Iasi. 115 ani de tramvai.

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

TATRA

Well-Known Member
Trenulist
7 Iulie 2010
559
1
IASI
www.wix.com
WEBSITE
http://www.wix.com/adriancrenganis/machete?ref=nf
YAHOO
death_rocker2003
LOCATION
IASI
Municipiul Iasi se poate lauda cu o istorie de 115 de ani de tramvai.
In anul 1898 regele Carol I a dat decretul de concesionare a tramvaiului electric din Iasi firmei AEG Berlin (Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft), urmand ca in data de 1 martie 1900 sa circule primul tramvai pe traseul Gara – Hala Centrala.

Dorim sa marcam cei 115 ani cu o mica parada a tramvaielor, adica cele doua vagoane de epoca AEG 1 si ITB 100.

Interval orar: 12:00 – 15:00
Plecare la orele 12:00 din rond Targu Cucu, spre Podu Ros, urmand traseul tramvaiului 1.

Organizatori: Asociatia Prietenii Tramvaiului Iasi.
Partener: RATP Iasi
Sponsor: Artis IT Univers

ACCESUL IN TRAMVAIE SE VA FACE PE BAZA LEGITIMATIEI DE CALATORIE.
Bilete RATP prin SMS: http://www.ratp-iasi.ro/sms1.html

 
Prima oprire: Depou Gara.
Vagonul ITB a primit inscrisurile evenimentului, mici si simpatice, ca si vagonul.Oameni harnici si pasionati!


Parasim ITB-ul si ne indreptam spre depoul Dacia, la AEG.


Batranul AEG primeste insemnele care-i spun si varsta. :aplauze: :aplauze: :aplauze:Va asteptam maine la plimbare!!! :wink:
 
Ieri, in jurul orelor 10:00, am ajuns la depoul Gara impreuna cu Alexandra si George pentru a curata geamurile ITB-ului.


La celalalt depou, Tudor si Gaby munceau de zor la AEG.


Sedinta foto la iesirea din depou.AEG-ul trece prin fata depoului Gara, dupa care iesim in urma lui.


In rond Targu Cucu am ajuns pe la 11:30.Iesim din rond si mergem pe traseul 1.


Rond Copou: pauza de cafea.


Targu Cucu.


Echipa asociatiei "Prietenii Tramvaiului" va saluta!
De la stanga la dreapta: Gaby, Alexandra, Adrian, Tudor si George.
 
Reportaj DIGI24:

Pentru câteva ore, transportul public din Iaşi s-a întors în timp. Dou㒠vagoane de epoc㒠au circulat ieri prin centrul oraşului, pentru a marca 115 ani de când în oraş exist㒠transport public pe şine. Cele dou㒠vagoane, din 1900 şi 1959, au fost restaurate dup㒠sute de ore de munc㒠migă’loasă’.

De departe, vedeta evenimentului a fost unul dintre primele tramvaie care au circulat vreodat㒠prin Iaşi, în anul 1900. Acest veteran al transportului public din Copou a fost adus de la Berlin. Traseul să’u acoperea doar câţiva kilometri prin oraş, de la Gar㒠la Hala Centrală’. Doar 18 persoane aveau loc pe scaune. Celă’lalt tramvai de epoc㒠a fost produs la întreprinderea de Transport Bucureşti şi a fost pus în funcţiune în 1959. A fost retras din circulaţie dup㒠aproape patru decenii.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Prietenii Tramvaiului, un grup de entuziaşti cu multe planuri, între care şi crearea unui muzeu de profil la Iaşi.
Accesul că’lă’torilor în vagoane s-a fă’cut pe baza obişnuitelor bilete şi abonamente.

http://www.digi24.ro/stire/IASI-Plimbare-cu-tramvaiul-de-epoca-prin-oras_84791
 
Felicitari pentru acest eveniment, si ma bucur sa vad vechiul tramvai. De ar fi cit mai multe vechituri in stare de functiune ar fi si mai bine macar nu am uita trecutul, si cu ce se plimbau bunicii si parintii nostri (adica copii si nepotii).
 
Multumim, wittman!

Al doilea reportaj al celor de la Digi24.
Pentru câteva ore, transportul public din Iaşi s-a întors în timp. Dou㒠vagoane de epoc㒠au circulat duminic㒠prin centrul oraşului pentru a marca 115 ani de când la Iaşi a fost pus în funcţiune primul tramvai electric.
Cele dou㒠vagoane, unul din 1900 şi un altul din 1959, au fost restaurate în atelierul RATP, dup㒠o munc㒠migă’loasă’. Parfumul lor de epoc㒠a atras zeci de că’lă’tori mari şi mici.

De departe vedeta de pe şine a fost primul tramvai care a circulat prin Iaşi. Adus de la Berlin, vagonul mergea doar câţiva kilometri pe traseul Gară’-Hala Centrală’.

Cel de-al doilea vagon de epoc㒠a fost produs la întreprinderea de Transport Bucureşti şi a fost pus în funcţiune la Iaşi în 1959. A fost retras din circulaţie dup㒠aproape patru decenii.

Parada tramvaielor de epoca a fost organizata de Asociaţia Prietenii Tramvaiului, care şi-a propus ca în acest mod s㒠marcheze cei 115 ani de existenţ㒠a tramvaiului electric în Capitala Moldovei.

Cei care nu au putut participa la parada tramvaielor de epoc㒠vor fi nevoiţi s㒠aştepte pân㒠pe 1 iunie, când vagoanele vor fi scoase din nou la strad㒠de Ziua Copilului.

http://www.digi24.ro/stire/Parada-tramvaielor-de-epoca_85024
 
Ieri şi azi am avut programate filmă’ri în ambele depouri de tramvaie cu echipa emisiunii "Turist acasă’" de la Digi 24 Iaşi.

12.03.2013 - Depou Gara
Tudor, dupa interviu in vagonul ITB.


Din nou Tudor, alaturi de echipa Digi 24.


Adrian Mihai - purtatorul de cuvant al RATP Iasi.


Este randul meu sa vorbesc. Pe geaca avem insemnele unei firme si am fost nevoit sa filmez in pulover. Timp de 15 - 20 de minute am crezut ca mor de frig!
Nu mi-a trecut prin cap sa-mi iau o geaca simpla de-acasa!


Parasim depoul Gara...


... si ajungem in rondul Canta, unde l-am asteptat pe domnul Micu Gheorghe, unul din cei mai vechi vatmani din regie.


13.03.2013 - Depou Dacia
Am filmat vagonul Tatra 262 in miscare prin depou.
Din pacate am uitat camera foto acasa si am folosit telefonul.

 
Intrebare idioata...Ce dumnezo e cu bulina aia albastra din poze ca arata oribil si ma dor ochii de la ele?(Inainte de a sari toti, sunt pe dispozitiv mobil si nu pot accesa pozele postate sub forma de link-uri miniatura)
Toate cele bune!