi prezentata in plenul conferintei.
 
Pe scurt, am prezentat modul in care tehnologiile neconventionale sunt aplicate cu succes in modelismul feroviar. Am inceput cu o istorie mult simplificata a modelismului feroviar, punctand faptul ca primele modele feroviare s-au realizat cu tehnologia specifica lemnului, apoi cu tehnologia specifica tablei, dupa care au intrat in scena tehnologiile neconventionale, alaturi de sistemele CAD/CAM/CAE, masinile CNC etc.
In imagini si filmuletze edificatoare, am aratat cum se porneste de la modelul 3D al piesei de realizat (o carcasa de locomotiva), cum softul adecvat proiecteaza partile active ale matritei si electrozii cu care acestea vor fi realizate prin eroziune electrica, cum acesti electrozi sunt realizati de masinile CNC si, montati in masina de prelucrat prin eroziune electrica, produc matrita respectiva etc. Un alt filmuletz prezinta tehnologiile moderne si neconventionale de vopsire si inscriptionare a modelelor feroviare, dupa care prezint pe scurt inceputul intrarii tehnologiilor laser in lumea miniferoviara. Dupa cateva cuvinte despre micro-miniaturizare si despre tehnica digitala, vine al 3reilea filmuletz, in care... insasi aburoasa CFR 150.1114 face niste manevre, cu lumini & sunet!
Dupa prezentarea concluziilor, in finalul expunerii urmeaza o mica surpriza: o imagine cu celebrul ou Faberge "Trans-Siberian", despre care gasiti detalii aici. Citez din expunerea mea "deci... trebuie sa fim foarte atenti, fiindca nu se stie niciodata prin cat de inalte cercuri putem gasi pasionati feroviari!" :D
Cu alte cuvinte, am prezentat acest frumos hobby colegilor din toata tara, membri in Asociatia Romana pentru Tehnologii Neconventionale, folosind exact cuvintele lor si cu referiri concrete la exact aceste tehnologii, ceea ce ei au foarte apreciat 8)
Voi incerca sa fac cumva sa aduc pe forum insasi lucrarea (publicata in Revista de Tehnologii Neconventionale 1/2009) si prezentarea acesteia.
Multumesc tuturor celor care m-au ajutat: DIP, 060-EA, Bogdan I, Mixu etc. :aplauze::aplauze::aplauze:
 
Ca urmare a demersurilor noastre, Revista de Tehnologii Neconventionale are de ieri un site, www.revtn.ro , de unde pot fi accesate lucrarile prezentate la conferinta ICNCT2009, cuprinse in numerele 1-4 ale volumului XIII. Printre ele este si... lucrarea despre care v-am povestit :D
Printre imagini veti recunoaste elemente din colectiile MPU, DIP si 060-EA, imagini de la Expozitia "Colectii si colectionari" Brasov 2008 etc., iar printre trimiterile bibliografice.... va las pe voi sa vedeti ce-i acolo :D