Ho pe aburi

mpursu

Well-Known Member
Trenulist
25 August 2007
3.579
441
Oradea
railcrisana.wordpress.com
WEBSITE
https://railcrisana.wordpress.com/
LOCATION
Oradea
YOUTUBE
mpursu
Simpatica locomotiva :aplauze:
Pare sa fie cu dubla expansiune, datr.... nu e :D
Ceea ce par sa fie cilindrii exteriori sunt, de fapt, sertarele care asigura distributia pentru adevaratii cilindri, care se afla in interiorul fremului. Imi place grozav osia cotita, pe care bielele motoare se afla chiar la 90 de grade, ca in realitate 8)
 

dimitrov

Well-Known Member
Trenulist
26 August 2007
588
2
O locomotiva cu abur functionala.....a fost perzenta si la "Mocanita 2005" de la Sfintu Gheorghe (sper ca nu gresesc anul-trebuie sa verific imaginile video si sa incerc o postare a unui scurt pasaj) si a fost prezentata de Dan Cosma din Brasov,bolnav si el de "trenulism"......locomotiva este pe sine de 45 mm (LGB) si mi-amintesc ca si cele trei vagoane ce le avea la garnitura au fost facute tot de el,terminate cu o seara inaintea deschiderii editiei din acel an;vagoanele au suspensie pe arcuri la boghiuri. PDI,Mircea Dorobantu,Dodi... isi aduc bine aminte..............mai ales ca Dan Cosma facea atmosfera cu un fluier (adus din "state") ce imita perfect fluierul locomotivelor cu aburi,spre amuzamentul tuturor din sala.............. Din pacate la editia "Mocanita 2006" (care a fost si ultima) Dan n-a mai participat, plecat fiind (si astazi) in "state" cu un contract de munca............unde in timpul liber are contacte deosebite cu "trenulistii" locului si un schimb de experienta pe masura.
Avea (si o are si acum) in lucru o a doua locomotiva, neterminata din pacate............iar atelierul lui era in balcon,unde avea instalat si un strung mic,pe linga alte unelte! :aplauze: