- 11 Iulie 2012
- 186
- 48
Am plecat din Iasi la ora 19:25 cu trenul Iasi-Timisoara N
fiind un drum asa de lung pana a iesi din tara, am ales sa calatoresc la vagonul de dormit pana la Cluj
am ramas dezamagit de vagonul de dormit, avand in vedere cat costa suplimentul de pat, dar in cabina este destul de curat
in Cluj trebuia sa ajung ora 04:32, dar am avut intarziere cam 30 de minute, si de aici am avut tren pentru Budapesta la ora 06:44
tren IC 362
vagonul este foarte curat, confortabil desi nu pare din poze, foarte bine antifonat
WIFI disponibil dar internetul functioneaza doar in Ungaria si semnalul este destul de slab
trenul are in compunere si un vagon restaurant MAV
in Puspokladany am schimbat locomotiva
iese
intra
in Budapesta am ajuns la ora 13.20
ZSR 350
Taur MAV in memoria revolutionarilor din anul 1956
Skoda 109E
Taurus GySEV
intre timp apare si un Vectron de la ELL inchiriat de GySEV, locomotivele Vectron urmeaza sa inlocuiasca Taurii 1116 ce sunt inchiriati de la OBB
vagoane GySEV ex. OBB
si EAul nostru
Budapesta Keleti
a doua zi dimineata din nou la gara pentru a merge la Viena
biletul pentru Budapesta-Viena-Budapesta l-am cumparat on-line de pe site-ul MAV. A fost cea mai ieftina varianta.
Bilet de la MAV pentru o singura persoana dus-intors: 36E
Bilet de la CFR pentru o singura persoana dus-intors: 55,5E
Bilet de la OBB pentru o singura persoana dus-intors: 78.40
TRAXX MAV
IC 73 Budapesta-Bucuresti N, doar primele 3 vagoane erau CFR, 21-76; 21-76; 10-91
la 7:40 pleaca RailJetul spre Viena, recomandat sa cumparati si rezervare, foarte aglomerat trenul, am fost nevoit sa ridic de doua ori persoane ce nu aveau rezervare si stateau pe locurile mele
mancarea la vagonul restaurant este putin cam scumpa, in schimb este buna
in tren am avut WiFi, intrenetul functioneaza doar pe teritoriul Austriei
am ajung in gara centrala din Viena
RJ de la Budapesta s-a cuplat cu un RJ ce astepta deja in gara. Garnitura a plecat mai departe spre Munchen
gara arata :aplauze:
diverse trenuri
mancarea la RJ se poate lua si 2GO
.
.
.
.
.
Si acuma urmeaza drumul etern spre casa.
Trenul de la Budapesta la Cluj, 30 min intarziere. Intarziere facuta in granita pentru ca era lipsa locomotiva Diesel CFR, trenul de la Brasov cu care trebuia sa vina locomotiva noastra era intarziat.
Trenul de la Timisoara la Iasi, +60 min intarziere
tabela minte

fiind un drum asa de lung pana a iesi din tara, am ales sa calatoresc la vagonul de dormit pana la Cluj
am ramas dezamagit de vagonul de dormit, avand in vedere cat costa suplimentul de pat, dar in cabina este destul de curat

in Cluj trebuia sa ajung ora 04:32, dar am avut intarziere cam 30 de minute, si de aici am avut tren pentru Budapesta la ora 06:44
tren IC 362

vagonul este foarte curat, confortabil desi nu pare din poze, foarte bine antifonat
WIFI disponibil dar internetul functioneaza doar in Ungaria si semnalul este destul de slab

trenul are in compunere si un vagon restaurant MAV

in Puspokladany am schimbat locomotiva

iese

intra

in Budapesta am ajuns la ora 13.20
ZSR 350

Taur MAV in memoria revolutionarilor din anul 1956

Skoda 109E

Taurus GySEV

intre timp apare si un Vectron de la ELL inchiriat de GySEV, locomotivele Vectron urmeaza sa inlocuiasca Taurii 1116 ce sunt inchiriati de la OBB

vagoane GySEV ex. OBB

si EAul nostru

Budapesta Keleti

a doua zi dimineata din nou la gara pentru a merge la Viena
biletul pentru Budapesta-Viena-Budapesta l-am cumparat on-line de pe site-ul MAV. A fost cea mai ieftina varianta.
Bilet de la MAV pentru o singura persoana dus-intors: 36E
Bilet de la CFR pentru o singura persoana dus-intors: 55,5E
Bilet de la OBB pentru o singura persoana dus-intors: 78.40

TRAXX MAV

IC 73 Budapesta-Bucuresti N, doar primele 3 vagoane erau CFR, 21-76; 21-76; 10-91

la 7:40 pleaca RailJetul spre Viena, recomandat sa cumparati si rezervare, foarte aglomerat trenul, am fost nevoit sa ridic de doua ori persoane ce nu aveau rezervare si stateau pe locurile mele

mancarea la vagonul restaurant este putin cam scumpa, in schimb este buna

in tren am avut WiFi, intrenetul functioneaza doar pe teritoriul Austriei

am ajung in gara centrala din Viena
RJ de la Budapesta s-a cuplat cu un RJ ce astepta deja in gara. Garnitura a plecat mai departe spre Munchen

gara arata :aplauze:

diverse trenuri

mancarea la RJ se poate lua si 2GO

.
.
.
.
.
Si acuma urmeaza drumul etern spre casa.
Trenul de la Budapesta la Cluj, 30 min intarziere. Intarziere facuta in granita pentru ca era lipsa locomotiva Diesel CFR, trenul de la Brasov cu care trebuia sa vina locomotiva noastra era intarziat.
Trenul de la Timisoara la Iasi, +60 min intarziere
tabela minte