Holsurub sine

tadi

Member
15 Martie 2011
29
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Salut,

Dupa ce am reusit sa montez circuitul pe o placa mdf de 8mm mi-am dat seama ca nu am 'adancime'. Stau si cuget... am niste placi de extrudat de 2cm grosime si ma gandesc sa le instalez intre sina si placa mdf. Folosesc holsuruburi PIKO care au ~1cm lungime cu care nu am nicio sansa sa fixez direct in placa sina+terasament+2cm de extrudat. Intrebare: se gasesc pe undeva holsuruburi de 3cm lungime si diametru de 1mm (cred ca acesta este diametrul holsuruburilor PIKO)?.

Ah, uitasem, exclus sa fixez sina+terasament in extrudat. Am facut niste teste si in timp se comporta ca si cum ar fi fixate in branza.

O zi buna.
 
Salut,
Vezi ca la Mr.Bricolage sau la Hornbach vei gasi o gama foarte larga de holzsuruburi si surubele, de diferite dimensiuni si marimi....
Fa un drum pe la unul dintre ei si vezi ce gasesti....

Marius.
 
sina nu se prinde direct pe extrudat.si nu cu suruburi.inevitabil vei strange unul mai mult decat celalalt si apar deformari in linie.
lipeste extrudatul pe mdf cu aracet.peste exrudat aplici un strat de pluta....sau nu,dupa dorinta.apoi liniile le poti lipi cu prenandez,un adeziv elastic ce nu iti va transmite zgomotul de la sine catre extrudat,asa cum s-ar intampla in cazul in care ai prinde in suruburi.
 
mmkelemen a spus:
Apropos, unde gasesc pluta de 5mm sa pun sub sine?
Scuze de Off.

Hmm... oare holsurubul sta mai bine in pluta? Poate resusesc sa lipesc pluta pe extrudat si sa prind sina in pluta. Daca gasesti sa-mi spui si mie.

Cred ca pana la urma cumpar placaj subtire, lipesc pe extrudat si prind sina in placaj. Mi-e sila de taiat placaj....
 
cosmin78 a spus:
cosmin78 a spus:
sina nu se prinde direct pe extrudat.si nu cu suruburi.inevitabil vei strange unul mai mult decat celalalt si apar deformari ...

vorbesc la pereti :(

Inteles. N-as vrea sa lipesc sina. Diorama mea este sa spunem... rabatabila. 2 Placi de mdf prinse intre ele cu coliere, total 160x120 (ca sa o pot strange rapid in caz de scandal ;-) ). Sa spunem ca sunt novice, este prima 'diorama' si deocamdata invat ce si cum. Am investit destul de mult in sine si ma gandesc ca pe viitor sa le pot refolosi in momentul in care spatiul imi va permite o diorama mai mare.
 
Pai daca vrei sa recuperezi sinele, inseamna ca nu mai pui balast, nu? In acest caz, nu prea mai are farmec...

Eu zic sa incepi cu un plan foarte simplu, ceva cu doua, maxim trei macaze, pe care sa 'poti' alerga garniturile. In acest fel nu vei cheltui mult pe sine, poti experimenta diferite tehnici si ai ceva cu care sa te poti 'juca'.
 
felippe a spus:
Pai daca vrei sa recuperezi sinele, inseamna ca nu mai pui balast, nu? In acest caz, nu prea mai are farmec...

Eu zic sa incepi cu un plan foarte simplu, ceva cu doua, maxim trei macaze, pe care sa 'poti' alerga garniturile. In acest fel nu vei cheltui mult pe sine, poti experimenta diferite tehnici si ai ceva cu care sa te poti 'juca'.

Balast este: role Noch, la macaze am pietris aplicat si 'inghetat' cu aracet. Macazele sunt recuperabil, cu tot cu pietris - sub el am o coala de carton.

Pe moment ramane asa, fara extrudat , fara pluta, cu toate ca ma necajeste ca nu am un pod.... Pentru prima incercare sunt multumit, incepe sa capete forma, acum lucrez la relief : un tunel dublu si ceva pamant peste ;-). Evident ca nu arata ca dioramele greilor de pe forumuri, asta este, urmatoarea va fi mult mai reusita.
 
A incercat cineva sa puna balast cu aracet foarte diluat ? Cand aracetul se usuca tot balastul devine faramicios, totul consta in a nimeri cantitatea potrivita. LIniile se recupureaza foarte simplu prin spalarea lor cu apa si detergent iar unde nu se dezlipeste se poate insista cu o perie cu fire de plastic....

Nu trebuie sa pui o cantitate industriala de aracet astfel incat sa nu mai iasa de acolo niciodata.

Terasamentul preformat este o alternativa scumpa. Efectul este oarecum garantat insa iti da bataie de cap la montaj .

Spor.
 
solutia de 50%aracet+50% apa este potrivita,lipeste pietrisul si acesta se poate "spala" si recupera foarte usor.se lasa in apa(calda) la inmuiat apoi se scurge si se poate refolosi.foarte diluat nu e bun caci in timp se desprind pietricele...
 
apropos de subiect, ca intotdeauna zicea lumea de 'picatura' de detergent, care-mi aduce aminte de retetele cu 'faina cat cuprinde', inginerul din mine cam stramba din nas si ar vrea ceva mai palpabil, ca la inceput de drum mai bine cantaresti la miligram decat sa pui din ochi si sa strici totul ?
deci in concluzie, la solutia 1/1 de aracet si apa cat anume detergent trebuie pus ? o picatura din cat ar iesi dintr-un tub de fairy sa zicem la ce cantitate de apa si aracet ? sau pur si simplu chiar nu are nicio relevanta si poate sa fie si mai mult si mai putin, dupa nimereala, ca oricum se obtine acelasi rezultat ?
 
So, folosesc aracet 30%, apa 65% si detergent 5% (cantitatile sunt estimative). Am ramas surpirns sa vad cat de puternic a lipit la macaze. Pentru relief, pietricele aruncate pe munte , cantitatile nu au mai fost masurate: o lingura de aracet, o picatura de detergent si multa multa apa pana cand pulverizatorul (de la un produs de spalat faianta) a reusit sa imprastie cum imi doream. Lipitura este 'beton' si in acest caz desi amestecul este apa cu aracet si nu aracet diluat cu apa.

Probabil ca depinde si de tipul de aracet folosit. Folosesc aracet 'Rost' la borcan de plastic si apa de tip 'Robinet' :-)